Lypsyls Skrevet 3. desember 2016 Del Skrevet 3. desember 2016 Har lest mye at fenalår må man henge opp å tørke etc. Men gjelder dette også de som feks rema eller kiwi selger? Har bare lyst på fenalår for å spise noen skiver her og der? Lenke til kommentar
afterall Skrevet 3. desember 2016 Del Skrevet 3. desember 2016 Fenalår er ferdig tilberedt. Lenke til kommentar
Lypsyls Skrevet 3. desember 2016 Forfatter Del Skrevet 3. desember 2016 Fenalår er ferdig tilberedt. Så jeg kan bare kjøpe de og lagre i de tekstil sekkene man får med? Så kan jeg spise når jeg vil? Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 3. desember 2016 Del Skrevet 3. desember 2016 Ja, fenalår som du kjøper i butikken er salta og tørka og dermed klar for bruk. Skal du lage fenalår sjølv så må du til slaktaren for å kjøpe eit rått lår. Obbevar fenalåret tørt og kjølig. Tøyposen er fin for å holde fluger og insekt på avstand. Du kan også oppbevare fenalåret i kjøleskap så lenge du ikkje pakker det inn i eit tett materiale slik som plast sidan det då kan mugne. Ellers så er det greit å være oppmerksom på at det tørker ut ein del raskare når du har begynt å skjære i det, så sjølv om det har lang holdbarheitstid så bør du prøve å ikkje la det gå for lang tid mellom kvar gong du skjærer deg nokre skiver. Restane av fenalåret er ypperlig til å koke suppe på, pass berre på å spe ut suppa såpass mykje at den ikkje blir for salt. 1 Lenke til kommentar
Mato Skrevet 7. desember 2016 Del Skrevet 7. desember 2016 om de er vakuumpakket har de godt av en uke eller 2 med tørking før du setter de til livs , men det er vell litt avhengig av hvor tørt du foretrekker at det skal være Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 7. desember 2016 Del Skrevet 7. desember 2016 Heng det i en litt kjølig og tørr kjeller med et putevar eller viltpose rundt, så tar du med deg foldekniven og skjærer av et stykke når du er fysen på no godt det gjør vi her hjemme, Eller så havner hele låret på stuebordet sammen med noe godt og drikke i lystige lag. 1 Lenke til kommentar
Salvesen. Skrevet 8. desember 2016 Del Skrevet 8. desember 2016 De siste årene har vi kjøpt av lokale produsenter som slakter lam og lager pinnekjøtt, fenalår osv. De har vært fantastisk gode, de er dog noe små og koster en del. Men vell verdt det IMO. Dette er villsau som går på øyer ute i havgapet på vestlandet, beste sort med andre ord. 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå