Malmern Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 (endret) Hei,har ett kjøleskap som desverre er ødelagt,men får ikke tak i nytt før om en dag eller to,hvor lenge holder åpnede og uåpnede pakker med kokt skinke,salami og ost i kjøleskapet på temperaturer rundt 12-13 grader?Har ikke tenkt å ta sjansen på å spise fra pakkene som er åpne da kjøleskapet har vært ødelagt siden mandag, men vurderer å overføre de uåpnede pakkene med pålegg til det nye skapet, derfor jeg lurer. Endret 11. januar 2017 av Malmern Lenke til kommentar
Fickledick Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 Lukt og utseende vil vel gi deg svaret her. Lukter det og smaker som det skal, er det sjelden noen fare. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 Dette er ingen eksakt vitenskap, med mindre du har utstyr til å gjere målingar slik at det blir eksakt vitenskap. Ein slik temperatur er omtrent spiskammerstemperatur. Ein del matvarer kan fint oppbevarast slik, men lett fordervelige matvarer tåler ikkje lang oppbevaring i slike temperaturar. Her blir det med andre ord stor forskjell frå matvare til matvare, og korleis matvaren er innpakka. Ost og spekepølse skal tole slike temperaturar så lenge du pakkar inn pålegget rett. Osten bør pakkast lufttett og utan fuktigheit, spekepølser bør pakkast inn i papir eller liknande materiale som hindrer tilgang på bakterier samtidig som det er luftig. Kokt skinke og slikt vil nok ikkje stå seg like lenge, i alle fall ikkje om det er snakk om skinkeskiver som ligger åpna i slik saltlake som det ofte er rundt skinkeskivene. Ellers er lukt og smak gode indikasjonar på om det går fint å ete maten eller ikkje. Lenke til kommentar
Novice99 Skrevet 11. januar 2017 Del Skrevet 11. januar 2017 Er det bare et døgn eller to det er snakk om så hadde jeg lagt matvarene i et nett eller en plastpose og satt det på en verandra, terasse eller lignende om du har det. Er vel sikkert lavere temperatur enn 13 grader utendørs der du er vil jeg tro ? Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 12. januar 2017 Forfatter Del Skrevet 12. januar 2017 Fikk heldigvis tak i nytt kjøleskap allerede i dag,i mellomtiden la jeg det åpne kjøttpålegget i fryseren. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå