Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Lønnsome ting man kan gjøre med en 4 manns leilighet for å øke verdi


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vurderer å skaffe meg en 4manns bolig, men lurer på forhånd hva grep jeg kan gjøre for å øke verdien i boligen?

 

Sto en plass at parkett var mer ettertraktet enn laminat men hvorfor?
Min far låg nettopp laminat og parkett i huset sitt.

 

Jeg opplever at parketten ikke tåler en dritt, og jeg har ikke merket noe varmeforskjell mellom gulvlagene.

 

Edit: Jeg skal ikke kjøpe en hel 4mannsbolig, men 1 leilighet i en firemannsbolig.
Jeg skal heller ikke selge den med engang jeg kjøper den, men ønsker å vite hva som kan gjøres med en bolig for å kunne tjene på den på sikt. Skal gjerne bo der i 3-5 år feks. 
 

Endret av Ragnar115
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjennom Enova gies det støtte til etterisolering og oppgradering av oppvarming.

 

God parkett tåler all tenkelig bruk i ett hjem men koster deretter, det finnes for all del laminat eller andre produkter som kan fungere.

 

Maling er ofte det som med enklest grep og lavest kost gir størst endring.

 

Åpne løsninger, walk in closet, lyse farger etc.

 

Kommer veldig ann på lokasjon, generell standard i nabolag, beliggenhet, uteområde og en haug med andre ting.

 

Garasje, båt/naust plass, utsikt etc kan være utløsende salgsfaktor alene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du er ute etter å tjene penger, må du ta en totalvurdering, og se an hva som er lett og billig å reparére, og som du ikke trenger for mye hjelp til å gjøre. Du skal inn som en tornado, reparere og fikse, deretter ut for salg igjen.

 

Alle kostnader inkludert, så bør du vel sitte igjen med en månedslønn på 50 000 etter skatt, hvis dette skal være noen vits.

 

Med alle kostnader, betyr det også utgifter knyttet til kjøp og salg, som dokumentavgift, tinglysingsavgift, meglerlønn.

 

Finnes det nok muligheter på huset til å øke verdien med en halv million på 2-4 måneder, med dine evner?

Lenke til kommentar

Parkett er ettertrakta fordi det i Norge er rekna som heimekoselig. Det at parketten er mjukare og har svakt isolerande effekt i golvet er nettopp kvalitetane som er ettertrakta sidan golvet då er meir behagelig å gå på.

Mange forbinder også laminat med kontor og institusjonar som ikkje er heimekoselige.

 

Med tanke på verdiaukning av boligen så er det nok tvilsomt at det lønner seg å legge parkett på grunn av prisforskjellen. Ein av dei store praktiske forskjellane mellom parkett og laminat er at parketten har lang levetid der golvet får ein rustikk overflate og tåler derfor å bli gamle og vellbrukte utan at det ser slitt ut. Parketten kan ein også slipe ned fleire gongar, slik at dersom ein får stygge hakk etter nokre så kan ein ofte fornye golvet ved å slipe og olje parketten på nytt.

Men dette er kvalitetar i parketten som du i liten grad får igjen for ved oppussing med tanke på vidaresalg. Min konklusjon er at parketten sitt bruksområde er i ein bolig der du planlegger å bli buande i lang tid.

 

 

 

Når det gjeld andre ting som du kan gjere i boligane så kjem det litt ann på tilstanden per i dag.

Men på generell basis så vil det ikkje lønne seg med store investeringar som bytte av kjøkken/bad, bytte av tak, nytt elektriskanlegg, bytte av vindu, eller noke slikt som er dyrt.

 

Har boligane eit fungerande bad så vil det ikkje lønne seg å bruke 100 000 på å fornye det, ei slik investering vil du vanligvis få under 100 000 tilbake for.  Å pusse opp badet vil vanligvis kun lønne seg dersom dagens bad ikkje er mulig å bruke. Andre grunnar til å pusse opp badet vil være for å gjere boligen lettsolgt, men det har liten betydning for prisen. Vent derfor med å gjere slike ting til du eventuelt må gjere nokre nødgrep for å raskt kunne selge unna dersom du ender opp i ein situasjon der du ikkje får solgt og dermed taper på investeringa.

 

Ein skulle kanskje tru at det er hensiktsmessig å kjøpe tomme boligar for så å totalrenovere dei når boligen likevell står tom og selge den fiks ferdig med moderne standard, men i praksis så vil ikkje kjøparane betale for det. Vanligvis ser dei kun på sluttsummen og tenker at dei andre tinga sikkert er billig og enkelt å gjere sjølv.

 

 

Det mest prisgunstige er vanligvis overflatebehandling ved å male veggar og tak, og liknande småplukk som kan gjerast enkelt.

Største profitten ved kjøp og salg av bolig kjem frå den vanlige prisstigninga som er omtrent lik uansett korleis boligen ser ut.

Samt sjølvsagt kvantumsrabatten ved at du betalar litt over prisen for ein stor einebolig for eit bygg som er eller kan gjerast om til fleire leiligheiter som kan selgast vidare for ein langt høgare sum.

Lenke til kommentar

Jeg ville valgt et gulv av heltre istedenfor parkett hvis jeg skulle investert i et skikkelig gulv. Heltre er minst like godt som parkett når det kommer til hva en kjøper vil ha/ ser på. Heltre har også den fordelen at man kan slipe det ekstremt mye før man må bytte, kan vel kalles "generasjonsgulv".

 

Edit; Det er antagelig ikke lønnsomt i forhold til kjøp --> puss opp --> selg, noe dyr parkett antagelig ikke er heller.

Endret av 4 3
Lenke til kommentar

Parkett høres bedre ut, det er koselig. Personlig foretrekker jeg laminat, da det er mer holdbart over tid. Men skal man ha god laminat som føles som parkett må man fort opp i 500kr/m2. 

 

Men å kjøpe bolig nå for å satse på å renovere eller lett overflateoppussing for å hente ut en rask verdistigning er ganske dristig... Boligprisene faller, fremtiden er ikke spesielt sikker, og det er forventet vesentlig lavere prisstigning fremover. I tillegg må du huske på 2,5% dokumentavgift på kjøp og gjerne 70-100'000 til megler (dersom man bruker slike svin) ved salg. Hvis du ikke bor i boligen minst ett år må du i tillegg skatte av gevinsten (dersom det blir noen gevinst). 

 

Bad og kjøkken lønner seg stort sett IKKE å pusse opp. Det er dyre prosjekter, og du er ikke garantert at eventuell kjøper liker stilen du har valgt, og tenker uansett å kaste den ut og kjøpe nytt selv

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tja, jeg synes heltre høres bedre ut. Heltre ser fantastisk ut også og er mye mye bedre å gå på. Heltregulv er en helt annen opplevelse enn parkett.. Man får mange forskjellige tretyper man kan bruke også, det er ikke bare lys furu eller gran man kan bruke ;)

Lenke til kommentar

God parkett tåler all tenkelig bruk i ett hjem men koster deretter, det finnes for all del laminat eller andre produkter som kan fungere.

 

Helt uenig! Parkett får både riper og hakk. Har du f.eks. hund av litt størrelse vil denne lage riper i parketten. Tilsvarende med småbarn som leker. Mister du noe i bakken risikerer du også store hakk, samt at alle møbler og stoler lager striper ved flytting (dersom du ikke har beskyttelse under...) Jeg snakker av erfaring, og dette gjelder både dyr og billig parkett. Har du småbarn eller dyr i huset ville jeg gått for andre alternativer, da parketten blir slitt etter 5-10 år med hard bruk. Da må den evt. slipes ned og fornyes for å bli fin igjen.

 

Men jeg har derimot sett laminatgulv som har overlevd i 10-20 år med hund og småbarn og nesten ikke hatt en eneste skramme. Nye laminalgulv finnes i så mange slitesterke varianter som ser vel så bra ut som parkett. Ulempen er da at de er litt hardere å gå på, og det bråker litt mer fra trinnlyden. Men estetisk er laminat fullt på høyde med parkett, og er fullstendig overlegent i slitestyrke.

 

Jeg flyttet fra leilighet med parkett (helt ny, 3 år med forsiktig bruk), og til enebolig med laminat (20 år gammel, brukt av hund og barn). Gjett hvor golvet hadde mest riper? Som sagt, laminat tåler det meste! Kommer nok aldri til å gå tilbake til parkett igjen. Men vurderer andre løsninger som f.eks. klikkvinyl som er lunere og mykere enn laminat, samtidig som det er slitesterkt og tåler vann og søl.

Endret av gravypressure
Lenke til kommentar

Hvis man kjøper en hel tomanns- eller firemannsbolig, er ofte det enkleste tiltaket for å tjene penger på den, å seksjonere den. Selger man hver leilighet for seg, gir det ofte en god del mer penger enn hva den kan selges for i sin helhet.

 

Kommunen kan stille krav til oppgradering av brann- og støyskiller ved seksjonering. Det vil også være et positivt tiltak som gjør leilighetene mer salgbare til en bedre pris.

Lenke til kommentar

Hvorfor skal du øke verdien på en bolig du skal kjøpe?

 

Hvorfor skulle man ikke ønske å øke verdien på noe man eier?

 

Men som svar til TS kommer det helt an på hvor mye man har å rutte med. Bad/kjøkken er jo noe man kan oppgradere kraftig enkelte ganger, men det er også de dyreste rommene å gjøre noe med. Hva er tanken videre? Utleie eller videresalg? Tror utleie er det jeg hadde satsa på selv, kan jo gi en solid ekstra inntekt over tid.

Endret av Larzen_91
Lenke til kommentar

Fordelen med utleie er at man har "gratis" penger når lån er betalt, sånn ca. rundt da man helst vil pensjonere seg. Utleie går som oftest omtrent i null, men på lang sikt så er det bra greier. Orker man ikke utleie lenger så selger man og får det som er til overs etter lånet er betalt. En annen fordel med utleie er at man stort sett ikke trenger å gjøre noenting, man kan vel egentlig nedgradere boligen og få like mye penger :p

 

Ved utleie så kan man si at verdistigningen er noen tusen hver måned.

Lenke til kommentar

 

Hvorfor skal du øke verdien på en bolig du skal kjøpe?

 

Hvorfor skulle man ikke ønske å øke verdien på noe man eier?

 

Men som svar til TS kommer det helt an på hvor mye man har å rutte med. Bad/kjøkken er jo noe man kan oppgradere kraftig enkelte ganger, men det er også de dyreste rommene å gjøre noe med. Hva er tanken videre? Utleie eller videresalg? Tror utleie er det jeg hadde satsa på selv, kan jo gi en solid ekstra inntekt over tid.

 

Dette blir første boligen jeg kjøper, og da den eneste boligen jeg kommer til å "ha". Så utleie er ikke aktuelt da et slikt lån vil koste ca 9000 i mnd, og om jeg ikke da får langt over dette så vil jo eg indirekte gå i minus om jeg må leie en anna plass (spessielt med tanke på at man skatter vel ca 28% om man ikke bor i boligen selv).

 

Jeg har hørt at det å bytte/fikse et bad vil koste såpass mye at man får kanskje akuratt den summen man legger inn i bad igjen når man selger.

 

Denne leiligheten er helt ny, altså den er ikke ferdigbygd før i 2018->2019.

Så leiligheten kommer jo med dusjvegger, fliser, osv osv. Hvordan kan man da gjøre noe på badet og tjene på det? Når alt er nytt og utbygger bruker "dyr" baderomsmøbler.

 

Tja, jeg synes heltre høres bedre ut. Heltre ser fantastisk ut også og er mye mye bedre å gå på. Heltregulv er en helt annen opplevelse enn parkett.. Man får mange forskjellige tretyper man kan bruke også, det er ikke bare lys furu eller gran man kan bruke ;)

Snakker vi da om det som man ofte ser i gamle gamle hus sånn ala 100 år gamle?

Slike som må pusses ned fordi dem fliser seg etter hvert?

 

Parkett høres bedre ut, det er koselig. Personlig foretrekker jeg laminat, da det er mer holdbart over tid. Men skal man ha god laminat som føles som parkett må man fort opp i 500kr/m2. 

 

Men å kjøpe bolig nå for å satse på å renovere eller lett overflateoppussing for å hente ut en rask verdistigning er ganske dristig... Boligprisene faller, fremtiden er ikke spesielt sikker, og det er forventet vesentlig lavere prisstigning fremover. I tillegg må du huske på 2,5% dokumentavgift på kjøp og gjerne 70-100'000 til megler (dersom man bruker slike svin) ved salg. Hvis du ikke bor i boligen minst ett år må du i tillegg skatte av gevinsten (dersom det blir noen gevinst). 

 

Bad og kjøkken lønner seg stort sett IKKE å pusse opp. Det er dyre prosjekter, og du er ikke garantert at eventuell kjøper liker stilen du har valgt, og tenker uansett å kaste den ut og kjøpe nytt selv

Jeg har ikke planer om å kjøpe for å selge, jeg ønsker bare å vite hva jeg kan gjøre på sikt for å sørge for at jeg står i pluss. Det skal sies at det ikke er 2.5% på bygg som ikke er ferdig enda.

 

Hvis man kjøper en hel tomanns- eller firemannsbolig, er ofte det enkleste tiltaket for å tjene penger på den, å seksjonere den. Selger man hver leilighet for seg, gir det ofte en god del mer penger enn hva den kan selges for i sin helhet.

 

Kommunen kan stille krav til oppgradering av brann- og støyskiller ved seksjonering. Det vil også være et positivt tiltak som gjør leilighetene mer salgbare til en bedre pris.

Jeg skal ikke kjøpe hele firemannsboligen og beklager en dårlig formulert post. Jeg skal kjøpe 1 leilighet i en firemannsbolig.

 

 

God parkett tåler all tenkelig bruk i ett hjem men koster deretter, det finnes for all del laminat eller andre produkter som kan fungere.

 

Helt uenig! Parkett får både riper og hakk. Har du f.eks. hund av litt størrelse vil denne lage riper i parketten. Tilsvarende med småbarn som leker. Mister du noe i bakken risikerer du også store hakk, samt at alle møbler og stoler lager striper ved flytting (dersom du ikke har beskyttelse under...) Jeg snakker av erfaring, og dette gjelder både dyr og billig parkett. Har du småbarn eller dyr i huset ville jeg gått for andre alternativer, da parketten blir slitt etter 5-10 år med hard bruk. Da må den evt. slipes ned og fornyes for å bli fin igjen.

 

Men jeg har derimot sett laminatgulv som har overlevd i 10-20 år med hund og småbarn og nesten ikke hatt en eneste skramme. Nye laminalgulv finnes i så mange slitesterke varianter som ser vel så bra ut som parkett. Ulempen er da at de er litt hardere å gå på, og det bråker litt mer fra trinnlyden. Men estetisk er laminat fullt på høyde med parkett, og er fullstendig overlegent i slitestyrke.

 

Jeg flyttet fra leilighet med parkett (helt ny, 3 år med forsiktig bruk), og til enebolig med laminat (20 år gammel, brukt av hund og barn). Gjett hvor golvet hadde mest riper? Som sagt, laminat tåler det meste! Kommer nok aldri til å gå tilbake til parkett igjen. Men vurderer andre løsninger som f.eks. klikkvinyl som er lunere og mykere enn laminat, samtidig som det er slitesterkt og tåler vann og søl.

 

Enig med deg, min far brukte nettopp flere foldige titusner på parkett rett og slett fordi han ble fortalt at verdien på boligen ville øke. Så har vi en liten unge i hus som dro en møbel som vi ikke hadde fått sånn "myke puteting" under og da ble det en jævelig dyp og fin ripe i gulvet. Grusomt synlig var den og.

Lenke til kommentar

Våt klut og strykejern. Hvis det er oljet treverk. Voksstift hvis det er lakkert. Alternativt epoxyreparasjonskit.

 

Men tilbake til den NYE leiligheten du skal overta om en god evighet...

Du kan da ikke planlegge å oppgradere den nå? Den kommer med ferdig bad, montert kjøkken og parkett ferdig lagt.

Tror du det er god business å rive ned et ubrukt kjøkken du har betalt for, og bytte det ut med noe annet nytt?

Endret av newman221
Lenke til kommentar

Hvis det er snakk om en splitter ny leilighet, så er det vel bare å sørge for alminnelig godt vedlikehold, og satse på at verdien utvikler seg minst like godt som andre boliger i markedet.

 

Hvis man har valg mellom f.eks forskjellige kjøkkenfronter og benkeplater, forskjellige fliser på bad, forskjellige gulv etc, kan det være lurt å bestille en "oppgradering" før "standard"-utgaven er montert, i stedet for å først betale for noe man straks vil bytte, men det gjør man mest for sin egen del. Det er ikke sikkert man får igjen merkostnadene ved en høyere salgspris ved eventuelt salg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...