misanthrope Skrevet 26. juni 2017 Del Skrevet 26. juni 2017 (endret) Salt er livsnødvendig og en god kilde til spormineraler, samt jod om man bruker beriket salt eller havsalt. Det har også mye smak og null kalorier. Det blir feil å skylde på salt når det er inntak av kjøtt, egg og meieri-produkter som lager skadene i kroppen. At salt KAN være med på å trigge høyt blodtrykk som igjen KAN trigge slag, infarkt osv. betyr ikke at det er saltet man skal unngå.Det blir som en alkoholiker som ikke vil spise genmodifisert mais. Endret 26. juni 2017 av misanthrope Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124 Skrevet 27. juni 2017 Del Skrevet 27. juni 2017 Sukker er jo ikke gift for kroppen. Det er føde for cellekraftverket, og føde for hjernen. Ingen glucose ingen liv i mennesket, basta! Det er jo allmennkunnskap. Feil!!! Men noe riktig også. Kroppen trenger ikke tilførsel av eksternt sukker/sukkerarter/karbohydrater (kjært barn har mange navn). Det er 2 stk essensielle næringsstoff som er fett og proteiner. Sukker trenger vi ikke. Kroppen lager den mengden glukose den trenger, av fett alene, fett & protein sammen, eller av protein alene. Kroppen har to forbrenningsmoduser det er karbohydrat og ketoner altså fett forbrenning. Karbohydrater kan sees på som lommeboken din, den har begrenset plass til penger, den blir mao fort full, men det er også lett å få tak på pengene der. Karbohydrat lagres som glukogen i lever og muskler og kroppen har energi lagret for ca 24 timer. Eller ca 1 - 1.5 time med høy aktivitet. Det er derfor man ser maratonløpere / syklister i Tour de France må fylle på energi via disse tubene, ellers vil de møte den berømte veggen rimelig fort. Ketoner (fettforbrenning) der i mot er som penger i banken. Man har ikke umiddelbart tilgang på disse, men man har ubegrenset plass. Banken i dette tilfellet er visceralt og subkutant fett. Altså personer som er omfangsrike for å si det slik har mye penger lagret i banken. Men er disse vanskeligere å få tak i pga forhøyet nivåer av hormonet insulin. For å få tak i fettet må man brenne ned sukkeret som man har lagret i lever og muskler, og få senket nivåene av insulin. Likevel kan det gå 3 dager til 6 uker før kroppen klarer slå over til en ren fettforbrenning. Mye grunnen til dette er er jo eldre vi blir, jo lengre har vi utsatt kroppen vår for et karbokjør, som igjen gjør at kroppen bruker lengre tid til å få igang hormonproduksjonen som tillater fettforbrenning. Småbarn kan slå over mellom karbohydrat og ketose på dagen. Karbohydrat forbrenning kan sees på som en dieselmotorer mht til forbrenning, mens ketose (fettforbrenning) kan sees på som en bensinmotor, den brenner mye renere. Alle celler i kroppen kan enten forbrenne karbohydrat eller ketoner. Det eneste organet som kun forbrenner ketoner er hjertet, det kan ikke forbrenne karbohydrat. Så kroppen er smart i så måte, skulle tatt seg ut at hjertet gikk på karboforbrenning så hadde du stått uten mat i 24 til 72 timer så hadde man dødd pga hjertet ikke hadde mere næring å ta av.. Da hadde ikke menneskene vært her i dag altså.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå