Gå til innhold

Dette står øverst på ønskelisten til Java EE-brukerne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De stakkarene som fremdeles sliter med Java EE, ønsker seg vel aller mest at de kunne skrive i et annet språk, og så pakke det i Docker, Vert.x eller lignende kontainere for å oppnå samme resultatet med ti ganger mindre arbeid.

Festlig forslag, forklar nærmere!

 

Edit: Nå er det slik at Docker er verken en EJB-container, et persistensrammeverk, en web-container, en .Net-runtime, en LAMP-stack eller noe som helst annet som hører hjemme i en applikasjonsstack, så denne ideen er særdeles dårlig, man får rett og slett ikke noen erstatning for den applikasjonsstacken man har kastet på sjøen. Jeg vil påstå det er en bedre løsning å lære seg den teknologien man bruker, fremfor å bytte den ut med en annen teknologi man heller ikke er kompetent på, hvis man sliter med et eller annet. 

 

Docker i seg selv kan være en god idé, men den løser altså en helt annen klasse problemer, hvis man for eksempel ønsker immutable infrastruktur kan man kjøre applikasjonen i Docker, men ganske uavhengig av om det er en JEE-applikasjon eller ikke. 

 

De som sliter med JEE (eller J2EE) sliter først og fremst med vedlikehold av gamle legacy-systemer. Det er sjelden man får anledning til å kaste slike på båten, men hvis man skulle være så heldig bør man jo vurdere nøye hva man går for videre. Man har nok mange av de samme hensynene å ta fortsatt, f.eks. leverandøruavhengighet, plattformuavhengighet, teknologisk modenhet og så videre. Å velge plattform utfra hvor kul språkstøtte den har er ihvertfall en særdeles dårlig ide. Derimot fins det plattformer som har støtte for flere språk, VB.Net, C#, Java, Groovy, Scala, og så videre. I og for seg fint, men det er ikke der man finner noen revolusjonerende løsninger. 

Endret av quantum
  • Liker 3
Lenke til kommentar

De stakkarene som fremdeles sliter med Java EE, ønsker seg vel aller mest at de kunne skrive i et annet språk, og så pakke det i Docker, Vert.x eller lignende kontainere for å oppnå samme resultatet med ti ganger mindre arbeid.

 

De trenger ikke skrive software i et annet språk. De kan fint gjøre det i Java, men da må de slutte å vikle seg inn i rammeverk som dikterer hvordan man gjør ting. Og det er egentlig der problemene starter. Det går omtrent slik når ureflekterte programmerere og arkitekter sjangler gjennom sitt yrkesaktive liv:

 

1. Være misfornøyd med den softwaren man utvikler. Drømme om å slippe unna.

2. Høre om nytt og shiny språk, bli veldig entusiastisk

3. Bytte til språket før man egentlig kan noe og velte seg i rammeverk for å få følelsen at man får til mye på kort tid

4. Ende opp med masse software som er tankeløst designet og belemret med fæle rammeverk som butter i alle kanter

5. Hopp tilbake til punkt 1.

 

Hvis man er stuck i EE-verdenen så kan jeg forstå at gresset er grønnere på den andre siden. Men det betyr ikke nødvendigvis at man trenger et nytt språk. Vanligvis betyr det at man er nødt til å bli mer bevisst på hvordan man bruker det man kan.

 

Skal man først bytte språk vil jeg anbefale at man gjør noen prosjekter det ikke er så farlig med i det nye språket først. Bruk gjerne et år eller to og sørg for å bli god til å skrive idiomatisk kode med et så edruelig forhold til rammeverk som overhodet mulig. Kanskje til og med prøve å unngå dem helt. Og SÅ kan du begynne å vurdere å bruke språket i nye prosjekter -- slik at ikke kundene og brukerne dine ender opp med å betale prisen for at du holder på å lære deg noe nytt.

Lenke til kommentar

Hvorfor er det så ille å være "stuck i EE"? Når det gjelder Java og JEE så kan man jo godt henge seg opp i at Java utvikler seg relativt langsomt, men problemet som har plaget mange har vært at JEE (J2EE) har vært tungvint å bruke. Så opphisselsen over noe nytt burde jo egentlig trigges mer av oppdateringer av JEE som faktisk gjør hverdagen betydelig enklere, og ikke på språk-nivå. Selv om man kan spare noen kodelinjer på mer fancy syntax er det ikke der effektivitetsgevinsten ligger.

 

Og ja, man bør være kritisk til de rammeverkene og bibliotekene man bruker, for det har konsekvenser å bruke dem, men de er nå laget for å være arbeidsbesparende, så jeg skjønner heller ikke den puristiske tankegangen, for de fleste er det lite å vinne på å kode slike ting selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...