Gå til innhold

Fenalår? Begynt å se de selger på butikkene, trenger de noe tilberedning før jeg kan spise?


Lypsyls

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, fenalår som du kjøper i butikken er salta og tørka og dermed klar for bruk. 

 

Skal du lage fenalår sjølv så må du til slaktaren for å kjøpe eit rått lår.

 

Obbevar fenalåret tørt og kjølig. Tøyposen er fin for å holde fluger og insekt på avstand.

Du kan også oppbevare fenalåret i kjøleskap så lenge du ikkje pakker det inn i eit tett materiale slik som plast sidan det då kan mugne.

 

Ellers så er det greit å være oppmerksom på at det tørker ut ein del raskare når du har begynt å skjære i det, så sjølv om det har lang holdbarheitstid så bør du prøve å ikkje la det gå for lang tid mellom kvar gong du skjærer deg nokre skiver.

 

Restane av fenalåret er ypperlig til å koke suppe på, pass berre på å spe ut suppa såpass mykje at den ikkje blir for salt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De siste årene har vi kjøpt av lokale produsenter som slakter lam og lager pinnekjøtt, fenalår osv. De har vært fantastisk gode, de er dog noe små og koster en del. Men vell verdt det IMO. Dette er villsau som går på øyer ute i havgapet på vestlandet, beste sort med andre ord. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...