Gå til innhold

hvor høy fsb?


bjorn432

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ta å still fsb gradvis oppover(f.eks 5 om gangen) helt til maskinen ikke skrur seg på eller rebooter(skrives det sånn?) Når du har funnet punktet hvor den er ustabil stiller du ned fsb med en om gangen til den blir stabil. Pass også på at cpuen IKKE overstiger 60 grader. Cpu over 60C er ikke anbefalt over tid. Levetiden kan bli mindre (who cares?) Du kan også stille ned på FSB og opp på MP (Multiplier) eller omvendt. Har ikke amd så vet ikke hva som er best av det.

 

Det er skjeldent at noe blir ødelagt pga overklokking, men hvis du klokker og maskinen din ikke starter opp kan du resette CMOS ved hjelp av en jumper på hovedkortet, og da starter den som vanlig opp. Så ikke hopp ut av vinduet hvis den ikke starter opp etter klokking.

 

Btw: Du resetter CMOS ved hjelp av en jumper som du flytter fra 1-2 til 2-3 i 20 sek så flytter du tilbake. Da clearer du CMOS dvs BIOS blir nullstilt.

 

Men det viktigste er at gradene ikke blir skyhøye.

 

Mvh FrenChie

Endret av FrenChie
Lenke til kommentar
[quote name='FrenChie' date='29/11/2003 : 22:08'] Ta å still fsb gradvis oppover(f.eks 5 om gangen) helt til maskinen ikke skrur seg på eller rebooter(skrives det sånn?) Pass også på at cpuen IKKE overstiger 60 grader. Cpu over 60C er ikke anbefalt over tid. Levetiden kan bli mindre (who cares?) Du kan også stille ned på FSB og opp på MP (Multiplier) eller omvendt. Har ikke amd så vet ikke hva som er best av det.

Det er skjeldent at noe blir ødelagt pga overklokking, men hvis du klokker og maskinen din ikke starter opp kan du resette CMOS ved hjelp av en jumper på hovedkortet, og da starter den som [u]vanlig[/u] opp. Så ikke hopp ut av vinduet hvis den ikke starter opp.

Men det viktigste er at gradene ikke blir skyhøye.

Mvh FrenChie [/quote]
mp er på det høyeste (12,5)
resette cmos er et slit. må ha ut batteriet i tillegg til å bruke jumper :no:
men jeg prøver 5 om gangen.

takk for hjelpen :D :D
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...