Gå til innhold

Ønsker tilbakemelding på min hjemmeside/portfolio


Anbefalte innlegg

Hei


 


Ønsker tilbakemelding på portfolio min. Jeg har brukt ganske mye tid på design+koding som er kanskje vanlig for en junior designer/utvikler.


 


Ønsker er konstruktiv kritikk på alt som dere syns å mangla.  


 


 


Målet med siden min er å presentere med til potensiale arbeidsgivere.  :)


 


 


1. Jeg hatt litt problemer med testing av browser. Jag har en windows-maskin hjemme og er vanskelig for meg å teste hjemmesiden i Safari. Har testet bare på Safari 5.17  for Wind. som er "dead" browser.


 


Kan dere se hvordan ser ut den i Safari.? 


 


2. Har også lit problemer med Mobile/Ipad browser Safari. Kan ikke se header-bg-bilde.


 


siden: banet.no


 


Unnskyld for min norsk  :)


 


Takk for hjelp!


 


Bane


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Visuelt sett ser det jo bra ut, men jeg er ikke designer så skal ikke uttale meg så mye mer om hvordan det grafiske ser ut

  • Første jeg legger merke til er menyen øverst. Hvorfor har du et punkt som heter "Home" når menyen ikke er fixed? 
  • Siden din er 2.4MB stor, dette er mest fordi du bruker store bilder og ikke skalerer dem før du viser dem. Dette er i mine øyne veldig mye for en så liten siden. Til sammenligning er VG.no (før man scroller) 904kb.
  • Mobil ser ikke helt bra ut. Det er noe i <header> og i contact-seksjonen din som gjør det.
    Prosjekt-seksjonen din ser og ikke helt bra ut på mobil. Har kun testet i Chrome på mobil og desktop. De blir veldig små bildene.
    Generelt burde du ser mer på hvordan siden ser ut på mobil. Flere småfeil.
  • Du mangler favicon
  • Det blir lastet 6 fonter - trenger du alle de?
  • Skype linker til index.html

Det jeg fant i farten!

Lykke til med å finne potensielle arbeidsgivere :)

Endret av Brattus
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+1523

Jeg synes det alt i alt ser veldig bra ut. Brattus oppsummerer forbedringspunktene bra her, jeg har et par til:

 

  • Du burde pakke CSS og JavaScript så du ender med én CSS-fil og én JS-fil. Dette er for å spare requests. I tillegg har du en del kommentarer og sånt som ikke er nødvendige i produksjonsmiljø.
  • Du bør indikere hover state bedre på lenker, både tekstlenker og ikon-lenker. Dette gjør det lettere for brukeren å forstå at det er klikkbart.
  • I seksjonen "My skills" bør du utdype litt. Stikkord og ikoner fungerer bra som et overblikk, men fortell mer om det du kan – du kan tydelig nok til at det er verdt å skryte.
  • Sjekk gjerne accessibility og universell utforming litt, for det er en del kontrastproblemer her. Du kan f.eks bruke tota11y til dette.
  • Problemet med header på mobil skyldes elementet <div class="hero-text-box1">. Dette strekker siden veldig horisontalt, og som en følge blir bildet i bakgrunnen så skalert at det ikke er synlig fordi du bruker background-size: cover;. Fiks bredden på .hero-text-box1 så tenker jeg du synes det ser bedre ut.

Mine umiddelbare tanker om hva som bør fikses, men bevares, det må da virkelig være noen der ute som har bruk for deg. Er ikke i tvil om at du kan sakene dine. Lykke til med jobbsøkingen!

Lenke til kommentar

Tusen Takk for gode kommentarer.  Jeg er helt enig med dere.

 

@Brattus  Jeg skal fikse nav som du sa. Media-queries skapade en del problemer for meg. Jeg brukte responssive grid system for det første gng her og derfor ser ikke bra ut  i mobilen. 

 

@OneFatCat  Enig med dine punkter. Hvordan skal man fiksa header då <div class="hero-text-box1">  Hvis jeg ikke bruker backgroud-size; cover;  då har jeg ikke full-width bg bilde. Hva er din forslag ? Hva er din løsning for mobilen view?   :) 

 

@flageborg : Jeg skal se på teksten igjen. Detter er ikke min starkaste side  :) 

Lenke til kommentar

Du har en fin portfolio, men du bør se på muligheten for å utvide repertoaret ditt noe. Du skriver at du liker å eksperimentere med nye teknologier og verktøy, men jeg ser bare bruk av gamle og utdaterte verktøy og rammeverk. jQuery/PHP er veldig på vei ut og har blitt erstattet av andre rammeverk/biblioteker som f.eks React.js/Redux, AngularJS, Vue.js eller Ember.js for å nevne noen

 

Selv kan jeg varmt anbefale React.js/Redux. Det er et ganske komplekst bibliotek for å bygge grensesnitt som har en ganske bratt læringskurve, men når du mestrer det kan du bygge fete Single Page Applications :) Det er gode tider for front-end utviklere for tiden og kan du vise til erfaring med React så får du lett en junior front-end stilling. Lykke til!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

@0x90 , takk for tilbakemelding!

 

Jeg vet hva du mener. Jeg har god kjennskap til HTML, CSS og jQuery. Men min kunnskap om ren Javascript er helt basic . Ved basic mener jeg ting som Conditionals, løkker, funksjoner og objekter. Er det nok for meg å begynne å lære React? 

Vil jeg være i stand til å lage prosjekter i React hvis jeg bare kunne grunnleggende Javascript ?

 

Har du noe bra/good lenk  React.js med exemplar ? Jeg kjøpte ett par kurser fra Udemy og er ganske fornøgd.

 

I mitt fall er jeg både interessert for digital design og frontend men er det litt vanskelig å sitte på tå stoler samtidig, spesielt for en familie man med tå små barn :-)

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...