Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Sykmelding


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det du har krav på er lønn tilsvarende gjennomsnittet av de vakter du har jobbet siste seks måneder.

 

En del arbeidsgivere gir deg i stedet lønn for vakter du var satt opp på før du ble sykemeldt. Dette er greit så lenge det ikke blir mindre enn beløpet nevnt i forrige avsnitt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du får betalt for de vaktene du er satt opp på de første 16 dagene, som er arbeidsgiverperioden. Deretter får du penger fra NAV basert på siste ligning.

Ja, takk for svar! Men saken er at jeg jobber innenfor et privat drivende firma! Som sagt står det i kontrakten at jeg har en 20% stilling men, i desembervakglistene er jeg satt opp 130 jobbtimer. Får jeg da penger utifra disse pengene i desember eller de 20% det står jeg skal jobbe i kontrakten?

 

Anonymous poster hash: 72872...eeb

Lenke til kommentar

 

Det du har krav på er lønn tilsvarende gjennomsnittet av de vakter du har jobbet siste seks måneder.

 

 

En del arbeidsgivere gir deg i stedet lønn for vakter du var satt opp på før du ble sykemeldt. Dette er greit så lenge det ikke blir mindre enn beløpet nevnt i forrige avsnitt.[/

 

Gjelder dette også private næringsdrivende? Takk for svar

 

Anonymous poster hash: 72872...eeb

Lenke til kommentar

Sedvane finnes det ingen lover om, naturlig nok. Når det gjelder lovkrav følger det av folketrygdloven §§ 8-28 og 8-29:

 

§ 8-28.Sykepengegrunnlaget i arbeidsgiverperioden

 

Sykepengegrunnlaget som nevnt i § 8-10 fastsettes i arbeidsgiverperioden etter en beregnet aktuell ukeinntekt, se § 8-29.

 

Den aktuelle ukeinntekten skal beregnes etter den gjennomsnittlige arbeidsinntekten pr. uke som arbeidstakeren har hatt i arbeidsforholdet i en nærmere bestemt periode før han eller hun ble arbeidsufør (beregningsperioden). Lovlig fravær uten lønn skal holdes utenfor beregningsperioden.

 

Beregningsperioden fastsettes slik:

 

a) I et arbeidsforhold med fast arbeidstid og timelønn skal de siste fire ukene legges til grunn.

b) I et arbeidsforhold med fast arbeidstid og månedslønn skal den siste måneden legges til grunn.

c) I et arbeidsforhold som har vart mindre enn fire uker, skal dette kortere tidsrommet legges til grunn.

d) I et arbeidsforhold der arbeidstakeren har fått varig lønnsendring i løpet av de siste fire ukene, skal tidsrommet etter lønnsendringen legges til grunn.

e) I et arbeidsforhold med skiftende arbeidsperioder eller inntekter skal et lengre og mer representativt tidsrom enn fire uker legges til grunn.

 

For timelønnede arbeidstakere med skiftende arbeidsperioder omgjøres den aktuelle ukeinntekten til et sykepengegrunnlag pr. dag i arbeidsgiverperioden ved at inntekten fordeles på det gjennomsnittlige antall arbeidsdager pr. uke i beregningsperioden.

 

§ 8-29.Arten av inntekt som utgjør den aktuelle ukeinntekten

 

Lønnsinntekt og andre godtgjørelser som er resultat av arbeidstakerens egen arbeidsinnsats tas med når den aktuelle ukeinntekten skal beregnes. Tillegg for ubekvem arbeidstid og ulempetillegg for spesielle arbeidsforhold regnes med.

 

Godtgjørelser som helt eller delvis skal dekke utgifter i forbindelse med utførelsen av arbeidet, tas ikke med. Dette gjelder blant annet diettgodtgjørelse, bilgodtgjørelse, verktøygodtgjørelse og smussgodtgjørelse. Overskudd på utgiftsgodtgjørelser regnes med og gis den verdien som nyttes ved forskottstrekk av skatt.

 

Lønn for overtid tas ikke med. Overtidslønn skal likevel tas med når overtiden er pålagt i arbeidsavtalen som fast overtid og dette ikke er i strid med lovbestemmelser om arbeidstid.

 

Feriepenger tas ikke med. Det samme gjelder godtgjørelse for 1. og 17. mai og bevegelige helligdager som arbeidstakeren opparbeider som et tillegg pr. arbeidstime.

 

Naturalytelser tas ikke med dersom arbeidstakeren også mottar ytelsene under sykefravær. Fra det tidspunkt arbeidstakeren ikke lenger mottar ytelsene, tas de med ved beregningen med den verdi som nyttes ved forskottstrekk av skatt.

("Lengre og mer representativt tidsrom" etter § 8-28e praktiseres som regel som de siste seks måneder.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...