Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lakk-konservering. Har det noe for seg?


Nukleosid

Anbefalte innlegg

Har nettopp kjøpt meg helt ny bil, og denne har en såkalt krystalleffektlakk med en veldig klar blåfarge. Vil selvsagt beholde denne lakken så pen som mulig, så lenge som mulig. Har sett at noen bilvaskesteder tilbyr noe de kaller lakk-konservering og at dette finnes i litt forskjellige varianter. Men det er dyrt.

 

Har en slik lakk-konservering noe for seg? Vil det beholde lakken penere lengre, eller kan man like gjerne passe på å vaske bilen hyppig og polere en gang i året?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel noe voks greier tenker jeg. Les her;

https://bilpleiekongen.no/forskjell-pa-voks-polish/

 

Det som gjøres er at det legges et ekstra lag utenpå lakken som slites så det ikke er klarlakken og så lakken som blir slitt på. Slik jeg har forstått det hvertfall.

 

Edit; Hvis det er i en slik vaskemaskin så vil jeg tro at det har lite for seg da de greiene der ikke kommer til skikkelig og får lagt på slik det bør legges på. Er det på et vaskested der noen påfører for hånd, altså skikkelig, så vil jeg tro det er verdt pengene.

Endret av 4 3
Lenke til kommentar

En voks eller en coating vil gjøre at skitt ikke får like godt feste på lakken og gjøre den litt enklere å vaske ren.

 

Jeg vil fraråde ditec ol. da de tar seg alt for godt betalt ift hva de leverer.

 

Kjøp deg en god voks og gjør jobben selv etter vask to-tre ganger i året. En boks/flaske koster et par hundrelapper og holder til 20+ påføringer. F.eks fusso coat eller collinite 845 er lette å bruke og gir mye for pengene.

 

Evt. kan du finne en detailer på dcn.no som kan legge en litt mer holdbar coating. Koster dog en del, da det er mange timer involvert.

 

Edit: Det beste du kan gjøre for å holde lakken pen, er å vaske riktig. Unngå vaskeautomater med børstevask og alle andre børster på lakken. God forvask før håndvask og tørk med egnet microfiberhåndkle. Se dcn.no for gode råd.

Endret av sungun
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Har tenkt å holde meg langt unna automater med børster ja :-) Brukte det kun én gang på den gamle bilen, men det var rett før jeg byttet bil, og det var et "nødstilfelle".

 

Har lest litt om Ditec, og de har mange varierende erfaringer, så jeg tar ikke sjansen på det. Men jeg snakket litt med en som jobbet for Handz on, og de tilbyr blant annet noe han kalte keramisk lakkonservering. Det kostet mye (6-7000), og bilen må være inne hos de i to dager. Så et eller annet gjør de vel, men jeg vet ikke om det lønner seg. Etter dette måtte den leveres til vedlikehold eller noe sånt en gang i året, og det kostet 1000 pr. gang. Men da er lakken garantert like fin etter mange år.

 

Lakken på min bil er også noe spesiell, og den "glitrer" litt (ikke på en bling-bling måte heldigvis), og er litt redd for at jeg ødelegger den effekten om jeg legger et lag med noe uspesifiserte greier over lakken.

Lenke til kommentar

Det trenger du ikke bekymre deg for. Uansett hvilken voks/coating som legges, vil utseende være tilnærmet likt. Om noe, så vil den fremstå litt blankere, da produktet fyller riper og porer.

 

Keramisk coating er gode greier og mer holdbart en voks. Men et godt resultat forutsetter at personen som legger det har peiling, og ikke minst tid til å gjøre det skikkelig.

 

Men det koster 10.000(!) over tre år, en flaske collinite 845 koster 300 og gir samme resultat om du bruker en halvtime to ganger i året..

Lenke til kommentar

Jeg ville heller gått for regelmessig vasking og polering to ganger i året (eller mer skulle du finne interesse for dette.)

 

En gang før vinteren for enklere vedlikehold av bilens ytre i løpet av den sesongen og en gang ved våren for å friske opp lakken og ha en skinnende blank bil om sommeren. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...