Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Baderomsvifte - Må viften være koblet direkte til et rør?


Anbefalte innlegg

Hei!

Bor i ett leilighetskompleks.

 

Har et hull på badet uten baderomsvifte. Bak hullet er det en sjakt eller rettere sagt et lite rom med mange rør og mye isolering. Dette rommet er helt lukket og man må ødelegge det nylig oppussede badet (oppusset av tidligere eier) for å komme seg inn i dette rommet. Er det OK for meg å koble en baderoms vifte i hullet uten at det er noen direkte rør rett bak? Altså sende all duggen rett inn i dette lille rommet bak flisene mine? Dette rommet skal ha et hull ett eller annet sted for å sende luften videre TROR jeg...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Siden dette er i et "leilighetskompleks", er det vel lagt opp til utlufting fra badene? Ikke noe man skal mekke til selv, dette.

Lenke til kommentar

Det er vel laget for luke, om du setter vifte på, så vil ikke det skade noe som helst. 

Evt bare blåse ut på andres bad

 

Å blåse dampen rett inn i en isolert og tett sjakt vil ikke skade noe?

 

Ikke hvis den er vanntett :p

 

Tror du bør ta deg en prat med en fagmann TS + at tidligere eier ikke har gjort noen god jobb hvis det ikke er vifte der, hvorfor droppe det? Er badet godkjent og fikset av en fagmann? Du kan få trøbbel senere hvis ikke ting er på stell og det oppstår vannskader hos andre enn deg.

Lenke til kommentar

Dette er enkelt. Man setter av Kr 200.200,- til prosjektet. 200 kroner brukes til å kjøpe inn en vifte. 200.000,- settes av til å reparere det tekniske rommet for fuktskader. Hva skal men vel med en enkel eller en dobbelt fuktmembran når man har både et hull og en vifte?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Se bygningsforskriften TEK 10 § 13-20. Det er vel forholdsvis vanlig å bruke en fuktmembran i forbindelse med våtrom og hvis man sender vanndamp inn i veggkontruksjonen bak en slik fuktmembran, ved hjelp av en vifte, da bør man vel nokså sikker på det man gjør slik at man ikke ender opp med et stort erstatningkrav. En slik "kanal i veggen" kan selvfølgelig være laget for å tåle fukt, men man bør vite det med en rimelig sikkerhet før man går i gang med å pumpe vanndamp inn i konstruksjonen.

https://dibk.no/byggeregler/tek/3/13/vi/13-20/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...