Klovnious Skrevet 11. mai 2017 Del Skrevet 11. mai 2017 Heisann. Når jeg var ung og dum og rundt 16-17 år (er 23 år nå) drakk jeg en liter med whiskey rent. Etter den gang har jeg aldri klart og drikke så lite som en lite glass med whiskey med mindre det er blandet ut med noe. Ender med at jeg kaster opp bare jeg får whiskey på tungen. Lurte på om noen har opplevd noe av det samme? At man ikke lenger tåler enkelte drinker? Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 11. mai 2017 Del Skrevet 11. mai 2017 Ikke nødvendigvis.. men spurte om å få en gin og tonic på danskebåten en gang, for å prøve noe nytt. Hadde smakt gin før, ikke veldig begeistret for dét, men aldri smakt som i drink. Bartenderen skrøt av at "dette er den beste gin og tonic du noen gang kommer til å få servert." Dét økte forventningen min veldig... men det smakte så surt og bittert at jeg kan ikke fatte at noen som helst kan drikke det. Tok en liten "sip", nikket og smilte "Ja, digg! =D" .. rørte i to pakker med sukker for å se om det hjalp noe - det smakte akkurat like forferdelig ^^ Så måtte sette fra meg drinken et sted og bestille noe annet. Så ja, kommer aldri til å bestille dét igjen. Men så ekstremt som å spy av det, har jeg ikke hørt om før ^^ Lenke til kommentar
BadCat Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 (endret) Dette sier vel mest om dere to. Whisky kommer i alle fall i så mange utgaver og variasjoner at man ikke bør skjære alt over én kam. Selv er jeg ikke spesielt begeistret for tonic water, men det er mulig å be om russchian eller lime + brus med sitronsmak til å gå med gin-en. Når det gjelder drinker med to komponenter så blir det aldri den beste du har smakt men like forutsigbart hver gang. Endret 12. mai 2017 av BadCat 1 Lenke til kommentar
Zork Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Dette sier vel mest om dere to. Whisky kommer i alle fall i så mange utgaver og variasjoner at man ikke bør skjære alt over én kam. Selv er jeg ikke spesielt begeistret for tonic water, men det er mulig å be om russchian eller lime + brus med sitronsmak til å gå med gin-en. Når det gjelder drinker med to komponenter så blir det aldri den beste du har smakt men like forutsigbart hver gang. Tja, vet ikke hvorfor det skulle si så mye om dem, men det stemmer jo at whisky varierer enormt mellom ulike typer, så om en ikke liker en sort så kan man godt elske en annen. Prøv f.eks en 'Famous Grouse' vs en 'Black Grouse' - begge whisky, begge laget av samme selskap men enorm forskjell på de. For min del klare jeg ikke de "harde" røykte whiskyene som f.eks Black Grouse, mens de mildere som Famous Grouse eller Glenfiddich er vanvittig gode. Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Jeg har det på samme måte med vodka. I min ungdom "shottet" jeg melkeglass med ren vodka, og nå brekker jeg meg av lukten. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Når jeg var ung og dum og rundt 16-17 år (er 23 år nå) drakk jeg en liter med whiskey rent. Etter den gang har jeg aldri klart og drikke så lite som en lite glass med whiskey med mindre det er blandet ut med noe. Ender med at jeg kaster opp bare jeg får whiskey på tungen. Presset du den ned da eller satt du og koste deg med flasken? Jeg fikk i meg nesten en helflaske med cognac når jeg var på den alderen, men det var kun for å bli full. Har aldri likt cognac, verken før eller etter så det at jeg brekker meg av det har ingenting med den ene gangen å gjøre. Hadde mange dårlige erfaringer med tequila når jeg var yngre, men nå er det helt flott. Skal sies at jeg i såfall drikker kvalitet, vel omtrent alt unntatt Sierra, og BARE gul/gull tequila. http://www.margaritavillecargo.com/blog/archive/2015/may/what%27s-the-difference-between-gold-and-silver-tequila%3F.html Det har mye med hva man prøver å drikke, altså at whiskey og whiskey ikke er det samme. Lenke til kommentar
unik42 Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Enig med Zork. Det hjelper også med en isbit i glasset. La whiskyen bli litt nedkjølt så blir den ikke så "skarp" på smaken. Hiv et par isbiter (eller en litt stor en) og fyll whisky til toppen av isbiten. Evt. en sten som har ligget i elven :-P Angående gin og tonic (noe jeg er veldig fan av) så smaker det med litt ekstra lime i tillegg. Lenke til kommentar
Rudde Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Var full første gang når jeg var 14, hadde aldri vært det før, og det syns kameratene mine var veldig gøy og ville gjøre til en kveld jeg sent kom til å glemme. Siden jeg ikke hadde noen erfaring med dette lagde de drinker til meg, viste seg at de hadde servert meg et rent melkeglass med gin, hvor de hadde dryppa litt Pepsi Max i for å endre fargen litt og kaldt det en drink. Alle andre drakk drinkene sine så jeg måtte jo nesten ikke være noe dårligere selv om jeg ikke syns noe om smaken. Har også vist seg i ettertid at de helte gin påfyll i ciderne jeg drakk etterpå, så de ikke skulle være så svake. Så idag avskyr jeg gin, jeg takler ikke smaken av gin, jeg takler ikke lukta av gin. Jeg hater gin. 10 år senere. Gin er verst, men jeg sliter med andre ting rent å, drakk heller ikke pepsi max på et halvt år etterpå selv om jeg tradisjonelt var glad i det. Jeg tank tolerere likører rent om de har sterk søtsmak, slik som hot n' sweet Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Heisann. Når jeg var ung og dum og rundt 16-17 år (er 23 år nå) drakk jeg en liter med whiskey rent. Etter den gang har jeg aldri klart og drikke så lite som en lite glass med whiskey med mindre det er blandet ut med noe. Ender med at jeg kaster opp bare jeg får whiskey på tungen. Lurte på om noen har opplevd noe av det samme? At man ikke lenger tåler enkelte drinker? Yep, er blitt allergisk mot Hot N'Sweet etter en grillfest kveld der gutta hadde laget 5 liter av skvipet. (Vodka + tyrkisk pepper) Å spise tyrkisk pepper derimot går helt fint. Sliter også med Fanta exotic etter noen litt for fuktige kvelder under ungdommen der det ble brukt som blandevann. Har ikke klart å drikke tyrker eller fanta exotic de siste 12 årene og tror ikke jeg noen gang vil klare det - men føler ikke at det er det største tapet. Klovnious, husker du hva slags whiskey det var? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Eg antar at trådstarter har gått på den vanlige fylle-feilen som mange gjer der ein drikk seg så dårlig at ein i veldig lang tid etterpå assosierer smaken med dårlig fyll. Dette skjer nok oftast med blandevatn eller smaksatt alkohol. I min ungdom var det blant anna heilt vanlig at ein aldri blanda Coca-Cola med alkohol fordi det kunne føre til at det ikkje lenger var godt med ei kald Cola dagen derpå. Eg kjenner også fleire som aldri meir rører diverse typar blandevatn-brus som Fanta Exotic eller Fanta shokata fordi det smakar gammal fyll for dei. Så denne avsmaken på whisky er nok ei mental sperre mot alt som har whisky-aroma. Når trådstarer fyrst har fått denne dårlige assosiasjonen så speler det nok liten rolle om kva whisky-type han prøver seg, sjølv whiskymarinert mat kan være nok til å gi dei samme dårlige assosiasjonane. Lenke til kommentar
Benbjo Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Enig med Zork. Det hjelper også med en isbit i glasset. La whiskyen bli litt nedkjølt så blir den ikke så "skarp" på smaken. Hiv et par isbiter (eller en litt stor en) og fyll whisky til toppen av isbiten. Evt. en sten som har ligget i elven :-P Angående gin og tonic (noe jeg er veldig fan av) så smaker det med litt ekstra lime i tillegg. Nei, nei, nei. Da ødelegger man whiskyen. Gitt at det er single malt selvsagt. Famous Grouse, Johnny Walker og annen blended whiskey kan man gjøre som man vil med. Det er jo bare en blanding av alt mulig allikevel. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Nei, nei, nei. Da ødelegger man whiskyen. Gitt at det er single malt selvsagt. Famous Grouse, Johnny Walker og annen blended whiskey kan man gjøre som man vil med. Det er jo bare en blanding av alt mulig allikevel. Det spørs kva du liker og kva type whisky det er snakk om. Både nedkjøling eller oppvarming i håndflata, og tilsetting av små mengder vatn får fram og forsterker andre smakar i whiskyen. Her er det ikkje noke fasitsvar for kva som er dei idielle forholda å servere whiskyen i. For eksempel så er det aldri feil å sette whiskyen i svalskapet dersom du skal drikke whisky i varmt klima, eller å oppbevare flaska varmt når det er kaldt klima. Ein vanlig tommelfingerregel er at whisky skal serverast noke under romtemperatur (kjellerkald). Så er det 25 grader i solveggen så kan ein godt argumentere med at ein "øydelegger" whiskyen ved å ikkje kjøle den ned til 16-18 grader før servering. Lenke til kommentar
Skurupu Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Folk drikker den slik de selv foretrekker. Det er ingenting som heter "å ødelegge" en drikk. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Keramiske isbiter er tingen https://www.amazon.com/Ceramic-Beverage-Best-Home-Products/dp/B00IEQ7BWW Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Enig med Zork. Det hjelper også med en isbit i glasset. La whiskyen bli litt nedkjølt så blir den ikke så "skarp" på smaken. Hiv et par isbiter (eller en litt stor en) og fyll whisky til toppen av isbiten. Evt. en sten som har ligget i elven :-P Angående gin og tonic (noe jeg er veldig fan av) så smaker det med litt ekstra lime i tillegg. Nei, nei, nei. Da ødelegger man whiskyen. Gitt at det er single malt selvsagt. Famous Grouse, Johnny Walker og annen blended whiskey kan man gjøre som man vil med. Det er jo bare en blanding av alt mulig allikevel. Dette er en veldig vanlig missoppfattelse. Bortimot hver eneste whisky på markedet i dag er blended. Bortimot de eneste som ikke er blended er single malt whisky som også er merket single cask/singel batch. Blended er blanding av forskjellige casks fra flere destillerier. (alder og tresort i fatet kan variere) Singel malt er en blanding av forskjellige casks fra samme destilleri. (alder og tresort i fatet kan variere) Single cask/single batch er en whisky som ikke er blandet med annen whisky. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Det du har blitt syk av, det unngår du i fremtiden. Det er helt naturlig. Bare spør meg om båndspaghetti med soppsaus. Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 12. mai 2017 Del Skrevet 12. mai 2017 Fant en ganske forklarende artikkel: WHAT IS A BLEND? What we need to do here is to establish that there are two different ways to use the word blend—an informal way and a formal, or legal, way. Informally, a blend is a mixture—in this case, a mixture of two or more whiskies that are bottled and sold as one whisky. Formally, however, a blended whisky is a product that contains a mix of barrel-aged malt and grain whiskies. There's a common misconception that because a certain whisky is labeled "single malt," it must be the product of just a single batch or barrel of whisky. This is incorrect. Most single malts, as you'll see, are a blend, in the sense that they're a mixture of whiskies. WHAT DOES SINGLE MEAN, ANYWAY? The root of all confusion lies in the simple word single. A single-malt scotch whisky is nothing more or less than the product of a single distillery. Not the product of a single batch or a single barrel, but a single distillery. A single-malt Lagavulin may contain whiskies from many barrels produced at the Lagavulin distillery, but it will contain only whiskies produced at Lagavulin. A single-grain scotch whisky varies only in that it contains barley and one or more other cereal grains, usually wheat or corn. Again, single is misleading here: it refers not to a product made from a single grain, but a product made at a single distillery. SINGLE BARREL SCOTCH A single-barrel scotch is the product of a single barrel of whisky, unmixed with whisky from other sources. Because the flavor, aroma, color, and other characteristics vary from barrel to barrel, each barrel release is a unique product. Single-barrel releases are therefore inconsistent from one release to the next. Not many of these exist in the scotch universe (they're much more common in American whiskeys), but Balvenie has a couple of them available. http://drinks.seriouseats.com/2012/02/what-is-single-malt-scotch-what-is-blended-whisky.html Lenke til kommentar
Klovnious Skrevet 14. mai 2017 Forfatter Del Skrevet 14. mai 2017 Presset du den ned da eller satt du og koste deg med flasken? Klovnious, husker du hva slags whiskey det var? Første flasken gikk ned relativt greit. Det var vell på flaske nummer 2 jeg begynte å kaste opp ettersom det ble ganske store slurper. Hadde en rimelig dårlig dag, dagen derpå. Det var Jack Daniels. Rockergutt som skulle være kul med rockewhiskey. Så denne avsmaken på whisky er nok ei mental sperre mot alt som har whisky-aroma. Når trådstarer fyrst har fått denne dårlige assosiasjonen så speler det nok liten rolle om kva whisky-type han prøver seg, sjølv whiskymarinert mat kan være nok til å gi dei samme dårlige assosiasjonane. Har ikke opplevd av at jeg blir dårlig av whiskymarinert mat. Men det går helt fint å drikke whisky så lenge den er utblandet (som er ganske synd). Har prøvd mange forskjellige whiskyer som Highland Park, Canadian Club, Jameson etc, og alle ender med en tur på skåla om det drikkes rent. En mental sperre høres ganske riktig ut, ettersom jeg mener å huske at jeg begynte å kaste opp etter den første flasken. Dum som jeg var den gang åpnet jeg flaske nummer 2 med JD og fortsatte å hive innpå den. Kanskje jeg fikk for mye og har blitt allergisk mot ren whiskey? Men drikker jeg det blandet går det helt fint. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå