Gå til innhold

Er jeg den eneste som ikke kan fordra biff?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Får du en passe stekt biff med poteter og grønnsaker som passer og en rødvin som også passer til kjøtt så er det en opplevelse av en annen verden. Dette har jeg opplevd én gang og jeg husker det enda! Aldri opplevd dette verken før eller siden enda jeg har spist endel ute på restaurant.

Lenke til kommentar

Da har du spist overstekt biff. Det får en seig og ekkel konsistens.

 

This. 

Selv på restaurant tror enkelte at "medium/raw" betyr gjennomstekt som en hamburger, med en anelse rosa i midten. 

 

Ellers foretrekker jeg langtidskokt/stekt. 

Lenke til kommentar

Det kan jo være at du ikke liker kjøtt generelt. Hvordan har du det med slikt som svinekjøtt, eller hjort/elg ol?

 

For min del er biff den absolutte favorittmat! :thumbup:  :thumbs:  Jeg vil ha den blodig, stekt et minutt på hver side og ikke noe mer.

 

Nå kommer det jo an på hva slags biffkjøtt du har prøvd også Enkelte stykker av kjøttet smaker bedre enn andre. For eksempel elsker jeg både indrefilet og ytrefilet så vel som mørbrad, men jeg hater entrecote. Synes bare det er fett og sener.

Lenke til kommentar

Gå på ein restaurant som kan lage biff eller lær deg å lage det sjølv heime.

 

Eit par minutt på kvar side, så evt. litt ettersteiking på lågare varme dersom den er litt tjukk med ein kladd smør, litt fersk rosmarin og timian. Bone apple tea.

 

Går du for ein god entrecote får du verkeleg god smak.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Jeg er på ingen måte vegetarianer eller veganer men kan heller ikke fordra biff. Er den godt stekt så er det som å tygge på viskelær og er den mindre stekt så smaker det blod. Ingen forstår meg hvis jeg er med og spiser på et ordentlig steakhouse, og bare bestiller burger. For av en eller annen merkelig grunn så er det helt greit hvis kjøttet er kvernet. Kanskje fordi det da kan stekes ordentlig uten å bli seigt.

Lenke til kommentar

Jeg liker ikke måten de fleste tilbereder biffen heller, liker den ikke for stekt, men ikke for rå heller der den smaker av metalisk blod. Hemmeligheten er å steke den kjapt og så la den steke lenger i ovnen, da fortsetter den å tilberedes sakte men sikkert og du kan til nød bruke steketermometer også, men jeg pleier å bare poke den med noe for å se hvor spenstig den er, er som regel en god indikator på hvor godt stekt den er.

Edit: Glemte å nevne at når jeg gjør dette så blir blodet i biffen til en deilig, rød saus istedet.

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Bruk termometer så har du ganske god kontroll på sakene. Kjøper du i tillegg eit større stykke vil det vere lettare å få eit godt resultat. Eg føretrekk senter rundt 56 grader, men det er ikkje verre enn å la den stå til 58-60 grader om du vil. Hugs at temperaturen vil stige etter at du fjernar den frå varmen. Spesielt på tjukkare stykker bør du rekne med nokre grader temperaturauke etter du tar den ut av ovnen.

 

Den raude væska er forresten ikkje blod, men vatn og myoglobin.

 

Internal-Temperatures.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Sausen skal ikke helles utover kjøttet. Da blir den kald og ekkel. Den skal serveres ingen liten kopp, som du dypper kjøttet nedi.

Lenke til kommentar

Sats heller på stek. Et skikkelig stykke entrecôte med fin marmorering stekt i ovnen med masse grønnsaker er knall. Det er bedre dagen derpå enn biff også.

 

Edit; Fin marmorering. Altså massevis av fett :dribble:

Jonathathan%2Bk%2Bentercots%2B3513655468

 

Nå fant jeg ikke noe bilde som var representativt for steken jeg lager selvfølgelig. Alt så dårligere ut :hmm:

Endret av 4 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...