Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

50% permittert i fast jobb og har enkeltmannsforetak


50%

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg blir 50% permittert. Jeg har et enkeltmannsforetak der jeg har prøvd å få igang noe på siden av jobben. Import, kjøp/salg, transport etc. Bla har jeg kjøpt inn noen varer som jeg selger på nett. Som 50% permittert, så kan jeg ikke jobbe mer enn 50% før de tar bort dagpenger. Hvordan fungerer dette? Må jeg avslutte enkeltmannsforetaket? Gjøre om til AS? Eller holdes det separat da det er hovedjobben jeg er permittert i (lønnsinntekt), og det andre regnes som næring (næringsinntekt)? Finner ikke noe på dette, men det må da gjelde mange. Bla mange bønder som har lønnet jobb som hovedinntekt. Det kan da ikke kreves at de ikke kan drive gården fordi de blir 50% permittert..??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Speler det nokon rolle at du ikkje får dagpenger som permitert, når du via enkeltmannsforetaket får til å sysselsette deg til å dekke inn inntektstapet?

Det er ikke nødvendigvis slik at han tjener inn det han taper på permitteringen i enkeltmannsforetaket. Jeg kan også starte en bedrift, men det er ikke slik at en 16 timers arbeidsdag gir dobbel lønn i forhold til en 8 timers arbeidsdag. Der er det harde tall som agjør. Jeg går utifra at trådstarter her taper vesentlig mer i tapt inntekt enn det han kan få til å hente inn i bedriften sin med den ekstra fritiden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Speler det nokon rolle at du ikkje får dagpenger som permitert, når du via enkeltmannsforetaket får til å sysselsette deg til å dekke inn inntektstapet?

Hei! Som sagt; "har prøvd å få igang noe på siden". På ingen måte nok inntekt til å leve av/erstatte dagpenger.Gikk i minus ifjor. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...