nonno96 Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Syns jeg kan huske å ha hørt rykte om ris jeg kan kjøpe for å lage stekt ris som jeg bare kan kaste i stekepanna. Syns det er stress å måtte koke risen først for så å steke den. Hørte jeg kunne kjøpe det i en av de Asia-butikkene. Noen som vet noe om dette? Lenke til kommentar
Buckzie Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Wut? Stress å koke ris? 1. Ris i kjele 2. Vann i kjele 4. Lokk på. 3. Kok i x-antall minutter uten å røre lokket på kjelen Done. Ferdig kokt ris har en tendens til å være veldig klebrig, og ikke noe særlig å steke med. Kok risen din selv - smaker bedre, ser bedre ut og koster mye, mye mindre! Lykke til! 1 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 (endret) Nykokt ris er uansett ikke bra til steking. Koker heller opp nok til et par middager, og har det klart i kjøleskapet. Da blir det mindre mas enn å gjøre alt i samme slengen. Har hørt utlendinger spørre etter ferdigkokt ris i butikken. Blir litt som ferdigskrelt banan... Endret 30. oktober 2016 av Isbilen Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 30. oktober 2016 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2016 Stress å koke ris som skal stekes ja. Jeg har lyst på stekt ris og må koke ris i 13 minutter for så å steke den. Har hørt at jeg kan kjøpe ris fra asia-butikker der jeg slipper å koke den og kan gå rett til steking. Noen som vet noe? Lenke til kommentar
GeirHH Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 (endret) Stress å koke ris som skal stekes ja. Jeg har lyst på stekt ris og må koke ris i 13 minutter for så å steke den. Hurtigris tar vel bare 5 min. + stekt 2 min? Ferdigkokt ris har jeg bare funnet i ferdigretter (Fjordland etc.) Men husk at jo mere behandlet maten er desto mindre næringsrik. Endret 30. oktober 2016 av GeirHH Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 30. oktober 2016 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2016 Asia butikk, ris. Noen erfaringer? Lenke til kommentar
GeirHH Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 http://www.dinside.no/bolig/toro-fiks-ferdig-ris-vs-boil-in-bag-vs-vanlig-basmatiris/61214295 Lenke til kommentar
Buckzie Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Gjør som andre sier her - Kok risen dagen før, la den avkjøle seg - ha den i kjøleskapet og bruk den når du trenger den. Jeez... Lykke til! Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 30. oktober 2016 Forfatter Del Skrevet 30. oktober 2016 Dere altså, for noen folk. Det finnes faktisk dumme svar. Jeg vet at jeg kan koke det dagen før. Det er ikke dette jeg spør om. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 (endret) Boil-in-bag greiene er ferdigkokt. Edit; Kanskje ikke, muligens det bare er en fancy plastpose. Mente det var samma som ferdigrisen i Fjordlandmaten, men ble litt usikker. Uansett koster det ikke mange kronene å kjøpe en pakke for å sjekke. Endret 30. oktober 2016 av SlikGårNoDagan Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Ikke ha den i kjøleskapet, ha den i fryseren. Det er mye tryggere. Jeg har aldri sett ferdigkokt ris i norsk daglivare, annet enn den som er i ferdigretter, og den er vassen. Lenke til kommentar
Xmir Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1740392Pass på at dette er noe man kan bli veldig dårlig av dersom det ikke oppbevares riktig. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Dere altså, for noen folk. Det finnes faktisk dumme svar. Jeg vet at jeg kan koke det dagen før. Det er ikke dette jeg spør om. Har masse erfaring med ris og asiatere, men aldri ferdig kokt ris fra butikk, fra catering og restaurant jepp .. Men du kan sikkert leie deg en asiat som kommer hjem til deg og koker risen for deg Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Hva med å koke risen i stekepanna. Fyll på ris og vann, og kok til vannet er fordampet, klask oppi en klatt smør eller olje og gå direkte til steking. Smooth transition. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Lerøy selger noe ferdig kokt sushiris, men den er ganske trist.. Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 30. oktober 2016 Del Skrevet 30. oktober 2016 Hva med å koke risen i stekepanna. Fyll på ris og vann, og kok til vannet er fordampet, klask oppi en klatt smør eller olje og gå direkte til steking. Smooth transition. Det kan kalles paella, eller risotto .. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 31. oktober 2016 Del Skrevet 31. oktober 2016 Dere altså, for noen folk. Det finnes faktisk dumme svar. Jeg vet at jeg kan koke det dagen før. Det er ikke dette jeg spør om. Det må da være lov å komme med forslag hvis man mener at trådstarter har en dårlig ide. Det er det motsatte av dumt. Hvis du ikke klarer å ordlegge deg nøyaktig nok til at du unngår de dumme svarene, er det kanskje heller spørsmålet som er dumt. Du kunne jo skrevet "jeg vet det går an å koke dagen før" i førstepost. Uansett slo det meg at mange delikatessedisker (Meny o.l.) som selger varm mat, ofte har ris til noen av rettene. Den er de muligens villig til å selge ved siden av. Det tror jeg er den beste måten å løse dette på, annet enn å, ja, koke dagen før. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå