AnonymDiskusjon Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Hei Jeg spiste en relativt dårlig stekt hamburger for 24 timer siden og jeg er litt bekymret for sykdom. Hamburgeren ble kjøpt på kiwi, var av 99% storfe og ble produsert i Norge. Hvordan er det med kontroller i Norge av kjøtt for bakterier og parasitter? Er det vanlig med parasitter i norsk storfe? Siden inkubasjonstiden varierer fra noen timer til flere døgn må jeg bare vente å se om jeg får symptomer. Salmonella: 6-72 timer Campylobacter: 1-10 døgn E-coli: 3-10 døgn Anonymous poster hash: b06de...bc5 1 Lenke til kommentar
camxer Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 (endret) Vel, jeg har spist biff tartar ved et par anledninger og jeg lever fint enda. Er nok ikke det tryggeste å spise ikke skikkelig stekt kjøtt, men har et inntrykk av at du tar dette litt for alvorlig? Hvis du føler deg uvel så er det bare å gå til lege/legevakten og få hjelpen du trenger istedenfor å bruke google... Endret 8. juni 2017 av camxer Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Det er for sent å bli dårlig nå. Lenke til kommentar
Tåkefyrste Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Storfe er relativt trygt. Jeg ville vært mer skeptisk om det var svin eller kylling. 3 Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 8. juni 2017 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2017 Fy faen for noen syrlige svar. Sier mer om deres karakterer enn meg. ;-) Anonymous poster hash: b06de...bc5 4 Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 8. juni 2017 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2017 Det er for sent å bli dårlig nå. Takker for svar Anonymous poster hash: b06de...bc5 1 Lenke til kommentar
Kjetil Lura Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Fy faen for noen syrlige svar. Sier mer om deres karakterer enn meg. ;-) Anonymous poster hash: b06de...bc5 Hæ, du ba om det selv. Du stekte ikke burgeren nok. Lenke til kommentar
TheKims Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Hei Jeg spiste en relativt dårlig stekt hamburger for 24 timer siden og jeg er litt bekymret for sykdom. Hamburgeren ble kjøpt på kiwi, var av 99% storfe og ble produsert i Norge. Hvordan er det med kontroller i Norge av kjøtt for bakterier og parasitter? Er det vanlig med parasitter i norsk storfe? Siden inkubasjonstiden varierer fra noen timer til flere døgn må jeg bare vente å se om jeg får symptomer. Salmonella: 6-72 timer Campylobacter: 1-10 døgn E-coli: 3-10 døgn Anonymous poster hash: b06de...bc5 Snakk om å ta bekymringer på forhånd Visst du føler deg frisk og fin, så har det nok gått bra 1 Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 8. juni 2017 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2017 Hei Jeg spiste en relativt dårlig stekt hamburger for 24 timer siden og jeg er litt bekymret for sykdom. Hamburgeren ble kjøpt på kiwi, var av 99% storfe og ble produsert i Norge. Hvordan er det med kontroller i Norge av kjøtt for bakterier og parasitter? Er det vanlig med parasitter i norsk storfe? Siden inkubasjonstiden varierer fra noen timer til flere døgn må jeg bare vente å se om jeg får symptomer. Salmonella: 6-72 timer Campylobacter: 1-10 døgn E-coli: 3-10 døgn Anonymous poster hash: b06de...bc5 Snakk om å ta bekymringer på forhånd Visst du føler deg frisk og fin, så har det nok gått bra Hehe, ja det kan du si. Sannheten er vel at jeg er interessert i medisin som fag. Men jeg jeg bekymret meg vel litt unødig siden jeg sjelden spiser slikt ;-) Anonymous poster hash: b06de...bc5 1 Lenke til kommentar
misanthrope Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Alt kjøtt gjør deg syk. Men det anses som normalt, så det er få som sier noe. Blodårene svekkes og stivner bare minutter etter at man inntar kjøtt og svekker kroppens immunsystem og enzymer som blandt annet hindrer kreftceller i å feste seg til årevegger. Usunne bakterier tar over mer av magesekken mens kjøttet råtner og brytes ned. Over tid får du vesentlig høyere risiko for nesten alle de vanligste sykdommene som tar livet av folk og tar ifra dem livskvaliteten. 1 Lenke til kommentar
Lunaris Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Du kan spise rått kjøtt i Norge helt fint. Det går helt fint å aldri steke burgeren 100%. Den er bedre når den er rå på innsiden. Og hvor mange steker en stek 100%? Det er sikkert noen problemer som kan oppstå om du inntar hundrevis av gram daglig i en måned, men hvem gjør det? Og da er det ikke sykdom. Folk spiser fint rått storfe hele tiden uten at de blir syke. Der er 0.0000001% grunn til å være bekymret. 3 Lenke til kommentar
TheKims Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Du kan spise rått kjøtt i Norge helt fint. Det går helt fint å aldri steke burgeren 100%. Den er bedre når den er rå på innsiden. Og hvor mange steker en stek 100%? Det er sikkert noen problemer som kan oppstå om du inntar hundrevis av gram daglig i en måned, men hvem gjør det? Og da er det ikke sykdom. Folk spiser fint rått storfe hele tiden uten at de blir syke. Der er 0.0000001% grunn til å være bekymret. Er litt forskjell på kjøttdeig og steik eller stek. Men uansett er sjangsen liten for å bli syk her til lands. 1 Lenke til kommentar
Lunaris Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 (endret) Sant det, men jeg spiser rå kjøttdeig hele tiden også, aldri hatt noen problemer. Kan ikke si jeg kan huske noe fra nyhetene om det heller. Synes det smaker bedre, så kommer ikke til å stoppe heller. Og har 0 tro på at jeg noen gang kommer til å bli syk av det heller. Sikkert farligere å spise vanlig mat de fleste andre land enn rått storfe i Norge. Vi har utrolig mye kontroll og slikt. Jeg har også hatt ganger der jeg har spist kylling som har vist seg å ikke være helt stekt, men ikke blitt syk av det heller. Ikke at jeg anbefaler det da. EDIT: La meg legge til at jeg også har gjort dette på felleskjøkken der jeg vet at hygiene og renhet generelt var veldig dårlig (hadde ikke passert noen kontroll for å si det slik). Bare husk at selv om den kan være 100% fri for bakterier ut av pakken, er det lett at du tilfører etterpå. Jeg har laget fra pakke som har vært åpnet i et døgn allerede derimot på nevne felleskjøkken så du trenger ikke være helt bakteriefrik med det heller akkurat. Generelt tror jeg folk blir sykere av å bekymre seg for rått kjøtt enn å spise det. Og det å lese om det på internet hjelper hvertfall ikke. Det er som folk som har et symptom og så prøver de å lese på nett hva det er. Etter 1 time lesning så finner du ut at du har potensielt 10 dødelige sykdommer. Så går du til legen og han sier bare kvil ut i helga. Derfor folk kommer med vitterlige kommentarer, fordi du åpenbart bekymrer deg alt for mye, for noe som er helt ufarlig. Endret 8. juni 2017 av Lunaris Lenke til kommentar
Kjetil Lura Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Hadde biff i dag, snop. Er ts redd for det som han tar opp så varmer du det opp til att det ts tar opp er død. Så skjønner ikke problemet Lenke til kommentar
Lunaris Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 (endret) Hadde biff i dag, snop. Er ts redd for det som han tar opp så varmer du det opp til att det ts tar opp er død. Så skjønner ikke problemet Varmer opp til alt smaken er død også Ser for meg godt stekt biff tartar :) Endret 8. juni 2017 av Lunaris 3 Lenke til kommentar
Kjetil Lura Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Hhehe, jepp. Men biff/stek er best på ca 66-68c kjerne temp. Da er jeg fornøyd Lenke til kommentar
Lunaris Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Jeg lager og sushi av rå fisk fra butikk uten å fryse først eller noe. Så om jeg leser nok nettsider på nettet så burde jeg vel allerede vært innom sykehus et par ganger for alt det "farlige" jeg har spist. Ting er ikke så farlig som noen nettsider vil ha det til, eller noen overbekymrede folk vil ha det til. Norge har matpolitikk der vi bekjemper alle sykdommer hos dyr i utgangspunktet. Mer kostbart enn andre land, men matsikkerheten vår er potensielt den beste i verden, og i alle tilfeller helt i toppen. Folk dør ikke engang av kebabsjapper Mattilsynet stenger hver gang de er på besøk. Sjansen for å bli syk uansett hva du spiser her til lands er veldig lav. Og storfe er noe av det tryggeste kjøttet du kan få generelt. 1 Lenke til kommentar
TheKims Skrevet 8. juni 2017 Del Skrevet 8. juni 2017 Hadde biff i dag, snop. Er ts redd for det som han tar opp så varmer du det opp til att det ts tar opp er død. Så skjønner ikke problemet Varmer opp til alt smaken er død også Ser for meg godt stekt biff tartar :) Biff tartar er jo rå kjøttdeig. Liker biffen min gyllen rosa jeg da. Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 8. juni 2017 Forfatter Del Skrevet 8. juni 2017 Jeg lager og sushi av rå fisk fra butikk uten å fryse først eller noe. Så om jeg leser nok nettsider på nettet så burde jeg vel allerede vært innom sykehus et par ganger for alt det "farlige" jeg har spist. Ting er ikke så farlig som noen nettsider vil ha det til, eller noen overbekymrede folk vil ha det til. Norge har matpolitikk der vi bekjemper alle sykdommer hos dyr i utgangspunktet. Mer kostbart enn andre land, men matsikkerheten vår er potensielt den beste i verden, og i alle tilfeller helt i toppen. Folk dør ikke engang av kebabsjapper Mattilsynet stenger hver gang de er på besøk. Sjansen for å bli syk uansett hva du spiser her til lands er veldig lav. Og storfe er noe av det tryggeste kjøttet du kan få generelt. Fint å lese innlegg fra folk som har mye mer peiling enn meg! Takker Anonymous poster hash: b06de...bc5 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå