Gå til innhold

Hvor er det trygt å bo i Norge i fremtiden?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror dere Oslo er mest utsatt for terror, eller vil også andre byer og tettsteder bli hardt rammet i den nye hverdagen?

 

Terrorister ønsker å sjokkere, få oppmerksomhet, drepe mange, ødelegge vital infrastruktur. For å gjøre det så må en del faktorer være med i bildet, stort sett så er det masse folk på et lite område som trengs f.eks. Tusenfryd, store arrangementer eller i større byer.

 

For å være trygg så må man holde seg unna slike steder. Jeg regner med at du mener hvilken by i Norge(?). Enkel logikk tilsier at man bør bo på de stedene det er minst folk og en bit unna infrastruktur.

 

En annen ting er at terrorangrep er veldig begrensede, små areal blir utsatt, så lenge det ikke er snakk om et biologisk eller kjemisk angrep. Det vil si at det er veldig små områder i byer som er utsatt. Utkanten av Oslo i et noe lite byggefelt eller et hus for seg selv er omtrent'ish like trygt som å bo midt i skauen.

Lenke til kommentar

 

Nei. Norge er et trygt land!

 

 

Relativt til hva? Land i krig?

 

Løfven sa for et par uker siden at Sverige aldri hadde vært tryggere.

 

 

Fullstendig tøvete og krisemaksimering å hevde at Norge og/eller Sverige skulle være utrygge.

 

Om en ser rasjonelt og logisk på dette og ikke lar følelsene løpe av gårde med en, så innser en at en har langt større sjanse for å bli drept i f.eks trafikken enn en har for å bli rammet av et terrorangrep. Selv i de mest terrorutsatte land i verden, så er faren for å dø av terror svært liten - i denne verdensdelen er den så liten at det gir ingen logisk mening å være redd for det.

 

Problemet med terror er, som ordet sier, frykten. Det er ikke den faktiske faren for å faktisk bli rammet. Det første rammer oss alle - det andre er det forsvinnende liten fare for å rammes av. For Norge og Sveriges del er det definitivt ikke noe som tilsier at landene er utrygge.

 

Vi lever stadig lengre, bedre og tryggere - å la seg styre av følelser fremfor fakta her er å løpe terroristenes ærend.

Endret av Zork
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Tja, du er vel uansett ikke trygg mot våre egne myndigheters terror og USA sin terror i Europa (og Norge)

 

Terrorism is, in its broadest sense, the use of intentionally indiscriminate violence as a means to create terror or fear, in order to achieve a political, religious, or ideological aim

Da må du nok slå av TV, isolere deg fra omverden osv. Men da vil du sannsynligvis bli forfulgt av myndighetene.

Endret av zeebra
Lenke til kommentar

Det er mer sannsynlig å kveles av middagen du skal spise i dag enn å dø av terror, så premisset til spørsmålet er feilaktig.

Det stemmer jo forsåvidt det. Så hvem er det egentlig som driver terrorisme i vestlige land?

 

Terrorisme er er knøttlite problem i forhold til andre ting, og noe som dreper langt færre enn de fleste andre ting. Jeg pleier å tulle med at flere dør av biestikk enn terrorisme for å sette det på spissen.

 

Så, hvis samfunnet hele tiden fokuserer på terrorisme og sprer frykt i befolkningen, hvem er det egentlig som er terroristene?

 

Sånn som ting utvikler seg nå så vil det nok uansett bli en "self-fulfilling prophesy" til slutt.

Endret av zeebra
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mer sannsynlig å kveles av middagen du skal spise i dag enn å dø av terror, så premisset til spørsmålet er feilaktig.

Spørsmålets premiss er ingenlunde feilaktig. Det er rett nok IDAG større fare for å bli drept i trafikken enn i terror-/borgerkrigshandlinger, men trådens spørsmål gjaldt, som du godt vet, FRAMTIDA. Hvordan den blir, er ingen gitt å vite. Én mulighet (blant mange) er at det vil bryte ut borgerkriger over mesteparten av Vest-Europa der målet for begge sider er å drepe flest mulig av fienden. Sivile fiender, vel å merke, ikke soldater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...