^fmj Skrevet 8. mai 2017 Del Skrevet 8. mai 2017 Aldri olje i vannet og aldri fløte i carbonaraen. Jeg er vel enig i at fersk pasta er myk og deilig nesten uansett, bare den ikke kokes for lenge. Kok fersk pasta og test hvert halve minutt f. eks. Lenke til kommentar
djgudleif Skrevet 8. mai 2017 Del Skrevet 8. mai 2017 Al dente er slik pastaen skal være når du avslutter varmebehandlinga slik at den ikke blir overkokt. Husk at den fortsetter å koke etter at du har fått pastaen ut av vannet og spesielt hvis du tilsetter en varm saus. Prøv deg frem og få pastaen ut av vannet hurtig rett før du mener den er passe kokt og rett til servering. Når pastaen er ferdig kokt er det for sent å ta den ut av vannet, da må den i søpla. Nei, du spiser den. Du kaster ikke pasta som er kokt feil. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 13. mai 2017 Del Skrevet 13. mai 2017 Den harde kjernen man har ved "al dente" er oppnådd ved at pastaen har blitt tørket. Problemet med å koke pasta er at folk flest ihjælkoker pastaen sin. Når den da har kokt bittelitt mindre er den brått i følge dem "al dente". Når jeg koker det jeg mener er "al dente" pasta så får jeg som oftest beskjed om at den enda er for hard i midten. Slik jeg forstår det er formeningen med å oppnå "al dente" tiltenkt tørket pasta. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå