foenix Skrevet 30. mai 2017 Del Skrevet 30. mai 2017 Hvilken av oljene som selges i dagligvarehandelen bør jeg gå for? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 30. mai 2017 Del Skrevet 30. mai 2017 Den du liker best? Man får dog gjerne det man betaler for. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 30. mai 2017 Del Skrevet 30. mai 2017 Sjekk også at den faktisk er hva den gir seg ut for: http://www.dagbladet.no/mat/falsk-olivenolje-avslort-i-norge---derfor-blir-du-lurt-i-butikken/67559997 2 Lenke til kommentar
frohmage Skrevet 30. mai 2017 Del Skrevet 30. mai 2017 Sjekk også at den faktisk er hva den gir seg ut for: http://www.dagbladet.no/mat/falsk-olivenolje-avslort-i-norge---derfor-blir-du-lurt-i-butikken/67559997 Syntes ikke den nye "Kristal"'en min var så god nei. "Harsk og ikke egnet i mat", gitt... Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Den en plastflaske som koster 12-15kr smaker plastikk. Jeg kjøper den fra Eldorado i glassflaske til ca 50-60kr/liter, hvis jeg skal bruke olivenolje. Lenke til kommentar
Bruker-163290 Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Hva skal du med den? Skal du lage salater? Da hadde jeg gått for en litt dyrere ekstra virgin. Skal du steke eller bruke høy varme ellers? Da hadde jeg brukt en billigere, og ikke ekstra virgin. Billig eldorado olivenolje. Lenke til kommentar
Cowboystrekk Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Skal du steke på lav varme, bruke i gryter og salater så er eldorado sin extra Virgin et godt valg ifølge siste test. Skal du steke i på høyere varme tåler kaldpressa olivenolje det også, men vil da heller anbefale raffinert rapsolje. Billigere og faktisk litt sunnere mtp redusert kolesterol enn vanlig olivenolje Lenke til kommentar
Børt-Erik Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Er babyolje laget av babyer? Lenke til kommentar
Bruker-163290 Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Hahaha omg ta det til scenen pronto! Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Jakobs sin er ganske god i salater osv., men anbefaler den ikke til steking,til det finnes det mye bedre oljer. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Vil gjerne copy/paste et svar fra et annet forum angående oljer, hit: "En god kaldpresset olivenolje har positiv innvirkning på helsa, så sant vi ikke varmebehandler den! Olivenolje har bl.a anti-inflammatoriske egenskaper og motvirker frie radikaler om den inntas kald. Fett er en viktig del av kostholdet vårt, men det du må huske på er at fett ikke er vannløselig. Det kan derfor ikke sendes rett ut i blodet fra tynntarmen slik som de andre næringsstoffene kan. Fettet ville da øyeblikkelig ha tettet igjen de små blodårene i tarmtottene. Opptaket av fett foregår derfor gjennom lymfesystemet vårt. Kort fortalt går alle lymfekarene sammen til én stor samleåre som tar opp alt det fornøyde fettet, og denne samleåren går i en bue fra bukhulen, gjennom mellomgulvet og direkte til hjertet. Så uansett hva slags fett man velger å spise, tømmes alt rett i hjertet!! Fettet går altså ingen omvei rundt leveren slik de andre næringsstoffene gjør. Så utrensingen av farlig og usunt fett skjer først etter at hjertet har pumpet det kraftig rundt, og de små fettdråpene tilfeldigvis på et eller annet tidspunkt lander i et blodkar i leveren. Derfor er sammensetningen av fettet vi spiser av stor betydning for helsen vår. Gode planteoljer er som balsam for hjertet og blodårene våre, og beskytter mot åreforkalkning og oksidativt stress m.m. Olivenolje har anti-inflammatoriske egenskaper. Dette skyldes innholdet av et stoff som heter oleocanthal (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Oleocanthal) Dette stoffet er mye likt alfalinolensyre. Ved jevnlig inntak virker dette fettet litt på samme måte som Ibux. De snille tarmbakteriene våre nyttiggjør seg også av olivenolje, så det er fint i kampen mot overvekst av candida. Det er som sagt ingen god idé å varme den opp, Varmen ødelegger oljen og gjør den "giftig". Olivenolje blir kjemisk forandret av varme. Edle oljer er ikke bare varmefølsomme, de fanger også opp frie radikaler fra luften. Frie radikaler forårsaker mye skade i kroppen, og det vil vi jo helst unngå. Derfor er det viktig å skru korken godt igjen på flasken. Kroppen vår er et fantastisk maskineri som fortjener kun det beste drivstoffet. Og maten vi spiser kan være vår beste medisin, eller vår største fiende. Forskning har også vist at høyere inntak av olivenolje reduserer faren for visse typer kreft. Så ved å inkludere en god økologisk extra virgin kaldpresset olivenolje i kostholdet hver dag, kan du gjøre noe godt for deg selv på en meget enkle måte. Husk å velge en mørk flaske." Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Som alltid må røverhistorier uten kildehenvisninger taes med en stor klype salt 1 Lenke til kommentar
Cowboystrekk Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 https://healthimpactnews.com/2014/myth-buster-olive-oil-is-one-of-the-safest-oils-for-frying-and-cooking/ jer er en artikkel med kilder som viser at man fint kan steke i kaldoressa olivenolje på høy varme. Taurean: Hadde vært fint med kilden bak svaret du kommer med, det var en del feil der for å si det sånn Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Det var fra en person som hadde en del helseproblemer og har visstnok brukt veldig mye tid på å sette seg inn i dette med oljer og varmebehandling av dem .. så jeg hadde ingen grunn til å tro at det var løgn. Og ville jo høre om andre så noe galt i informasjonen. Lenke til kommentar
Cowboystrekk Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Han kan ikke ha lest så mye om varmebehandling. Det som finnes av forskning viser nemlig det motsatte av hva han sier Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 31. mai 2017 Del Skrevet 31. mai 2017 Man finner veldig mye forskjellig om man begynner å Google ulike oljer. En grei huskeregel er at om du skal steke på høy varme unngå flerumettede oljer og at mettet fett tåler varme best. Hvis man får tak i det er kokosolje ypperlig til f. eks. fritering, kan brukes flere ganger uten problemer. Jeg er usikker på om Delfia er bra å bruke siden den er herdet? Har lekt med tanken om å fritere i klarnet smør, ser for meg at det kan gi poteten en ekstra dimensjon. Hvis man liker smaken er det jo bare å kjøre på med olivenolje og bare passe på at det ikke blir for varmt og kanskje viktigst av alt om man skal bruke en kaldpresset olje til steking, legg litt penger i det. Jeg liker smør til steking, smak og behag. Smør er fantastisk, for mange som er redd smør. 1 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 1. juni 2017 Del Skrevet 1. juni 2017 Ja, olivenolje til tomatsaus er nesten uvurdelig. Enig med påstanden om smør. Synd at godt smør er dyrt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå