Gå til innhold

[Løst] Noen tips til champagne for nybegynner?


Anbefalte innlegg

Venninnene mine og jeg vil gjerne kjøpe inn champagne for en billig penge, men som også er god i smaken. Vi er ganske uerfarne og vil gjerne ha noe som kan tilsvare smaken av for eksempel Mozell. Er det noen bra forslag? På forhånd takk for svar :) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Champagne som smaker Mozell?

 

Er du ute etter alkoholfri brus fra nærbutikken, eller vil du ha alkohol?

 

Hvis sistnevnte, får du god hjelp av betjeningen på Vinmonopolet.

De vil fortelle deg at Champagne er musserende hvitvin fra Champagne-distriktet, til dobbel pris.

Du får musserende hvitvin produsert andre steder til halve prisen, som ikke har rett til å bruke merkenavnet Champagne.

 

Spør på Vinmonopolet.

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du vil med andre ord ha en sjampisfarget drikk med kullsyre alkohol og fruktig smak. Spør om såkalt "sprudlevin", vin med kullsyre.

 

Har smakt en del'ish og denne er mest lik ciderbrus, veldig god sak https://www.vivino.com/wineries/toso/wines/dolce-moscato-9999

Desverre så ser det ut til at vinmonopolet ikke selger den lengre, men det bør gå an å finne et bra alternativ. Flaskene med sprudlevin koster ikke mange kronene heller.

Lenke til kommentar

En rimelig og mye brukt musserende vin som er sprudlende og kjempesøt slik som Mozell er jo Martini Asti.

 

Av ekte champagne synes jeg f.eks Taittinger er ganske lettdrikkelig, men du vil kanskje ha noe søtere.

Dom Perignon synes jeg også er god, men den er ganske tørr og ganske dyr.

Veuve Clicquot er standardchampagnen alle pleide å kjøpe, men den synes jeg ikke er noe god.

 

Utover dette er det enkleste å spørre på vinmonopolet. - Beskriv smaken du ønsker så får du som oftest god hjelp.

Lenke til kommentar

Som nevnt før, glem begrepet champagne, og erstatt det med musserende vin. Cava, Prosecco og Crémant står i seg selv ikke tilbake for Champagne, det er bare produksjonssted som skiller. De små hyllelappene på polet gir god info, ut fra beskrivelsen din vil jeg tro noe som beskrives som fruktig og med aroma av sitrus/eple vil falle i smak. Jeg vil tro du også bør gå for noe som ikke er for tørt, se på sødmeskalaen(betegnelsene med brut og seco kan fort bli forvirrende).

 

Eksempler: 

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Italia/Mionetto-Treviso-Prosecco-Brut/p/1279801

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Castellblanc-Seco/p/90601 (tipper du vil like denne, min erfaring med den er at den kan drikkes som mozell)

 

Ellers er jo tester en fin ting: http://www.klikk.no/mat/drikke/test-av-cava-prosecco-og-crmant-2016-1677771.ece

Lenke til kommentar

Som nevnt før, glem begrepet champagne, og erstatt det med musserende vin. Cava, Prosecco og Crémant står i seg selv ikke tilbake for Champagne, det er bare produksjonssted som skiller. De små hyllelappene på polet gir god info, ut fra beskrivelsen din vil jeg tro noe som beskrives som fruktig og med aroma av sitrus/eple vil falle i smak. Jeg vil tro du også bør gå for noe som ikke er for tørt, se på sødmeskalaen(betegnelsene med brut og seco kan fort bli forvirrende).

 

Eksempler: 

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Italia/Mionetto-Treviso-Prosecco-Brut/p/1279801

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Castellblanc-Seco/p/90601 (tipper du vil like denne, min erfaring med den er at den kan drikkes som mozell)

 

Ellers er jo tester en fin ting: http://www.klikk.no/mat/drikke/test-av-cava-prosecco-og-crmant-2016-1677771.ece

Det er ikke riktig å si at kun produksjonssted skiller Champagne fra andre typer musserende. For det første er jordsmonnet i Champagne relativt unikt. For det andre krever reglene for produksjon av Champagne blant annet at vinen ligger på bunnfallet i minimum halvannet år. Riktig nok finnes det Cremant og annen musserende laget på tradisjonell metode som har ligget tilsvarende lengde, men da begynner man som regel å nærme seg de billigere Champagnene i pris. Prosecco stiller i en helt annen liga ved at den ikke er laget på den tradisjonelle metoden, og dette gjenspeiles både i pris og kvalitet. 

 

Uansett, dersom TS egentlig vil drikke brus, er Moscato d'Asti eller søt prosecco OK valg. 

Lenke til kommentar

 

Som nevnt før, glem begrepet champagne, og erstatt det med musserende vin. Cava, Prosecco og Crémant står i seg selv ikke tilbake for Champagne, det er bare produksjonssted som skiller. De små hyllelappene på polet gir god info, ut fra beskrivelsen din vil jeg tro noe som beskrives som fruktig og med aroma av sitrus/eple vil falle i smak. Jeg vil tro du også bør gå for noe som ikke er for tørt, se på sødmeskalaen(betegnelsene med brut og seco kan fort bli forvirrende).

 

Eksempler: 

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Italia/Mionetto-Treviso-Prosecco-Brut/p/1279801

https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Castellblanc-Seco/p/90601 (tipper du vil like denne, min erfaring med den er at den kan drikkes som mozell)

 

Ellers er jo tester en fin ting: http://www.klikk.no/mat/drikke/test-av-cava-prosecco-og-crmant-2016-1677771.ece

Det er ikke riktig å si at kun produksjonssted skiller Champagne fra andre typer musserende. For det første er jordsmonnet i Champagne relativt unikt. For det andre krever reglene for produksjon av Champagne blant annet at vinen ligger på bunnfallet i minimum halvannet år. Riktig nok finnes det Cremant og annen musserende laget på tradisjonell metode som har ligget tilsvarende lengde, men da begynner man som regel å nærme seg de billigere Champagnene i pris. Prosecco stiller i en helt annen liga ved at den ikke er laget på den tradisjonelle metoden, og dette gjenspeiles både i pris og kvalitet. 

 

Uansett, dersom TS egentlig vil drikke brus, er Moscato d'Asti eller søt prosecco OK valg. 

 

Svaret mitt var i kontekst av OP, som helst vil ha noe billig mozell-lignende. Ellers er selvsagt alt du sier riktig, men jeg står fortsatt for det jeg sa at andre musserende ikke nødvendigvis står tilbake for champagne i seg selv - jeg mener med det at enhver champagne ikke nødvendigvis er bedre å drikke enn enhver prosecco, bare fordi det er en champagne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...