AnonymDiskusjon Skrevet 22. mai 2017 Del Skrevet 22. mai 2017 Hva sier mattilsynet til dette? Holder det at mitt kjøkken holder samme krav til renhold og slikt som andre serveringssteder? Eller er det et problem med at jeg bor der? Anonymous poster hash: 248b4...43f Lenke til kommentar
krikkert Skrevet 22. mai 2017 Del Skrevet 22. mai 2017 Matloven og -forskriftene gjelder for all virksomhet som består i produksjon av mat for andre, unntatt produksjon som skjer i privat ikke-kommersielt øyemed. Det er i og for seg ikke et problem at du bor der, bortsett fra at du vil kunne risikere tilsynsbesøk i ditt eget hjem. 1 Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 22. mai 2017 Del Skrevet 22. mai 2017 (endret) https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/kan_jeg_bruke_mitt_private_kjokken.24639 Edit; Det er regler for transport også. Går på renhet og tilfredsstillende innpakking. https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/transport_og_lager/frakt_og_transport/ https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/transport_og_lager/frakt_og_transport/krav_til_transport_av_mat.4547 Endret 22. mai 2017 av 4 3 Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 22. mai 2017 Forfatter Del Skrevet 22. mai 2017 Min bror er en del av et firma som har hatt denne problemstillingen. http://www.grabster.no/#/informasjon/mattilsynet?_k=u39axw Anonymous poster hash: c8fa1...d27 Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 23. mai 2017 Del Skrevet 23. mai 2017 (endret) Det var en kar som solgte vafler gjennom kjøkkenvinduet som ble shutta ned ganske hardt av mattilsynet og politiet. Det sto om det i en eller annen avis. TLDR; Nei, dette er ikke greit. Alle som selger mat skal ha godkjenning av mattilsynet for å sikre at folk ikke blir matforgiftet og det som verre er. Endret 23. mai 2017 av Bytex Lenke til kommentar
NoBo Skrevet 23. mai 2017 Del Skrevet 23. mai 2017 (endret) Det var en kar som solgte vafler gjennom kjøkkenvinduet som ble shutta ned ganske hardt av mattilsynet og politiet. Det sto om det i en eller annen avis. TLDR; Nei, dette er ikke greit. Alle som selger mat skal ha godkjenning av mattilsynet for å sikre at folk ikke blir matforgiftet og det som verre er. Regner med at du tenker på Haralds Vaffel? Han/de fikk faktisk lov å holde på etter å ha fulgt mattilsynets pålegg ? Aftenposten hadde en artikkel om det, http://www.aftenposten.no/osloby/Far-apne-vaffelvinduet-igjen-79740b.html Edit: Står en del om hvilke krav de måtte etterkomme for å få fortsette, i artikkelen jeg linker til. Endret 23. mai 2017 av NoBo Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 23. mai 2017 Del Skrevet 23. mai 2017 Ja det er ikkje så veldig strenge krav nødvendigvis, men det spørs litt på omfanget. Det er vell også slik at ein ikkje treng godkjenning frå mattilsynet for å kunne servere gårdsmat eller skjenke eige øl på ein bryggeripub fordi dette er virksomheiter der forbrukaren sjølv oppsøker slike matopplevelser. (Men eg fant ikkje kilden til dette i farta). Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 23. mai 2017 Del Skrevet 23. mai 2017 Det var en kar som solgte vafler gjennom kjøkkenvinduet som ble shutta ned ganske hardt av mattilsynet og politiet. Det sto om det i en eller annen avis. TLDR; Nei, dette er ikke greit. Alle som selger mat skal ha godkjenning av mattilsynet for å sikre at folk ikke blir matforgiftet og det som verre er. Det er helt greit å lage mat i sitt private kjøkken for å selge så lenge man følger regelverket som stort sett handler om renslighet der det produseres og lagring av maten. https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/kan_jeg_bruke_mitt_private_kjokken.24639 "Det er ingen forskjell i reglene for matfremstilling om det skjer i et privat kjøkken hjemme i ditt eget hus eller i et profesjonelt kjøkken. Men reglene er fleksible og ikke er strengere enn hva som er nødvendig for å sikre at hensynet til helse og hygiene er i vare tatt" https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/Lokalmat/lokalmat__krav_i_regelverket.12906 https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/matservering/catering/ Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 23. mai 2017 Forfatter Del Skrevet 23. mai 2017 Takk for alle fine svar. Dette er en hobbyvirksomhet jeg har lyst til å starte med. Jeg kunne ikke finne noe informasjon som sa spesifikt om "hjemmelaget" mat, det vil si på eget kjøkken. Da får jeg bare sørge for å oppfylle alle kravene. Anonymous poster hash: 248b4...43f Lenke til kommentar
toth Skrevet 23. mai 2017 Del Skrevet 23. mai 2017 Vet ikke hva slags mat du tenker på, men det er jo hvertfall plenty av folk som lager kaker hjemme og selger, har det som en bigeskjeft.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå