Gå til innhold

Holdbarhet parmesan


Anbefalte innlegg

Har en pakke parmesan i kjøleskapet som har ligget der i ca 4 mnd. Trygt å spise? Det står ingen holdbarnetsdato på pakken. 

 

Det er ut som omdet har dannet seg litt mugg på overflaten. Vet ikke om det er business as usual for disse ostene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Parmesan bør oppbevares kaldt, mellom 0 og 4 °C. Hvert ostestykke bør pakkes for seg før det legges bort. Når det gjelder parmesan er det lurt å oppbevare åpnet ostestykke i emballasje som puster (f.eks. et gasklede), da kan osten holde seg i måneder i kjøleskapet. Sitrusfrukter og andre varer med sterk lukt må ikke oppbevares sammen med ost. 

All ferdigpakket ost er datomerket med «best før». Dette betyr at produsenten garanterer for kvaliteten på produktet frem til denne datoen. Er produktet oppbevart på riktig måte vil osten vanligvis kunne spises langt utover holdbarhetsdato. Dessuten kan det være verdt å huske på at jo nærmere osten er "best før" datoen, jo mer smak har den.

Parmesan har svært lavt vanninnhold og er derfor en av de meste lagringsdyktige ostene. Husk likevel at osten bare vil kunne lagres over tid dersom den er hel og innpakket i original emballasje .

Skulle det komme mugg på fast ost er Mattilsynets råd å skjære godt vekk rundt den synlige muggen, minimum 1 cm rundt og inn i osten. Parmesan kan fryses, men egner seg etter tining best til bruk i varme retter som pizza, supper og gratenger. Det kan derfor være lurt å rive eller dele opp osten før den fryses.

 

https://www.melk.no/Meierileksikon/Meieriprodukter/Ost2/Parmesan-grana

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...