Gå til innhold

Dimmer skrur ikke av lyset helt


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg hadde en dimmer som var koblet opp for å styre en lampe med 6 GU10 pærer. Jeg byttet nylig alle pærene med nye LED pærer. Nå når jeg skrur av lyset med dimmeren så er det 1 eller 2 av LED pærene som lyser veldig svakt. Jeg trodde dimmeren var slitt så jeg byttet den, men det funket ikke. Hva er galt? Lurer også på hva en dimmer egentlig regulerer (volt?). Går på VG1 elektro.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flere grunner til slike problemer:

 

1. Mange dimmere har i tillegg til en oppgitt maksimal last også en minste last. Vist lampene du har trekker mindre enn det dimmeren er kostruert for kan du få feil som den du nevner.

 

2. LED lampene du har liker dårlig dimming.

 

3. Dimmer som ikke er egnet for dimming av LED.

 

Dimmere regulerer ofte volt som du sier, men det er flere forskjellige måter dette gjøres på. Man har foreksempel fasesnitt og faseavsnitt. Forskjellen på disse er om de kutter av starten eller slutten av sinuskurven for å regulere gjennomsluppet energi.

 

Beste rådet jeg har når det kommer til LED og dimmere er å sjekke opp med produsentene på om det er produkter som er testet sammen og godkjent. Som eksempel kan http://dimmertabellen.no/ nevnes.

Lenke til kommentar

LED-pærer trenger ofte bare noen få milliampere for å lyse. DImmere som er beregnet på glødepærer kan ha en lekkasjestrøm som så liten at den har ingen betydning for glødepærer men som kan få LED-pærer til å lyse svakt.

 

Av og til er det å ta på en LED-pære nok til at lekkasjestrømmen gjennom deg og til jord får pæra til å lyse svakt.

 

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...