Gå til innhold

Når Gerhardsen generasjonen er død danser rottene på bordet


  

3 stemmer

  1. 1. Vil Generation X'ere uenigheter lede til væpnet konflikt?

    • Ja det er deterministiske krefter vi ikke kan kontrollere
      1
    • Ja pga "X" (utdyp i tråden)
      1
    • Nei vi har lært av vår fortid og har de essensielle stukturene som atomvåpen og diplomati til å stoppe det
      0
    • Nei pga "X" (utdyp i tråden)
      1


Anbefalte innlegg

Om ca 10 år vil de siste restene av etterkrigs generasjonen være bokstavelig talt gravlagt og deres ettparti stat idealer om fred og stabilitet være gravlagt i jorden med de. Boomer generasjonen mister mer og mer makt for hvert år som går.

 

På samme måte som Westphalia freden sikret fred frem til opplysnings tid revolusjonen og Concert of Europe sikret fred frem til sosialisme revolusjonen og Forente Nasjoner sikret fred frem til i dag begynner vi igjen å lengte etter å drepe hverandre for idealer, slag ordene begynner allerede å komme frem som «mangfold» eller «make X great again».

 

GenX’er Hadia Tajik har allerede posisjonert seg som den nye lederen for venstre sidens Avantgarde i Norge.  Jeg vet ikke hvilken GenX’er eller eventuelt millenial som posisjonerer til å lede høyre siden, men det blir interessant å følge med. Tviler egentlig på at det blir en FRP eller Høyre person ettersom de er veldig status quo. Det som er sikkert er at alle anklager om rasisme mot denne personen vil ikke fungere, skal ikke forundre meg om også høyre siden leder vil være av utenlandsk opprinnelse.

 

De politiske sidene snakker ikke lengre det samme språk og anerkjenner ikke lengre fakta som motstrider sin egen ideologi på begge sidene. Som ATW windsor sa i en annen post så er ikke folk flest like opptatte av politikk som de radikale, men hvis du studerer hver eneste konflikt så er det ikke majoriteten som starter krigene. Bolsjevikene selv om de kaller seg for «Majoriteten» var egentlig minoriteten, Nasjonal Sosialistene hadde aldri majoriteten med i partiet før etter Frankrikes fall, Amerikanske Borgerkrigen ble startet av Abolisjonists som var en vokal radikal minoritet mot slaveri som forhindret fredelig løsning i tillegg til selve slave eierne som var 2-7% av sørstatenes befolkning. Det er aldri majoriteten som starter konfliktene men det er alltid de som lider mest og ender opp kjempe de.

 

Så hvordan tror dere en potensiell borgerkrig i Norge vil fungere?

Selv tror jeg det vil ligne veldig mye på den Spanske Borgerkrigen med forskjellige faksjoner på begge sidene.

 

Og hvis konflikten kan unngås, på hvilken måte kan to diametrically forskjellige sider finne kompromiss når vi ikke har et traumatisk felles minne som holder oss sammen?

 

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...