myhken Skrevet 14. april 2017 Del Skrevet 14. april 2017 Har jo vært å reist litt, og i India, nærmere bestemt Goa, var jeg på en "Krydder" farm, der jeg kjøpte med meg noen poser med skikkelig god økologisk hel pepper. Det er jo grenser for hvor mye pepper man får brukt, og nå ser jeg at utløpsdatoen har blitt nådd. Går vel ut i fra at det ikke er noe farlig, til og med at det er økologisk pepper vi snakker om, men noen "pepper nerder" der ute som kan svare på om det fortsatt vil lønne seg å bruke denne gode pepperen i forhold til f.eks at jeg bare kjøper svarte pepperkorn på Meny lliksom. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 14. april 2017 Del Skrevet 14. april 2017 Krydder er helt fint å bruke til det begynner å miste smaken. Når det skjer kan det kastes. Lenke til kommentar
Dragen Skrevet 14. april 2017 Del Skrevet 14. april 2017 Pepperkorn (som strengt tatt ikke er en pepper) har omtrent samme holdbarhet som te når den oppbevares riktig. Så og si evig. Men som ahpadt sier, så mister krydder smak over tid og det er her denne "holdbarhetsdatoen" kommer inn, tipper jeg. Knus den, lukt (forsiktig) og smak. Er den fortsatt like god, så bruk den. Lenke til kommentar
myhken Skrevet 14. april 2017 Forfatter Del Skrevet 14. april 2017 Takker for oppklarende svar. Oppbevarer det i lufttette poser (type zip lock) i mørkt skap. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå