Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Skal jeg la min datter bo hos sin far eller hos meg i USA?


Anbefalte innlegg

Er i en vanskelig situasjon. Har en datter fra ett tidligere ekteskap som er 15. Er gift med en mann fra Usa. Han har i en aarrekke proevd aa faa jobb i Norge. Vi har vaert gift i snart 7 aar. Han orket ikke gaa hjemme lenger saa vi ble enige om aa la ham reise tilbake til USA for aa jobbe der. Der fikk han jobb ila 2 maaneder. Vi har en datter paa 3 aar. Han har naa vaert der i over ett aar. 

 

Vi staar naa i en situasjon der den eldste jenta skal paa videregaaende. Hun vil gaa paa skole i byen hvor hennes biologiske far bor. Hun har naa, etter mye frem og tilbake opp igjennom aarene, jevnlig kontakt med faren. Hun er der annenhver helg og ellers naar hun oensker det. 

 

Naa staar jeg i den situasjonen at jeg og min naavaerende ektemann er splittet og lever i to forskjellige land. Min yngste datter er separert fra sin far. Hun savner ham veldig. Jeg oensker aa flytte over til USA for aa samle familien, men min eldtse datter er usikker paa om hun vil dette. I tillegg regner jeg med at hennes far ikke kommer til aa gaa med paa dette. Saa hva gjoer jeg? Jeg foeler jeg maa velge mellom mine doetre. Og det knuser hjerte mitt da jeg selvfoelgelig er like glad i begge to. 

 

Er jeg en grusom mor om jeg foreslaar at hun bor hos sin biologiske far ett par til hun er ferdig med videregaaende.... Eller boer jeg kjempe for aa faa henne med meg. Jeg foeler at om jeg lar henne bli her har jeg sviktet henne. Samtidig er det ikke lenge til hun er 18 og kan bestemme alt selv, Jeg vet jo ikke hva fremtiden hennes bringer.

 

Boer jeg heller konsentrere meg om den yngste jenta som tross alt ikke kan snakke for seg selv eller forsvare sine interesser? 

 

Ber om saklige tilbakemeldinger

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ikke vanskelig å få jobb for den som ønsker å jobbe men om man har for høye krav til hva jobb som er god nok og man ikke allerede er i arbeid så blir det nok færre muligheter.

 

Hva med å flytte til et distrikt i norge med mindre ledighet? Kompromiss?

 

I mitt distrikt er det massevis av jobbmuligheter for den som er allsidig.

Lenke til kommentar

Jeg er selv nogenlunde jevnaldrende med din eldste datter. Internat, hybel, biologisk far og nettbasert vidregående (norsk vgs på internett - i usa) eller skole i usa er valgalternativene jeg ser dere har. Hva med å ta et år av gangen? Spør henne hva hun vil dette året. Ikke så langt frem i tid, det høres skummelt ut. Avtal et år av gangen, la hun velge selv- hun er stor nok til å forstå at dette er hennes valg og at om hun angrer så må det være sånn et år før det kan forandres. Dette er et ansvar du kan gi til henne, uten å være forferdelig. Jeg tror det vil være bra å lære å ta ansvar  i  den alderen. Venner eller en mulighet i USA? Det kjente eller det ukjente? Norsk kunnskaper eller et helt nytt språk å lære å snakke flytende? Gi hun et valg, og la hun ta det! En sjelden mulighet jeg skulle drømt om å få, å få et år i USA med min familie!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

"Vi staar naa i en situasjon der den eldste jenta skal paa videregaaende. Hun vil gaa paa skole i byen hvor hennes biologiske far bor. Hun har naa, etter mye frem og tilbake opp igjennom aarene, jevnlig kontakt med faren. Hun er der annenhver helg og ellers naar hun oensker det."

 

Er ikke dette egentlig svaret på spørsmålet ditt? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...