Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Mistet førerkort. Når må man kjøre opp på nytt?


Anbefalte innlegg

Er det hvis man har vært uten førerkort over en viss periode at man må kjøre opp på nytt, eller må det ligge i en dom? Mistet førerkort for 1 år og 8 måneder siden på grunn av helse (rusproblem i en periode) Nå har jeg snart hatt fine blodprøver lenge nok til at jeg fyller helsekravene igjen. Må jeg kjøre opp på nytt fordi jeg har vært uten førerkort såpass lenge, eller slipper jeg det fordi jeg ikke har gjort noe overtredelse og ikke har noen dom?

 

Anonymous poster hash: 5256b...2fd

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det varierer alt etter omstendigheitene kva som blir krevd for at du skal få igjen førerkortet.

 

Dersom det ikkje har vært bestemt noke spesielt då du mista førerretten så må du gå via fastlegen din for å sende søknad til Fylkesmannen ved Fylkeslegen. Det blir då bestemt om du får igjen sertifikatet automatisk, må ha ny oppkjøyring, eller om du får utvida tapsperioden (helsekravet ikkje er oppfylt).

Lenke til kommentar

Ved tap av førerkort for lengre perioder enn 6 måneder må man ta teori og praktisk prøve på nytt.https://lovdata.no/forskrift/2003-12-19-1660/§8-2

Men det gjelder overtredelse av vegtrafikkloven.

 

§ 34.Tilbakekall av retten til å føre motorvogn mv. på grunn av særlige forhold

Dersom politiet har skjellig grunn til å tro at innehaver av retten til å føre førerkortpliktig motorvogn ikke lenger fyller de krav som er fastsatt til syn, helse og førlighet for slik førerett, herunder at innehaveren ikke må misbruke alkohol eller annet berusende eller bedøvende middel, eller at innehaveren ikke har de kunnskaper eller den kjøreferdighet som hensynet til trafikksikkerheten krever, kan politimesteren eller den han gir myndighet pålegge innehaveren - dersom denne fortsatt ønsker å nytte sin førerett - innen en fastsatt frist å underkaste seg slik legeundersøkelse som finnes påkrevd og framstille seg til helt eller delvis ny førerprøve. Finner politiet det nødvendig, kan det pålegge ham å levere førerkortet til politiet inntil videre.

 

Det er med andre ord overtredelse av vegtrafikkloven(?). Etter hva jeg har blitt opplyst om av lege så må man gå på urinprøver i et år og ta oppkjøring på nytt etter det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...