Gå til innhold

Telia kopierer Telenor igjen: Lanserer fri musikkstrømming


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så, dette vil teknisk sett gagne meg når de støtter Google Music, men dette bør være strength ulovlig (om det ikke er det; Datatilsynet er i gang med å utrede såvidt jeg vet.)

 

Nei til prioritering av data, ja til nett-nøytralitet!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Telenor har nettopp doblet datakvotene for hele sommeren.

Hvis Telia skal kopiere Telenor hele tiden, kan de kopiere dette også.

 

Telia skal lansere en sommerkampanje i midten av juni, men har ikke sagt hva det går ut på.

 

Dobling av data er flott, men det holder ikke for meg at de bare gjør det i skoleferien. Jeg trenger store datakvoter hele året.

 

Jeg har vært i kontakt med Telia om dette med nettnøytralitetsprinsippet. Deres kundebehandler mener det er innafor fordi de gir fri data til en hel kategori (all musikkstrømming) og ikke bare enkelte tjenester. Men stemmer det, da?

Artikkelen nevner at det bare gjelder tre tilbydere.

 

Fri musikkstrømming fremstår som et verdiløst gimmick.

Musikkstrømming bruker ikke så mye data.

De kunne økt datakvotene med en gigabyte for samme resultat, og slippe å utfordre nettnøytralitetsprinsippet.

Kundene hadde fått nok data til Spotify, men kunne valgt å se på YouTube i stedet om de foretrekker det.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Slik jeg tolker Telia sin logikk, kan de lovlig gi fri surfing på sosiale medier, sålenge det gjelder flere aktører.

Det vil sikkert komme, men vil da også inklude Facebook og Snapchat, såvel som Twitter.

Min gjetning.

 

Disse tjenestene bruker jo ikke egentlig mye data.

Det hadde som nevnt vært enklere om de bare plusser på en gigabyte på små og medium abonnement.

 

Vekk meg når NRK Nett-TV, YouTube og Netflix er inkludert.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Disse "gratis" strømme tjenestene er helt klare brudd på nettnøytralitet, fordi de gir en fordel til noen tjenester og hindrer andre.

 

Med andre ord de prioriterer visse tjenester i sine nett, og det er nettopp en av de store punktene i nettnøytralitet. Like behandling for alt og alle fra ISP.

 

Hadde ikke blitt overrasket hvis de som er "gratis" har "donert" penger el til ISPene for å få et konkurranse fortrinn og det er korrupsjon det.

 

Og ja den typen "motytelser" er vanlig i big business og blant de med mye penger. Verden er råtten fra toppen og ned, og først her på bunnen finner de konsepter som forteller deg at dette er galt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er ikke brudd på nettnøytralitet så lenge Telia er åpne for at alle aktører skal få muligheten til å kunne bli med i music freedom. Vet at Telenor har gått ut med at de er åpne for det, og at de som vil bli med skal få lov til det. Det jeg stiller meg litt skeptisk til er at Telia enda har en datakvote på disse abonnementene med music freedom. One call fikk smekk på pungen av fordi de hadde hadde gått ut med fri strømming av nettradio, men likevel hadde de en datakvote som kunne bli brukt opp. Telenor har funnet veien rundt dette med en autobooster der man får 1 GB ekstra data automatisk for 49,- ved oppbrukt data, uten grense.

Lenke til kommentar

På Samsung smartmobiler, smartklokker og nettbrett er Deezer innebygd som standard musikk tjenesten.Når det gjelder Spotify samt lydbøker/ebøker tjenesten StoryTel har dem sterke samarbeidsavtaler med Telia. Noe som gjør at begge de 2 tjenestene kan være en del av faste mobilregninga fra Telia hver måned. Da skal det vel nå være likhet for at også Storytel får samme vilkårene for streaming som musikk tjenester som Spotify. Dessuten er det vanlig at anvender man Android, Windows 10 og har XBox One er mange brukere av Google Play Music og Groove Music også og begge disse har innebygd at brukerne kan få overføre og legge inn alt fra Musikk CD samlingen en har samt anskaffete lydbøker i nettskyene Det er fortsatt en del musikk som ikke musikk tjenestene har lagt inn ennå. Mange norske forfattere i forlag som tilhører Aschehoug og Gyldendal spesielt vil ikke ligge i Storytel. Men likevel ligger inne på svensk faktisk ofte. Forfatteren j.K. Rowling med Harry Potter bøkene er fortsatt restriktiv til ha lydbøkene hennes på Storytel.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...