Trønder14 Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 Hei! Lurer på hvordan der går med pasta i ovn. Vet selvsagt at dette er mulig for eksempel ved lasagneplater når man lager lasagne. Har også sett oppskrifter på gratenger der Penne blir brukt. Jeg jobber med litt egne oppskrifter og lurer på om det er mulig å bruke Tagliatelle i ovnen? Det er i sammenheng med en form med en saus, kjøtt osv. Og lurer på om det er mulig å bruke tagliatelle i stedet for for eksempel penne eller lasagneplater? Må den isåfall kokes på forhånd? Og hvor lenge bør den stå i ovnen dersom den skal kokes på forhånd (evt. Ikke)? Hjertelig takk på forhånd! Lenke til kommentar
fudun Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 (endret) Bruker du nok tid og væske skal det gå greit, men det er enklere å få ferdig pasta og ikke for flytende grateng hvis du forhåndskoker pastaen lett. Hvor mye tid du trenger kommer helt an på pastatypen. Jeg vil anslå at pastaen trenger minst dobbelt så lang tid på å bli ferdig ukokt i grateng kontra koke i rikelig med vann. Endret 5. februar 2017 av fudun Lenke til kommentar
vidor Skrevet 5. februar 2017 Del Skrevet 5. februar 2017 Grunnen til at pastaplatene funker i lasagne er vel helst fordi dem er tynne og marinert i hele bakeprosessen og tar til seg vann. Halvkoker du pastaen på forhånd har du vel noe mer fleksibilitet hvis den er mer kompakt, evt kan du vel kjøre på med mer væske i ovnsretten. Den magiske variabelen her er vel nok varme og væske. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå