Gå til innhold

Hvor mange proletariserer seg?


Anbefalte innlegg

Det er mange aktive RVere og røde her - og det synes jeg er bra. Det trengs. Men allikvel i rekken av merkelige trender har jo også AKP introudsert noen gjennom årenes løp. Mange i partiet - noen var tilogmed født i embetsfamilie - proletariserte seg halveis i utdanningen. Er dette en utgått "trend" - eller har det gått bort da RV avsluttet ideologien om "proletariatets diktatur" ?

 

Og nei, jeg ønsker ikke noen tullete svar fra tilfeldig forbipassrende høyreekstermister i denne tråden. Jeg spør seriøst.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror mye av det den generasjonen gjorde var tullete, morsomt, helt på trynet, beundringsverdig. Høyt utdannede mennesker flyttet ut på landet/til små tettsteder og søkte kontakt med...tja, arbeiderklassen, altså slike som mine foreldre, forsøkte å snakke som oss, rotet med dialekt og fremmedord om hverandre, jobbet nesten døgnet rundt for å mekke forlag, urtehave, oversette kinesisk literatur til norsk, fikk Nord-Trøndere til å drikke rødvin og hadde - jo, da, en og annen, ytterst få - AG3 de likte å vise frem. Sammenlignet med min far, som var våpengal jeger og ga F**** i hele gjengen virket det komisk på meg, husker jeg, å forestille meg AKP-fyren med Leninskjegg lage "væpna revoulusjon".... Gøyale tider, 70-tallet! Jeg tror folk er mer konforme i dag.

Lenke til kommentar

Tror ikke det er så vanlig nei. Torstein Dahle f.eks. jobber som økonomi professor eller noe slikt og tjener masse grunker. Men at mange AKP og RVere er proletarer er nok riktig, men selvproletarisering praktiseres ikke lenger. Men om en RVer havner på tinget så vil han gi alt over en vanlig industriarbeider lønn til partiet.

 

Tjenner forsåvidt ett par som selvproletariserte seg midt under universitetsutdanningen sin, de tok opp igjen utdanningen etter noen år og jobber i dag som lærere (som av en eller annen grunn jævlig mange på ytterste venstre fløy gjør).

Lenke til kommentar
Det er en god ting, for de øver stor inflytelse på barn...
Hvem sa at norsk skole ikke er venstrepreget? Ontopic: På meg virker det som om 70-tallet var en reaksjon mot det tradisjonelle samfunnet, med kjernefamilien som grunnverdi. 70-tallet's venstreradikalisme er faktisk et produkt av hippietidens USA, hvor folk fikk en klikk og trodde de skulle frelse verden med blomster og kjærlighet. Det er ikke uvanlig at folk med forskjellig bakgrunn går sammen og tror helt og fult på en eller anne syg ide. I de fleste tilfeller blir disse gruppene kalt en sekt, men når de når slikt omfang som på 30-og 70 tallet blir de egne ideologier. Jeg tror det kollektive menneskesynet er døende, alt til sin tid. Idag dyrker vi individualismen, noe jeg synes vi bør fortsette med.
Lenke til kommentar

FiskePinna: Du burde ha spurt høflig før du postet. Dette er de rødes tråd. :thumbup:

 

On topic

 

70-tallet var et veldig kreativt tiår. Mange mennesker prøvde ut nye måter å gjøre ting på. Noe av det som ble sagt og gjort var mindre bra, men jeg synes ikke det blir rett å kreve av unge sosialister at de skal forsvare ord (handlinger ville ha vært noe annet) som ble sagt i en tid de ikke en gang var født. I kjølvannet av kombinasjonen Vietnamkrigen og sjokkerende ny informasjon om de negative sidene ved industrisamfunnet (forurensning) er det ikke rart mange trodde samfunnet ville klappe sammen og gjorde forberedelser basert på det. Generelt bæsjet vel heller ikke de røde fullt så på leggen i forrige århundre som f.eks fascismen. At de forsøker å bygge noe på restene av kommunismen blir dermed forståelig så lenge vi på høyresiden ikke makter å komme med annet alternativ enn tom materialisme.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...