Gå til innhold

Hva betyr det å "jevne en saus"


Anbefalte innlegg

Du smaker mens du tilsetter salt og pepper for å sørge for at det ikke blir for mye av det. Er enklere å tilsette litt mer salt enn å prøve å fjerne det fra gryta etterpå.

Men den som har laget oppskriften eller laget retten før vet jo hvor mye salt det pleier å være eller hvor mye de liker. Da bør de bruke det som utgangspunkt.

 

Jeg mener, når du går på restaurant så kommer vel ikke kokken og spør deg om hvor mye av ditt og datt han skal putte i maten din? Han lager maten slik han vil ha den, eller mener at den skal være.

 

Det bør være noe helt konkret som utgangspunkt, og så kan oppskriften heller indikere hvor man kan eksperimentere litt.

 

Det er plenty av oppskrifter som har eksakte mål på krydder og alt annet. Spør hva du vil ha oppskrift på så skal jeg finne til deg ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selv Gordon Ramsay, i den siste episoden av Hell's Kitchen sesong 3, da han gikk igjennom restauranten til Rock, uttrykte bekymring for ingen salt- og pepperbøsser på bordene. Jeg er vel enig i at i top-top high end restauranter, så forventer kundene superpresis mat, men hjemme på kjøkkenet til vanlige folk, dreier det seg ikke om å prestére... det siste der sa Hellstrøm i en episode hvor ei dame ble helt hystérisk da han kritiserte ho, ho hadde visst en blogg og lot ikke mannen prøve seg på kjøkkenet... Tror det var han som bare spiste nugatti, men husker ikke helt.

Lenke til kommentar

Selv Gordon Ramsay, i den siste episoden av Hell's Kitchen sesong 3, da han gikk igjennom restauranten til Rock, uttrykte bekymring for ingen salt- og pepperbøsser på bordene. Jeg er vel enig i at i top-top high end restauranter, så forventer kundene superpresis mat, men hjemme på kjøkkenet til vanlige folk, dreier det seg ikke om å prestére... det siste der sa Hellstrøm i en episode hvor ei dame ble helt hystérisk da han kritiserte ho, ho hadde visst en blogg og lot ikke mannen prøve seg på kjøkkenet... Tror det var han som bare spiste nugatti, men husker ikke helt.

Det er ikke alle som er opptatt av å prestere på kjøkkenet heller. De vil bare ha en enkel oppskrift å følge til punkt og prikke så de kan bli ferdig og få seg noe mat!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Du smaker mens du tilsetter salt og pepper for å sørge for at det ikke blir for mye av det. Er enklere å tilsette litt mer salt enn å prøve å fjerne det fra gryta etterpå.

Men den som har laget oppskriften eller laget retten før vet jo hvor mye salt det pleier å være eller hvor mye de liker. Da bør de bruke det som utgangspunkt.

 

Jeg mener, når du går på restaurant så kommer vel ikke kokken og spør deg om hvor mye av ditt og datt han skal putte i maten din? Han lager maten slik han vil ha den, eller mener at den skal være.

 

Det bør være noe helt konkret som utgangspunkt, og så kan oppskriften heller indikere hvor man kan eksperimentere litt.

 

 

Det er plenty av oppskrifter som har eksakte mål på krydder og alt annet. Spør hva du vil ha oppskrift på så skal jeg finne til deg ;)

 

Jeg synes aldri jeg ser oppskrifter som f.eks. oppgir en konkret mengde salt og pepper. Hvor finner du disse?

Lenke til kommentar
Det er plenty av oppskrifter som har eksakte mål på krydder og alt annet. Spør hva du vil ha oppskrift på så skal jeg finne til deg ;)

Jeg synes aldri jeg ser oppskrifter som f.eks. oppgir en konkret mengde salt og pepper. Hvor finner du disse?

 

Pleier å tråle Goooogle og bytte ut søkeord hvis ingenting stemmer skikkelig. Problemet da blir at oppskriftene varierer så hvis jeg finner oppskrift på X uten eksakte mål så kan neste oppskrift på X ha andre ingredienser :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...