Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Så mye søtstoff tåler du hva med andre ting?


LMH1

Anbefalte innlegg

Så mye søtstoff tåler du

http://www.tv2.no/nyheter/8894776/

 

Blir overrasket man kan drikke 4 liter sukkerfri brus i dagen i hele livet uten det blir farlig.

Men vet ikke om det er forsket på tarmkreft?

 

Men ser på andre ting som bacon\pølser

http://www.aftenposten.no/norge/Er-bacon-og-polser-egentlig-farlig-for-deg-Det-kan-avhenge-av-din-DNA-21800b.html

 

http://forskning.no/mat-og-helse-sykdommer/2012/02/skadelig-sukker

 

http://forskning.no/forebyggende-helse-helsepolitikk-mat/2014/04/de-faerreste-spiser-mye-salt

 

http://www.tv2.no/a/8324834/

 

http://www.side2.no/helse/--farlige-stoffer-i-chips/8476837.html

 

Men er dette faktisk riktig?

Kunne man ikke droppet sukkeret og solgt ting uten sukker, eller er det riktig sukker gjør at ting får lengere holbarhetdato sammen med salt derfor brukes det?

 

Eller er det slik med forskning man må ta det med stor klype salt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Side2, tv2 og forskning.no er forsknings artikler som du bør ta med en klype salt ja. Les heller de opprinnelige rapportene om du har tilgang til dem.

 

 

 

Kunne man ikke droppet sukkeret og solgt ting uten sukker, eller er det riktig sukker gjør at ting får lengere holbarhetdato sammen med salt derfor brukes det?

 

Det er riktig at både salt og sukker benyttes som både konserveringsmiddel og smaks tilsetning.

Det å stappe sukker i alt som inneholder sukker nå i dag er derimot ikke alltid nødvendig, men greia er at sukker selger, folk elsker det og Toro m.f vil selge varene sine. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men vil du anbefale sukkerfri brus\saft istedenfor?

Eller tror du det kan være kreftfremkallene som ikke kommer frem?

 

Da kanskje hadde man droppet sukkeret kan gå ned i vekt.

Men bedre er vel ikke å få tarmkreft hvis det skulle vise seg være tilfelle.

Lenke til kommentar

Sukker er også veldig vanedannende, man blir rett og slett skikkelig avhengig.

 

Du kan ikke lese for mye om kreftfremkallende ting, da blir du gal. Det aller meste er kreftfremkallende i dagens samfunn. For å være sikker på at du ikke får i deg noe kreftfremkallende så bør du slutte å spise, med andre ord daue... Det beste er å produsere maten selv og holde seg unna bymiljø med eksos og annen dritt i lufta.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror at de som ikke klarer å velge mellom sukkerholdig og sukkerfri brus pga fare for kreft har andre større kostholds eller livsstilsproblemer å ta tak i..

Om man stort sett drikker vann så har det ikke noe å si om du tar en halvliter med hva du måtte ønske i ny og ne.

Om man stort sett drikker brus så har man et problem.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

For å være sikker på at du ikke får i deg noe kreftfremkallende så bør du slutte å spise, med andre ord daue...

 

Eller et alternativ til å ikke spise er å kun leve på bananer og vann.

 

 

Men vil du anbefale sukkerfri brus\saft istedenfor?

Eller tror du det kan være kreftfremkallene som ikke kommer frem?

 

Da kanskje hadde man droppet sukkeret kan gå ned i vekt.

Men bedre er vel ikke å få tarmkreft hvis det skulle vise seg være tilfelle.

 

Jeg kan ikke nok til å svare på dette. Men som 4 3 er inne på så er så å si alt kreftfremkallende, spørsmålet er i hvor stor grad. 

Media liker å skrive om hvor farlig ting er, det skaffer dem lesere og de fremmer ofte ting så det virker langt farligere enn det er.

 

F.eks om det blir skrevet om sukker og tarmkreft så fremmer de ofte ting som at:

Ny forskning viser at om du inntar 100 gram sukker om dagen så øker sjansen for tarmkreft med 200%

 

Men om sjansen for å få tarmkreft er på 0.0005% så er det fortsatt kun 0.001% sjanse for å få tarmkreft. (hypotetisk eksempel)

Det øker sjansen, men sjansen kan likevel være mindre enn å bli slått ned av lynet.

 

Regelen er vel: Alt med måte, også sukker.

Lenke til kommentar
For å være sikker på at du ikke får i deg noe kreftfremkallende så bør du slutte å spise, med andre ord daue...

 

Eller et alternativ til å ikke spise er å kun leve på bananer og vann.

 

Har du ikke lest siste nytt? Vann er nettopp blitt kreftfremkallende :wee:

Lenke til kommentar

Men vil du anbefale sukkerfri brus\saft istedenfor?

Eller tror du det kan være kreftfremkallene som ikke kommer frem?

 

Da kanskje hadde man droppet sukkeret kan gå ned i vekt.

Men bedre er vel ikke å få tarmkreft hvis det skulle vise seg være tilfelle.

Alt med måte.

 

Kostholdssirkelen som du lærte om på skolen er fortsatt det aller beste utgangspunktet vi har. Har du glutenintolerans, cøliaki, eller allergier for diverse må dette så klart tas høyde for, men det får du hjelp til av legen din - og i noen tilfeller (som for cøliaki) får du økonomisk støtte fra staten.

 

Slutt å lese om enkeltrapporter i VG og Dagbladet, det tror jeg kan være det aller sunneste.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

"Har du ikke hørt? 100% av de som inntar H2O DØR!"

 

H2O var en dårlig Halloween-film , den første er best :p

 

(Elvis Presley vil først dø når han blir glemt , then and only then will he truly be dead)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

 

 

 

For å være sikker på at du ikke får i deg noe kreftfremkallende så bør du slutte å spise, med andre ord daue...

 

Eller et alternativ til å ikke spise er å kun leve på bananer og vann.

 

 

Men vil du anbefale sukkerfri brus\saft istedenfor?

Eller tror du det kan være kreftfremkallene som ikke kommer frem?

 

Da kanskje hadde man droppet sukkeret kan gå ned i vekt.

Men bedre er vel ikke å få tarmkreft hvis det skulle vise seg være tilfelle.

 

Jeg kan ikke nok til å svare på dette. Men som 4 3 er inne på så er så å si alt kreftfremkallende, spørsmålet er i hvor stor grad. 

Media liker å skrive om hvor farlig ting er, det skaffer dem lesere og de fremmer ofte ting så det virker langt farligere enn det er.

 

F.eks om det blir skrevet om sukker og tarmkreft så fremmer de ofte ting som at:

Ny forskning viser at om du inntar 100 gram sukker om dagen så øker sjansen for tarmkreft med 200%

 

Men om sjansen for å få tarmkreft er på 0.0005% så er det fortsatt kun 0.001% sjanse for å få tarmkreft. (hypotetisk eksempel)

Det øker sjansen, men sjansen kan likevel være mindre enn å bli slått ned av lynet.

 

Regelen er vel: Alt med måte, også sukker.

 

Ja , du har gode poeng.......man kan vinne toppgevinst lotto også men hvor stor er sjansen liksom ?

 

Chris Walken : "Everything in moderation"

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...