Svar Skrevet 25. oktober 2016 Del Skrevet 25. oktober 2016 Hei Noen som er gode på å lage pasta her?Prøvd en del ganger, men jeg får den ikke elastisk slik den skal være, den blir for tør og sprekker når man drar i deigen. Bruker 100g mel og 1egg. Mulig norske egg er for små. Har prøvd 6egg på 500g mel uten at det hjalp så mye. Lenke til kommentar
teb1986 Skrevet 25. oktober 2016 Del Skrevet 25. oktober 2016 Lag en vulkan av melet, og lag en grop i midten av vulkanen der du legger egget i, så visper du inn litt å litt mel inn om gangen til du har en konsistens du er fornøyd med. Youtube har sikker 100 vis at videoer som dette Lenke til kommentar
Svar Skrevet 25. oktober 2016 Forfatter Del Skrevet 25. oktober 2016 jupp Har sett alle videoer som er om temaet snart og gjør det på den måten, men blir ikke riktig Lenke til kommentar
teb1986 Skrevet 25. oktober 2016 Del Skrevet 25. oktober 2016 Poenget er at jeg aldri pleier å veie opp mel ettersom det alltid variere med egget. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 25. oktober 2016 Del Skrevet 25. oktober 2016 Drit i oppskriften til en viss grad, lage mat handler om følelse også. Jeg har laget hjemmelaget pasta og slenger i ca det som står i oppskriften og tilpasser til konsistensen er bra. Prøv å lag deigen litt bløtere/seigere (eller omvendt) for hver gang til du finner ut hvordan konsistensen skal være. Egg er av forskjellig størrelse så antall egg er litt dårlig å gå utifra. Prøve denne kanskje? https://sortedfood.com/recipe/perfectpasta Lenke til kommentar
Dubious Skrevet 28. oktober 2016 Del Skrevet 28. oktober 2016 Har det noen hensikt med hjemmelaget annet enn gleden av å klare det selv? Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 29. oktober 2016 Del Skrevet 29. oktober 2016 Kna den mer, ta å kjevle den ut flere ganger, det burde bedre elastisiteten, men er den for tørr vil det uansett ikke gå. Smaker ikke det samme, er ofte ikke egg i den du kjøper. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 29. oktober 2016 Del Skrevet 29. oktober 2016 Husk også at ulike typer mel suger til seg ulike mengder væske. Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 29. oktober 2016 Del Skrevet 29. oktober 2016 La deigen hvile et par timer før du begynner å bearbeide den Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå