GeirHH Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 (endret) Jeg sliter med ofte for syrlig kaffe og nå er det kaffesorten jeg tenker på. Syns nesten alt blir for syrlig. Har kommet over to unntak: En kaffe fra Arvid Nordquist (SE) som jeg fikk på et spisested, men vanskelig å bestille privat. Så kom jeg over en kaffesort fra Kenya ved kaffekvern i butikk, men den blir uhorvelig dyr dvs. kr 62.50 for 250 g. Noen tips til et konkret merke? Den kan godt koste litt over snittet, men bør fås i 250-gramsposer. Kjenner til "Jacobs utvalgte," dvs. har ikke prøvd alle. PS: Gjerne økologisk, men ikke et must. Endret 15. februar 2017 av GeirHH Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 Bruker du kaffetrakter? Pass på å rengjøre den. Om ikke maskinen er ren, samt kaffekannen, så kan det fort bli sur bismak på kaffen. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 Økologisk trade free kaffe de har på rema 1000 og sånt er kjempegod, og jeg liker ikke svart, bitter kaffe. 2 Lenke til kommentar
Nizzen Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 Malabar finnes ikkje syrlig. Noe som gjør den til den perfekte familiekaffe. 1 Lenke til kommentar
GeirHH Skrevet 16. februar 2017 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2017 (endret) Bruker du kaffetrakter? Pass på å rengjøre den. Om ikke maskinen er ren, samt kaffekannen, så kan det fort bli sur bismak på kaffen. Joda, har Moccamaster og rengjør så det er ikke der det ligger. Jeg kjører t.o.m. til et annet sted for å hente bedre drikkevann. Inntil videre kjøper jeg småposer fra kaféen, den kaffen skiller seg ut fra hvordan jeg reagerer i forhold til mange andre sorter. Den på Rema 1000 regner jeg med er Kjeldsberg og den har jeg prøvd, ikke den værste når jeg fant riktig dosering dvs. litt mindre enn vanlig. Skal forsøke finne Malabar. Endret 16. februar 2017 av GeirHH Lenke til kommentar
Nizzen Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 Jeg kjøper hele bønner fra kaffekvern.no. Grunnen for det er at jeg får nybrente bønner rett i postkassa Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 Dumt spørsmål men, har du prøvd kokekaffe eller andre typer enn filterkaffe? Kokekaffe er som regel fyldigere og mindre bitter enn filterkaffe. Lenke til kommentar
GeirHH Skrevet 16. februar 2017 Forfatter Del Skrevet 16. februar 2017 Dumt spørsmål men, har du prøvd kokekaffe eller andre typer enn filterkaffe? Kokekaffe er som regel fyldigere og mindre bitter enn filterkaffe. Nja, ble jo kokekaffe de gangene jeg tok feil Tror ikke jeg merket kjempeforskjell. Ellers er jeg glad i expresso, men det går på smaken. Filtertrakting skal ha den fordelen at fettstoffer setter seg i filteret, men i mitt tilfelle skulle det vel ikke bety så mye. Men nå har jeg jo funnet kaffe som er ok så da gjelder det å finne hvor jeg kan få tak i typen. Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 At kaffen er for syrlig betyr som regel at kaffen er underekstrahert, altså i ditt tilfellet for kort trekketid. Det skal være en skrue under filterholderen som regulerer trekketiden. Prøv å juster den. Lenke til kommentar
Papegøye Skrevet 16. februar 2017 Del Skrevet 16. februar 2017 Økologisk trade free kaffe de har på rema 1000 og sånt er kjempegod, og jeg liker ikke svart, bitter kaffe. +1 på denne Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå