Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hindre vann i å renne ut av dusjen


Anbefalte innlegg

Hei. Vi har nettopp flyttet inn i ny leilighet og oppdaget raskt at dusjhjørnet ikke har noen form for hindring vannet, slik at dusjvannet renner rett ut på resten av badet. Det er naturligvis helling mot sluket inne i dusjen, men dette holder ikke.

 

Problemet er at vi leier leiligheten, og den er en studentleilighet. Det er derfor ingen mulighet å ta kontakt med utleier for å fikse dette i over 150 leiligheter.

 

Spørsmål: Finnes det noe som kan holde vannet inne i dusjhjørnet som kan enkelt fjernes når vi flytter ut igjen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Vi har nettopp flyttet inn i ny leilighet og oppdaget raskt at dusjhjørnet ikke har noen form for hindring vannet, slik at dusjvannet renner rett ut på resten av badet. Det er naturligvis helling mot sluket inne i dusjen, men dette holder ikke.

 

Problemet er at vi leier leiligheten, og den er en studentleilighet. Det er derfor ingen mulighet å ta kontakt med utleier for å fikse dette i over 150 leiligheter.

 

Spørsmål: Finnes det noe som kan holde vannet inne i dusjhjørnet som kan enkelt fjernes når vi flytter ut igjen?

 

Rens sluken, dreneringen kan være ett problem. 

 

Ellers får en kjøpt "sperrer" en kan feste i gulv eller på dørene til dusjen som jeg regner med dere har? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Enig i å rense sluket, jo bedre det tar unna, jo mindre flyter utover gulvet.

 

Spar vann: Er det sparedusj, eller klarer dusjen å fylle en 10 l vannbøtte på under et minutt? Å bytte dusjhode eller å ikke skru krana på fullt, kan hjelpe. Like så å skru av vannet mens man såper seg inn.

 

Dersom dusjhhørnet har dører, er det ofte mulig å bytte slepelistene nede til noen som er lengre. Er det ikke dører, kan man også lime selvklebende plastlister på gulvet, men pass på å ikke stenge hele veien dersom sluket i dusjen er det eneste sluket. Vannsøl/lekkasjer andre steder på badet må også kunne finne veien til sluket.

http://m.clasohlson.com/no/Dusjlist-i-T-profil-/40-8797

Eller man kan kjøpe en slik som man legger ut hver gang man dusjer:

http://m.clasohlson.com/no/Dusjsarg/40-9024

Endret av Svinks
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du må bruke en list som er bregenet for dette. - En rørlegger bør ha et utvalg - har att det selv en gang montert av en rørlegger på ett bad for mange år siden.

 

https://www.google.no/search?q=vannstopplist&client=firefox-b-ab&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwil3of42fTUAhXjHpoKHRkyCowQsAQIJw&biw=1526&bih=1143#imgrc=PsTrk9OswtHFKM:

 

Ellers så er vel den vanlige løsningen å svabre når man har dusjet.

 

Evt; http://www.clasohlson.com/no/view/content/search?N=0&Ntk=All&Ntt=dusjlist&Nty=1&D=dusjlist&Ntx=mode+matchpartial&Dx=mode+matchpartial&showTabs=true

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

Er det fliser eller linoleum?

Jeg ser du skriver at det er for lite helning i dusjhjørnet, men har du brukt wc-og avløpsrens, eller salmiakk? Fyller vann seg opp i sluket slik at det "renner over", eller er det rett og slett så dårlig helning at vannet renner alle veier? 

 

Hvis du skal prøve slike lister med lim én gang til, så bør du rense med salmiakk på papir først, dét fjerner alt som er av støv og organisk materiale som hindrer limet å få fest. Ikke rens med vann etterpå, salmiakk er selvoppløselig og etterlater ingen stoffer.

 

Hvis du skulle velge å bruke en list med skikkelig sterkt lim, så er det naturligvis mulig å fjerne dette etterpå også, dog med sterke mekaniske midler, men dette blir jo en avveining man må ta. Er helt enig i at det er ubehagelig å svabre vekk brukt dusjvann hver gang etter dusj, det er jo rett og slett uhygienisk. Det må jo være bedre for materialene å feste en estetisk pen list der, enn at det skal komme varmt dusjvann utover gulvene 1-2 ganger hver dag hele leilighetens levetid.

Men dog, hvis sluket ikke klarer å ta unna alt vann, så vil jo heller ikke en list løse problemet, da vil jo vannet før eller siden renne over lista. Da må jo sluket være tilstoppet. Men det får vi svar på :)

Så lenge du gir beskjed til utleier, så bør jo det være greit med noen tiltak. Hvis det er intelligent lederskap, så setter de pris på at du sier ifra. Ting må jo fungere som det skal.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Det er kun ett sluk I rommet, rett under dusjen.

 

Da er det viktig at eventuelt lekkasjevann fra andre steder i rommet har fri bane til sluket, så dere kan ikke stenge dusjsonen helt.

 

Hvis jeg forstår deg riktig er det ikke noe stengsel i det hele tatt, dvs. ingen dører eller forheng? Det høres i så fall ut som en dårlig løsning som jeg ville tatt opp med utleier uansett hvor mange leiligheter det er i bygget.

Lenke til kommentar

Har litt av det samme problemet, men jeg har dører med subbelist på fliset gulv.

Vannet pipler ut under subbelista der det er fuger mellom flisene, og legger seg i en dam på utsiden av dusjdøra.

Det er fall, men på langt nær så mye som det burde ha vært.

 

Vurderer å lime på en list og tette nedi fugene under.

Sluket i dusjen er det eneste i rommet, så er litt leit å hindre vannet fra eventuelle lekkasjer i å nå dit.

 

Ikke at det ville gjort det uansett.

De to gangene jeg har hatt vann på gulvet (lekk servantbatteri og sprukket cisterne) har vannet rent mot ytterveggen og lagt seg der istedet, i motsatt ende av rommet :S

Endret av 1Dr.E
Lenke til kommentar

De dusjlistene fra clas ohlson må festes med lim, og det kan vi dessverre ikke.

 

Er du sikker?

Sjølv om utleiger ikkje vil prioritere å sjølv rette opp problemet, så er det på ingen måte gitt at dei vil nekte ein kvar form for utbetring av badet. Om du presenterer løysninga med å lime på dusjlist på ein slik måte at det hindrer vannsøl frå dusjen, og samtidig tillater vannlekasjer frå vask eller toalett å finne vegen til sluket, så burde det ikkje være vanskelig å tillatelse til å gjere ein slik modifisering.

Enda enklare blir det sjølvsagt om du kan vise til at det er fare for at vatnet frå dusjen kan bli liggande og trekke gjennom flisene, eller gjennom veggane og på den måten forårsake vannskader på sikt.

 

(Ein anna ting er at dersom det her er snakk om 150 studentleiligheiter så er det ikkje gitt at det er nokon som bryr seg nevneverdig om det estetiske i boligane så lenge det er praktisk. Så det er ikkje gitt at det blir kikka på at du limer på ei list sjølv om du gjer det utan å spørre. I alle fall dersom du lar lista ligge igjen når du flyttar ut og ikkje river den ut slik at det blir stygge limrestar på golvet. Anbefaler å skaffe tillatelse, men av og til så går det greit å ta seg til rette også).

 

 

 

Andre løysningar er å ha noke som du legger ut. Mange hotell har f.eks. den løysninga at det er ein ekstra tjukk håndduk som er meininga å legge som ei barriere mellom dusjhjørnet og resten av badet. Ulempen med ei slik løysning er sjølvsagt at håndduken blir våt og bør tørkast/vaskast veldig ofte for å unngå at den surner og begynder å lukte.

 

Ein variasjon av denne metoden vil sjølvsagt være å bruke ei badematte av silikon/gummi i staden for slik at du slepp å bruke noke som trekker vatn. Ofte så er det nok å legge ut noke som bygger ein millimeter eller to høgare for å lage ei barriere som leder vatnet rett veg. Kanskje eit par av slike badematter av gummi som du kan legge rundt dusjen?

link

Lenke til kommentar

De dusjlistene fra clas ohlson må festes med lim,

 

Ikke den som Clas kaller "dusjsarg":

- Av aluminium med gummilist i underkant som tetter effektivt mot gulvet og holder vannet på plass. Ligger løst når du dusjer og kan deretter vendes mot veggen, hvilket forenkler ved rengjøring. Mål 92x92 cm. Høyde 10 cm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...