Morendin123 Skrevet 28. februar 2017 Del Skrevet 28. februar 2017 Synes det smaker som bildekk jeg Lenke til kommentar
kjetilkl Skrevet 28. februar 2017 Del Skrevet 28. februar 2017 Neida, er en hel haug med vegetarianere og veganere der ute som heller ikke kan fordra biff... 1 Lenke til kommentar
Baardsen Skrevet 28. februar 2017 Del Skrevet 28. februar 2017 Får du en passe stekt biff med poteter og grønnsaker som passer og en rødvin som også passer til kjøtt så er det en opplevelse av en annen verden. Dette har jeg opplevd én gang og jeg husker det enda! Aldri opplevd dette verken før eller siden enda jeg har spist endel ute på restaurant. Lenke til kommentar
Marinius Skrevet 28. februar 2017 Del Skrevet 28. februar 2017 Da har du ikke smakt en ordentlig biff. Enkelt og greit. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 Da har du spist overstekt biff. Det får en seig og ekkel konsistens. 5 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 En biff skal ikke være seig, det er feil tilberedning. Men så klart er det folk som ikke liker biff/rødt kjøtt, helt normalt. Lenke til kommentar
Prusk Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 Da har du spist overstekt biff. Det får en seig og ekkel konsistens. This. Selv på restaurant tror enkelte at "medium/raw" betyr gjennomstekt som en hamburger, med en anelse rosa i midten. Ellers foretrekker jeg langtidskokt/stekt. Lenke til kommentar
After Dark Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 Det kan jo være at du ikke liker kjøtt generelt. Hvordan har du det med slikt som svinekjøtt, eller hjort/elg ol? For min del er biff den absolutte favorittmat! Jeg vil ha den blodig, stekt et minutt på hver side og ikke noe mer. Nå kommer det jo an på hva slags biffkjøtt du har prøvd også Enkelte stykker av kjøttet smaker bedre enn andre. For eksempel elsker jeg både indrefilet og ytrefilet så vel som mørbrad, men jeg hater entrecote. Synes bare det er fett og sener. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 (endret) Gå på ein restaurant som kan lage biff eller lær deg å lage det sjølv heime. Eit par minutt på kvar side, så evt. litt ettersteiking på lågare varme dersom den er litt tjukk med ein kladd smør, litt fersk rosmarin og timian. Bone apple tea. Går du for ein god entrecote får du verkeleg god smak. Endret 1. mars 2017 av Zeph Lenke til kommentar
mr.wolf Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 Jeg er på ingen måte vegetarianer eller veganer men kan heller ikke fordra biff. Er den godt stekt så er det som å tygge på viskelær og er den mindre stekt så smaker det blod. Ingen forstår meg hvis jeg er med og spiser på et ordentlig steakhouse, og bare bestiller burger. For av en eller annen merkelig grunn så er det helt greit hvis kjøttet er kvernet. Kanskje fordi det da kan stekes ordentlig uten å bli seigt. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 (endret) Jeg liker ikke måten de fleste tilbereder biffen heller, liker den ikke for stekt, men ikke for rå heller der den smaker av metalisk blod. Hemmeligheten er å steke den kjapt og så la den steke lenger i ovnen, da fortsetter den å tilberedes sakte men sikkert og du kan til nød bruke steketermometer også, men jeg pleier å bare poke den med noe for å se hvor spenstig den er, er som regel en god indikator på hvor godt stekt den er.Edit: Glemte å nevne at når jeg gjør dette så blir blodet i biffen til en deilig, rød saus istedet. Endret 1. mars 2017 av BuffyAnneSummers Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 Bruk termometer så har du ganske god kontroll på sakene. Kjøper du i tillegg eit større stykke vil det vere lettare å få eit godt resultat. Eg føretrekk senter rundt 56 grader, men det er ikkje verre enn å la den stå til 58-60 grader om du vil. Hugs at temperaturen vil stige etter at du fjernar den frå varmen. Spesielt på tjukkare stykker bør du rekne med nokre grader temperaturauke etter du tar den ut av ovnen. Den raude væska er forresten ikkje blod, men vatn og myoglobin. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 1. mars 2017 Del Skrevet 1. mars 2017 Sausen skal ikke helles utover kjøttet. Da blir den kald og ekkel. Den skal serveres ingen liten kopp, som du dypper kjøttet nedi. Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 2. mars 2017 Del Skrevet 2. mars 2017 Jeg ville ikke ødelagt en god biff med dårlig saus heller. Om biffen vasser i mektig saus så får du ikke med deg mye av kvaliteten med en god biff. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 2. mars 2017 Del Skrevet 2. mars 2017 (endret) Sats heller på stek. Et skikkelig stykke entrecôte med fin marmorering stekt i ovnen med masse grønnsaker er knall. Det er bedre dagen derpå enn biff også. Edit; Fin marmorering. Altså massevis av fett Nå fant jeg ikke noe bilde som var representativt for steken jeg lager selvfølgelig. Alt så dårligere ut Endret 2. mars 2017 av 4 3 Lenke til kommentar
Sexylubb1 Skrevet 2. mars 2017 Del Skrevet 2. mars 2017 Synes det smaker som bildekk jeg Du må fortelle os hvor du kjøper bildekkene dine. Det må jo være prima vare. 1 Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 3. mars 2017 Del Skrevet 3. mars 2017 En god biff trenger ikke saus. Lenke til kommentar
daruu Skrevet 3. mars 2017 Del Skrevet 3. mars 2017 En god biff trenger ikke saus. Uenig der. LITT saus må man ha, ikke så den bader i saus men en liten dæsj. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 3. mars 2017 Del Skrevet 3. mars 2017 Nei altså, hvis biffen er god nok så skal du så absolutt ikke trenge noe ekstra saus. Jeg har aldri saus på biffen min, og jeg eeelsker saus, drukner gjerne pasta i det og sånt, men en god biff trenger ikke noe mer smak, ikke er den tørr heller så selve behovet for saus faller bort. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå