IHaveADream Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Hei, Må reker i lake (f. eks kjøpt på Rema) tilbredes på noe vis? Hadde tenkt å ha dem i en salat, men orker ikke å kjøpe reker som man må plukke fra, etc. Ønsker å gjøre det lettvint. Må man steke/koke dem på noe vis, eller er det bare å fjerne laken, og kaste rekene oppi saleten? Lenke til kommentar
ChiaroScuro Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 De gangene vi har kjøpt dem, har de vært kokt på forhånd. Jeg hadde ikke spist rå reker på boks/beger/glass. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Nei, de er ferdig kokt. Merk at de smaker langt ifra like godt som ferske eller frossne reker. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 (endret) Har spist dem fra laken mange ganger, men jeg skyller dem alltid i vann, i en sil, for å fjerne den forferdelige salt/sukkerlaken. Ferske reker smaker dog best. Jobb er det. Men får du inn rutinen så renser du én per ca femte sekund. Vri av huet, fjern kroppen/skallet, sånn at halen følger med. Fjern egg/rester. Legg på papir. Endret 2. juli 2017 av Taurean Lenke til kommentar
IHaveADream Skrevet 2. juli 2017 Forfatter Del Skrevet 2. juli 2017 Tusen takk for svar, alle sammen! Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Fjern egg/rester. Fjerne eggene? Du mener ikke at du kaster den nydelige rognen 3 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Fjern egg/rester. Fjerne eggene? Du mener ikke at du kaster den nydelige rognen Hver sin smak ^^ Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Hver sin dødssynd mener du vel Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Egg egner seg best i kaviar Lenke til kommentar
Sampson Skrevet 2. juli 2017 Del Skrevet 2. juli 2017 Liker heller ikke konsistensen av random egg på reker, de hører hjemme i kaviar og kun der Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 3. juli 2017 Del Skrevet 3. juli 2017 Rå dypvannsreker har jeg bare sett da jeg var ei uke ombord på reketråler. De er kraftig skarlagensrøde og til dels gjennomsiktige. De kokes umiddelbart etter fangst og blir da lyserøde og opake. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 3. juli 2017 Del Skrevet 3. juli 2017 Liker heller ikke konsistensen av random egg på reker, de hører hjemme i kaviar og kun der Vårherre er ikke enig med deg, han bestemte at rogn (eller "egg", som badegjester kaller dem) så absolutt hører hjemme på reker. Uten rogn, ingen reker, faktisk. Kaviar lages ganske riktig av rogn, men ikke av rekerogn. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå