Dubious Skrevet 28. juni 2017 Del Skrevet 28. juni 2017 Har en høvel fra Ikea som funker knall på hvitost, men når jeg skal kutte brunost så river den av kanten Noen anbefalinger på høvel? Ser det er mange som bruker høvel med riller, har det noen hensikt? Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 28. juni 2017 Del Skrevet 28. juni 2017 (endret) Brunost er mye mykere enn hvitost. Ta det roligere neste gang, ha alt i vater på en benk og så prøv igjen. Jeg pleier å holde osten med en hånd og drar og dytter høvelen nedover mens jeg høvler. Da er det mindre sannsynlig at du får den stygge, høye kanten man ender opp med å rive av og kaste. Endret 28. juni 2017 av BuffyAnneSummers Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 28. juni 2017 Del Skrevet 28. juni 2017 Du kan også rotere osten 180 grader med jevne mellomrom. Yaw, på pilotspråk. Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 28. juni 2017 Forfatter Del Skrevet 28. juni 2017 Får ingen stygge høye kanter, men osten rives av på enden Får vel bare prøve en annen høvel Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 28. juni 2017 Del Skrevet 28. juni 2017 Tynn, bølgete ostehøvel funker fjell på brunost. 1 Lenke til kommentar
kjetilkl Skrevet 28. juni 2017 Del Skrevet 28. juni 2017 Får ingen stygge høye kanter, men osten rives av på enden Får vel bare prøve en annen høvel Tror ikke dette kan avhjelpes helt med en annen høvel selv om det sikkert er forskjeller. Det enkleste pleier å være å stoppe skiven litt før du kommer til enden (før gjenstående kant blir så liten at den brekker av) og så dra neste skive motsatt vei. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 28. juni 2017 Del Skrevet 28. juni 2017 (endret) Jeg bruker bare kniv og hvis man har en som er skarp og fin så får man flotte skiver. Ostehøvel er oppskrytt Edit; Har sett osteskjærer med en tynn ståltråd, kanskje de funker bedre? Endret 28. juni 2017 av 4 3 Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 (endret) I England og stort sett alle andre land bruker de kniv istedet for ostehøvel..tror bare vi er sære pga at vi "fant opp ostehøvelen". En løsning er såklart å skjære annenhver skive motsatt vei. Eller bare kjøpe porsjonspakker med ferdig oppskjært ost som jeg gjør. Endret 29. juni 2017 av Bytex Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 "England og stort sett alle andre land" var en veldig rar liste med land 5 Lenke til kommentar
Nimrad Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 .tror bare vi er sære pga at vi "fant opp ostehøvelen".Har nok også noe å gjøre med at vi spiser mye fast ost hvor ostehøvel er helt ypperlig. 1 Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 Jeg har bedre ting å gjøre enn å ramse opp alle land som skjærer ost med kniv. Det får noen andre ta seg av. Lenke til kommentar
archongamer Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 Osteskjærer med ståltråd er best så lenge den er ny, men blir fort sløv dessverre. Ikke så mange andre land som bruker mye brunost akkurat, sånn om man skal bruke andre lands vaner som noen rettesnor. Beste er nok uansett å skjære en vei, for så snu og skjære andre veien, og dermed unngå at man få en kant som brekker av. Lenke til kommentar
Vice Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 Vet ikke hvorfor, men erfaringsmessig så funker bølget/rillet høvel mye bedre når det gjelder å ikke få "avrevet kant" for min del. Lenke til kommentar
N-4K0 Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 Til brunost har jeg selv brukt vanlig ostehøvel, jeg pleier å holde tommelen mot kanten øverst sånn at når høvelen kommer dit blir ikke kanten revet av. Dette har fungert tilfredsstillende for meg. Lenke til kommentar
nomore Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 Når eg skjærer ost så snur eg alltid osten 180 grader uansett om det er hvitost eller brunost. Da unngår man "skihoppet" som alltid blir ubrukelig på slutten av osten Eg er glad i brunost - men måtte krype til korset og kjøpe en dedikert brunosthøvel. Livet før og etter står i sterk kontrast til hverandre og eg kan kun anbefale andre å kjøpe en skikkelig dedikert brunosthøvel. Eg går aldri tilbake 3 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 En rørende fortelling fra hverdagen. Takk for at du deler. 1 Lenke til kommentar
nomore Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 En rørende fortelling fra hverdagen. Takk for at du deler. Bare hyggelig! Brunost er til for å deles - men dessverre er det mange som lever i frustrasjon over en dårlig høvel/ost kombinasjon. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 29. juni 2017 Del Skrevet 29. juni 2017 Kjøp ekte samuraisverd og gjør et skikkelig hugg! Film det og last opp. 1 Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 30. juni 2017 Del Skrevet 30. juni 2017 (endret) Litt ostehøvel-historie, den er vanlig i Sør-Amerika: http://6048.vgb.no/2006/02/15/er-ostehovelen-norsk/ Ett tips kan være å skjære tynne skiver. Endret 30. juni 2017 av ^fmj Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 30. juni 2017 Del Skrevet 30. juni 2017 Bruker vanlig ostehøvel til brunost. Skjærer ikke skivene i full bredde, kanskje 2/3-dels bredde. Holder høvelen slik at den er litt utenfor på den ene siden, og vrir høvelen kanskje 45 grader like før slutten slik at hjørnet akkurat blir kappet av, og skjærer inn mot midten. Har aldri problemer med at det knekker av biter. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå