Håkonv Skrevet 13. januar 2017 Del Skrevet 13. januar 2017 Noken som he ei god oppskrift på kokos smoothie? Der kokos er hoved ingridiensen? Liker veldig godt kokos, så kom gjerne med andre forslag til kokos deserter og sånn. Savner kokos is, noen som vet hvor jeg kan få tak i det? Evt. god oppskrift på å lage selv? Lenke til kommentar
flink_gutt Skrevet 15. februar 2017 Del Skrevet 15. februar 2017 KOKOSNØTTSMOOTHIE (stor) Man trenger: 1/4 stor bunt persille, bare bladene Kjøtt og vann av en litt liten og "bløt" pære Raspet kjøtt av halv liten og helt moden kokosnøtt + alt eller det meste av kokosnøttvannet i den. 1 dl båter av moden mango (banan er også OK alternativ, men mango etter mitt syn bedre) Slik gjør man: Ha kokosnøttvannet, pærekjøttet og mangokjøttet i en blender Bland lett Tilsett raspet kokosnøttkjøtt og persille. Kjør full gass 2*20-25 sekunder, skrap ned mellom hver kjøring Slå i glass NYT! Kan evt tilsettes to ss mørk kakao for variasjonens del. Kjør da en ekstra "full gass"-omgang på 15-20 sekunder til slutt. Jeg er så heldig å pt bo et sted i verden hvor dagligvarebutikken vi bruker har like mye kokosnøttis som Prix-butikken i Norge hadde krokanis, men jeg er nå mest tilhenger av ordentlig og hjemmelaget iskrem når jeg først spiser det. Denne oppskriften har jeg notert fra fjernsynskjøkken her, den er ingen problem å lage for en 17-åring som har fått nok opplæring på kjøkkenet hjemme til å godt vite forskjellen mellom "vispe" og "røre" og den overgår med god margin det butikken tilbyr: KOKOSNØTTIS Man trenger: To "tomatbokser" eller en "fiskebolleboks" kokosnøttkrem (NB Krem, ikke melk!) 6 dl matfløte 5 dl melk ("full cream", altså minst 3 % fett) 2 vanlige vaniljestenger 12 store eggeplommer (så kan man jo lage eggehvitekake/sølvkake av åtte egge eggehviter (https://recipereminiscing.wordpress.com/norwegian-silver-cake/) og blande de fire siste med 300 gram melis + noen dråper rød konditorfarge og lage "pikekyss"-marengs...) 250-275 gram melis (etter smak) 125 gram kokosrasp Slik gjør man: Bland kokosnøttkrem, matfløte og melk i en liten stålgryte Splitt vaniljestengene, skrap ut vaniljekornene i melkeblandingen og ha til slutt stengene nedi Kok opp Slå i mugge (som tåler varme!!) og fjern vaniljestengene Pisk egg og melis til eggedosis i fettfri bolle Rør inn - litt etter litt - melkeblandingen Slå i mugge som tåler varme og fra litt høyde slik at man får blandet inn ltt luft Slå tilbake i gryten satt på svakt varm plate, og igjen fra litt høyde Varm opp over svak varme - uten å koke - til blandingen har tyknet litt Rør inn kokosnøttkremen i flere omganger Rør inn kokosnøttraspet Ha i bakeform (helst rund bløtkakeform med "fjær"), dekk med plast og frys 3/4 fast eller knapt det. Ta ut iskremen fra formen og ha den i skål egnet for håndmikser Pisk med kraftig håndmikser Ha i en fryseegnet form, dekk med plast og frys minst 24 timer. NYT! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå