Gå til innhold

Hjelp til ny TV i mai, <10.000


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Skal kjøpe ny TV nå i begynnelsen av mai og har brukt alt for lang tid på å gjøre et hederlig forsøk på research av TV-er. Men jeg er ikke det minste grann klokere, nå sikkert 10 timer senere etter hissig googling og lesing.

 

Jeg kommer ikke til å ha behov for:

 

- Smart TV funksjonene. Ingen av dem. Jeg har både Chromecast og Nvidia Shield som oppfyller alle behov jeg har for visning fra ulike apper (og en stasjonær PC i stua for alt annet)

- Gaming. Jeg spiller aldri på TVen.

 

Jeg ser utelukkende innhold fra:

 

- Altibox dekoderen

- Plex og Netflix. Fra Plex er det sjelden jeg gidder å laste ned noe som er >10 GB og 90% av tiden går det i TV-serier siden filmer ser jeg på kino.

 

Jeg sitter 4 meter unna TVen, så optimalt sett ønsker jeg meg en 60/65", men erkjenner at disse muligens ligger over min prisklasse selv om det er noen få modeller tilgjengelig i det sjiktet. Det jeg egentlig er mest redd for, er at når jeg fyrer opp en serie eller film av "tvilsom" kvalitet så ser det ut som en bøtte med dritt på 65", men kanskje helt OK på en 55". Noen som har noen formening om dette?

 

Jeg ser også på en del sport, men ikke fotball og er også bekymret for at et billig panel med 50hz vil forringe opplevelsen. Men kan det egentlig bli noe verre enn min 10 år gamle Samsung 40"?

 

F.eks Samsung UE65KU6075 koster det samme som UE55KS8005 akkurat nå. Til mitt bruk, vil det ikke spille noen stor rolle, eller er 8005 (evt. 7005)  mye råere at jeg vil angre bittert, krølle meg opp i sofaen og gråte meg sakte i søvn av førstnevnte?

 

Hjelp mottas med den største takknemlighet :)

Endret av Feh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette med tommelfingerregler for avstand til TV-en og skjermstørrelse synes jeg stort sett bare er tull. For min del sitter jeg to meter fra TV-en, og en 55-tommer er ikke for stor. Hvis du sitter 4 meter fra skjermen, vil jeg tro at det optimale er en skjerm på over 100 tommer.

 

Det er vanskelig å si om du vil gråte deg sakte i søvn hvis du kjøper feil TV. Det spørs litt på hvor sart du er til sinns og hvor opptatt du er av å sammenligne de nye TV-ene som kommer i månedene etter at du har kjøpt. Trenger du virkelig ny TV nå? I såfall, kjøp og ikke se deg tilbake/ikke se på alt mulig annet etterpå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Første du bør finne ut av og bestemme deg for er om du bør gå for en IPS-basert eller VA-basert LED-LCD-TV, ettersom begge har fordeler og ulemper. For å oppsummere kort:

  • VA-LCD har akseptabel kontrast for å se på filmer i mørke rom på kvelden, men ofrer innsynsvinkler og til en viss grad pikselrespons. TV-er med VA-LCD panel egner seg best til å se på film og serier rett foran TV-en, men de sliter litt om man sitter i flere forskjellige sitteposisjoner i forhold til TV-en. Tenk tre-fire personer i en sofa 4 meter fra TV-en når det kommer til innsynsvinkler.
  • IPS-LCD ofrer kontrast for å få bedre innsynsvinkler og noe raskere pikselrespons. TV-er med IPS-LCD egner seg best til lyse stuer for de som ser på sport og serier med flere forskjellige sitteposisjoner, men de sliter med sortnivået når man ser på film og serier om kvelden/natten når de mørke scenene kommer. Tenk 10-12 personer i en sofa 4 meter fra TV-en når det kommer til innsynsvinkler.

 

Det er ikke mange forskjeller på en 6-serie og en 9-serie Samsungs egenskaper til å vise vanlige TV-sendinger om du er opptatt av riktig fargegjengivning, den største du vil kunne legge merke til er at 7-, 8-, og 9-serien til Samsung har 120Hz paneler som er istand til å utføre interpolering under visning av TV-sendinger i tillegg til film.

HDR er det siste som har skjedd innenfor TV-verden, og dette har et stort potensiale fremover, men det er per i dag kun Netflix' egenproduserte serier, noen snes UHD-Bluray filmer, samt noe innhold på Amazon Prime og Youtube som faktisk er tilgjengelig. Jeg vil ikke påstå at det er mange TV-er i salg i dag som er istand til å gjenprodusere HDR på en overbevisende måte, med kun OLED-modeller, Sonys Z9D, og Panasonics DX900 er virkelig verdt å nevne.

Det som er viktig å tenke på er at de innstillingene anmeldere liker å sette TV-er på ikke nødvendigvis er det du liker å se på, de aller fleste vil faktisk mene at innstillingene en anmelder stiller en TV til vil se blass og kjedelig ut i forhold til standard-innstillingene.

 

Så, mine anbefalninger:

KD55XD7005 - en god 55" IPS-LCD TV

UE55KS7005 - en god 55" VA-LCD TV med grunnleggende støtte for HDR

KD65XD7504 - en god 65" IPS-LCD TV

UE65KS7005 - en god 65" VA-LCD TV med grunnleggende støtte for HDR

 

På den avstanden du planlegger å sitte vil det meste av TV-sendinger du ser på de vanlige kanalene og Netflix se OK ut på 65", men jeg vil fraråde å dra frem DVD-er, se på youtube-klipp under 720p, kanaler som sender lavoppløst materiel, for ikke å snakke om filmer under 3GB fra Plex

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ikke vent for lenge. Modellene nevt over er sluttprodusert og butikkene kommer tvilsomt til å ta inn mer.

 

Personlig ville jeg aldri kjøpt en tv uten 10-bit panel, og i anbefalingene over er det kun samsung som har dette.

Disse har foreløpig kun "grunnleggende" støtte da de ikke gjengir dynamikken pr frame slik standarden dolby vision gir. Det får du i diverse oled modeller samt LG 770, 850 og 950 modeller.

 

https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/U55P6046/tcl-55-4k-uhd-led-smart-tv-u55p6046

Ta en titt på denne. 10 bits panel til 6500. "Dum tv"

Vær obs på at den mangler optisk lyd ut.

 

Styr unna 6075. Det er lotto hva du får. Nå har skjermen ips panel. I vinter var det va. Den er ikke spesielt god på kontrast og bevegelser og sliter mye med clouding.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takker for alle tips :)

 

Jeg kommer til å kjøpe nå i løpet av de neste 2-3 ukene. Sitter bittelitt på gjerdet enda, tilfelle tilbud. F.eks 55KS7005 har Elkjøp nettop justert prisen opp 1000 kr, noe som er snodig siden det er det samme som de tar for 60" av samme modell... Så jeg antar det er forløpet til nok et tilbud med kunstig høy førpris...

 

Innsynsvinkel blir nok neppe noe problem. Jeg kikket litt på det, og som regel sitter jeg dead center. Hvis jeg ikke gjør det, så er det heller ikke noe viktig jeg ser på :)

 

Til min store overraskelse har det bedritne anlegget mitt både 3,5mm, RCA, coax og optisk inngang så det er ikke så viktig hva TVen støtter og ikke..

Lenke til kommentar

Det var slett ikke verst. UE65KS7005 til 11111 var forsåvidt heller ikke dum pris. Får ringe og høre om "Gratis levering" også gjelder utenfor Oslo før jeg evt. stikker innom siden jeg ikke får plass til en så stor boks i bilen.

Lenke til kommentar

Det var slett ikke verst. UE65KS7005 til 11111 var forsåvidt heller ikke dum pris. Får ringe og høre om "Gratis levering" også gjelder utenfor Oslo før jeg evt. stikker innom siden jeg ikke får plass til en så stor boks i bilen.

Hei.

Hva fikk du til svar angående "Gratis levering" Var det noe med liten skrift der? 

Lenke til kommentar

Jeg ringte kundeservice og hun hadde ikke noe eksakt svar annet enn at det må være innen "rimelig avstand". Faktisk litt dumt at jeg ikke kunne få snakket med butikken direkte...

 

Jeg fikk hvertfall til svar at Lefdal selger TVene selv om de var tomme i butikk. De bestiller opp flere etter hvert som kunder kommer og kjøper og man skulle få den til annonsert pris selv om den kanskje ble levert senere.

 

Jeg tror jeg slår til på KS7005 65" i morgen, skal si fra hva den usynlige teksten eventuelt sier :p Skal også prøve å høre om jeg eventuelt kan betale der, men plukke den opp selv eller få den levert fra en butikk som er nærmere der jeg bor.

Endret av Feh
Lenke til kommentar

Jeg ringte kundeservice og hun hadde ikke noe eksakt svar annet enn at det må være innen "rimelig avstand". Faktisk litt dumt at jeg ikke kunne få snakket med butikken direkte...

Det står aldri noen og venter på at telefonen ringer i hver avdeling, det hadde vært ekstremt dyrt, og derfor vil du aldri komme frem på telefon til én spesifikk butikk i Lefdal/Elkjøp/Expert/etc.

Mest sannsynlig vil de kunne levere TV-en så lenge du er innenfor 60 minutter fra Oslo

Lenke til kommentar

Det var det komplette kaos på hele Alnabru i dag, både i og utenfor butikkene så rakk ikke spørre ang. frakt. Brukte 1,5 time på noe som normalt skulle tatt maks 5 min.

 

Det ble til slutt en KS8005 til 8888,- siden den får jeg plass til i bilen og kan hente den etter jobb til uka. Ble egentlig bare drittlei hele TV-jakten, så da ble det en enkel løsning selv om det sikkert var andre gode modeller på tilbud der (hele butikken hadde 30% avslag så alle uannonserte produkter var også satt ned).

Lenke til kommentar

Ja, selv fleska jeg til med en LG 55 B6V til 11200 og tror jeg blir fornøyd med det. Jeg sto LENGE og funderte på den eller Samsungen som du endte opp med (litt fordi det var 50 før meg i køa, men også fordi jeg var ubestemt på om det var verdt de ekstra lappene). Størrelsesmessig går jeg ned 5 tommer fra min Philips elevation, men nå som vi har flytta så mener min bedre (dårlige?) halvdel at den ble for stor. Blir å bestille meg et lightberry-sett for å få ambilight også på LGen.

Lenke til kommentar

Jeg har liten greie på tver, men har en som synger på siste verset, siden dere valgte andre tver enn meg, hva er galt med denne?

 

https://www.lefdal.com/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE55MU6175XXC/samsung-55-4k-uhd-smart-tv-ue55mu6175

 

Det er altså den som koster 3999 :)

Den har ikke like god lysstyrke, mer reflektert lys fra vinduer, mer ujevn fordeling av lys fra LED-ene, kun fargerom for standard-sendinger, og uvisst om det er IPS eller VA.

 

For 3999 er det et veldig bra kjøp, men det er en grunn til at det finnes dyrere TVer

Lenke til kommentar

 

Jeg har liten greie på tver, men har en som synger på siste verset, siden dere valgte andre tver enn meg, hva er galt med denne?

 

https://www.lefdal.com/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE55MU6175XXC/samsung-55-4k-uhd-smart-tv-ue55mu6175

 

Det er altså den som koster 3999 :)

Den har ikke like god lysstyrke, mer reflektert lys fra vinduer, mer ujevn fordeling av lys fra LED-ene, kun fargerom for standard-sendinger, og uvisst om det er IPS eller VA.

 

For 3999 er det et veldig bra kjøp, men det er en grunn til at det finnes dyrere TVer

 

Takk for svar :) 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Power har åpningssalg i Bergen i morgen. Er UE55MU6175UXXC (5,5k) eller 55UH650VAEN(6,5k) greie tilbud?

 

Vi har relativt lys stue med en del dagslys fra flere sider. Ser stort sett kun på serier og film via streamingsider. Det vi liker minst med nåværende TV er dårlig bilde/uklart bilde på mørke scener (feks mye av innendørsscenene fra GoT).

Lenke til kommentar

Ja, selv fleska jeg til med en LG 55 B6V til 11200 og tror jeg blir fornøyd med det. Jeg sto LENGE og funderte på den eller Samsungen som du endte opp med (litt fordi det var 50 før meg i køa, men også fordi jeg var ubestemt på om det var verdt de ekstra lappene). Størrelsesmessig går jeg ned 5 tommer fra min Philips elevation, men nå som vi har flytta så mener min bedre (dårlige?) halvdel at den ble for stor. Blir å bestille meg et lightberry-sett for å få ambilight også på LGen.

Har lagt et prisvarsel på den TV-en. Håper på et nytt tilbud. Er i samme båt som trådstarter. Egentlig ikke tenkt å bruke over 10 000, men 11200 hadde jo vært spiselig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...