Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telio?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har akkurat bestilt abonnement fra Telio så jeg er jo spent på hvor bra det er egentlig. Har lest alle vilkår og lest alt om linjekvalitet og sånn som det står beskrevet så virker dette veldig lovende...Kan bli ganske mange kroner spart pr.år tipper jeg og det særlig når vi bruker telefonen så mye som vi gjør... :dribble:

Lenke til kommentar

Heisann alle dere som vurderer å bli lurt av Telio.

 

Jeg har et lite spørsmål. Hvorfor er Telio først ute med å komme med IP-telefoni for vanlige forbrukere og ikke noen andre som f.eks Telenor, Nextgentel, Bluecom eller Tele2? Jo, fordi alle har testet det ut og funnet ut at det ikke fungerer ennå. Grunnen til dette er at ingen kan tilby QOS(Quality of service, måte for å prioritere trafikk i nettet på) ennå. De første aktørene kommer med dette i løpet av første halvår neste år. Og dessuten, tror dere at de kommer til å la Telio sin trafikk gå via sitt nett? I dont think so, de vil levere egen IP-telefoni! Alle aktører anser Telio for å være snyltere, noe de også er. De tyvlåner den infrastrukturen som er der fra før av og som andre betaler for(Altså leverandører av internett og Telenor). Det er også en ufattelig smal å sperre for trafikken til Telio i et nett, faktisk like enkelt som å tørke seg bak. Lykke til Telio

Lenke til kommentar
Og dessuten, tror dere at de kommer til å la Telio sin trafikk gå via sitt nett? I dont think so, de vil levere egen IP-telefoni! Alle aktører anser Telio for å være snyltere, noe de også er. De tyvlåner den infrastrukturen som er der fra før av og som andre betaler for(Altså leverandører av internett og Telenor). Det er også en ufattelig smal å sperre for trafikken til Telio i et nett, faktisk like enkelt som å tørke seg bak. Lykke til Telio

jeg betaler hver måned for internet, og hva jeg vil bruke min båndbredde på får være min sak å bestemme. Hvis jeg vil bruke den til porno, telefoni, pirat-software eller hva det måtte være så bør det være mitt problem, og ikke ISPen sin.

 

og hvem er alle aktørene som anser telio for å være snyltere? Det har ikke jeg hørt noe om? Hva baserer du dine påstander på?

Lenke til kommentar

Jeg baserer mine påstander på at jeg driver med bredbånd på heltid og jobber tett mot flere store leverandører av bredbånd.

 

Og en liten ting til: Tror du at det er DIN båndbredde? Les vilkårene dine, gutt. Båndbredden deler du med x-antall andre dersom du har en xDSL-linjer eller kabel fra eks, UPC, Telenor Avidi.

 

Du kan stort sett bruke din linje til hva du vil, men jeg tror ikke ip-telefoni er noe populært gitt. Dette vil de forskjellige leverandørene tilby deg selv, og ikke la Telio snylte på nettet.

Lenke til kommentar

ok, kanskje det ikke er MIN båndbredde i den forstand, men jeg må da vel få bruke den til det jeg vil vel?

hvis ngt nekter meg å bruke telio så hindrer jo de konkurranse?

Og hvordan skal ngt kunne sperre det? Det er vel ikke noe spesielle greier som går gjennom kabelen når jeg ringer vel? Burde vel være på lik linje med alt annet det.

Lenke til kommentar
IP-telefoni = IP-trafikk. Det er bare å sperre for IP-adressene Telio benytter seg av det............. På norsk betyr dette at det er rimelig enkelt, ja.

 

Forøvrig så har de full anledning til å sperre for uønsket trafikk, noe dette er. Dette er jo fordi de vil levere IP-telefoni selv etterhvert.

Jeg ville vel stille spørsmål om lovligheten i å foreta en slik sperring, det er jo å hindre fri konkurranse på markedet. Dessuten er jo tjenesten på ingen måte lovstridig, det er vel det de først og fremt mener når de sier uønsket. Jeg leste kontrakten hos NGT før jeg bestillte, og kan ikke si at jeg husker noe om dette nei. Dessuten tror jeg at dette ikke ville være ønskelig da dette ville føre til negativ omtale hos NGT og at kunder forsvant og at en del folk lot være å bestille xDSL fra dem.

Endret av pcfreak
Lenke til kommentar

Og hvem av oss vil da sette den ISP'en under pes, gjennom media, forumartikkler, forbrukerrådet, osv.. Fortelle om sensur, maktmisbruk, urettferdige konkuransevilkår (vi betaler for båndbredden, ikke at NGT skal få lov til å selge oss IP-Telefoni. Dersom NGT kommer med VoIP og er konkuransedyktige, så kommer jeg kanskje en gang ifremtiden å velge de)

 

Tror ISP'ene er mer proffe enn dette. De vil garantert (de store) komme opp med sitt eget tilbud, som inneholder QoS, som Telio og andre konkurenter ikke tilby. Vel og merke dersom de ikke vil sambeide om QoS, altså ikke "strippe QoS-biten" når pakken forlater f.eks. NGT sitt nett.

Endret av kjhanken
Lenke til kommentar

Synes knugentheknig sine innlegg begynner å bli usmaklige. Samtlige innlegg handler om hvor pyton Telio er. Han ikke på noen måte tonet flagg selv, men bare gitt uttrykk for at han han veldig peiling på priser, og at det er lett å sperre, og at han jobber et sted hvor han har oversikt. Det er det i og for seg ingen grunn til å betvile. Men motivene hans, da?

 

Når det er sagt, så peker han på et problem som jeg vet at blant annet Telenor er redde for innenfor fast- telefoni- at de skal miste kontrollen over markedet. Kanskje vedkommende er ansatt av Telenor for å sørge for at så få som mulig tør å satse på Telio?

Lenke til kommentar

YO Kjhanken! "Strippe" pakken når den kommer ut av NGT`s nett? Hva babler du om? De fleste samtalene vil nok fortsatt gå fra en Ip-telefon og ut på det vanlig telenett(QOS hele veien), unntak er selvfølgelig trafikk mellom to ip-telefoner(men ikke alltid da heller).

 

Musty: Det vil bli vanskelig for operatørene å sperre for trafikk mellom 2 ip-telefoner, men ikke mellom Ip-telefon og fasttelefon/mobiltelefon.

 

No offense. ISPene er proffe, det er derfor de kommer til legge hindringer i veien for Telio.

Lenke til kommentar
Vel, jeg er ikke ansatt av Telenor. Jeg hater Telenor. JEG HATER TELENOR!!!! De legger hindringer i veien for konkurrentene, misbruker sin monopol-makt, kryss-subsidierer. I det hele tatt. JEG ER IKKE ANSATT HOS TELENOR!!!!!

 

Kall meg heller Osama.

ok, Osama. :p;)

 

Tror jeg skal kalle min fremtidige unge Ole Osama, høres ikke det flott ut lol.

Endret av pcfreak
Lenke til kommentar

Greit, så er du ikke ansatt i Telenor..

Når det gjelder QOS har jeg et lite spørsmål- tester ut SKYPE for tiden, og etter det jeg kan skjønne fungerer det greit på min beskjedne 704/128- linje. Etter det jeg har lest meg til og kan forstå fungerer dette på nogenlunde samme måte. Hvordan kan da dette ha seg, siden du er sikker på at Telio sin løsning ikke kommer til å virke? Tar jeg feil? Er det en annen teknologi?

 

Forøvrig er vi rimelig samstemt i synet på Telenor.

Lenke til kommentar
Vel, jeg er ikke ansatt av Telenor. Jeg hater Telenor. JEG HATER TELENOR!!!! De legger hindringer i veien for konkurrentene, misbruker sin monopol-makt, kryss-subsidierer. I det hele tatt. JEG ER IKKE ANSATT HOS TELENOR!!!!!

 

Kall meg heller Osama.

Skulle tro du jobbet hos Kvalito .....

Lenke til kommentar
Vel, jeg er ikke ansatt av Telenor. Jeg hater Telenor. JEG HATER TELENOR!!!! De legger hindringer i veien for konkurrentene, misbruker sin monopol-makt, kryss-subsidierer. I det hele tatt. JEG ER IKKE ANSATT HOS TELENOR!!!!!

 

Kall meg heller Osama.

*ler*

 

Jeg er eks-ansatt i Telenor (4 år), og kan ikke gjøre annet enn å le av slike poster... Det er så latterlig patetisk :no:

Lenke til kommentar

Knugen: Ærlig talt så driter jeg i hvem sin båndbredde det er, jeg har betalt for å utnytte en viss kapasitet og at ISPene overbooker linjene sine er ikke mitt problem. Dersom jeg ikke får den båndbredden jeg har krav på krever jeg kompensasjon og ferdig med det. Ettersom jeg har forstått er bredbånd en måte å integrere mange forskjellige tjenester over en kanal og dersom ISPer begynner å sperre for enkelte protokoller vil jeg anse dette som avtalebrudd.

Etter min mening kan absolutt ikke kalle Telio for snyltere ettersom de åpnebart utnytter en mulighet som ligger der, fullt lovlig. Ett vesentlig poeng er at jeg har benyttet Voice Conversation over messenger i lengre tid, gir det deg grunn til å kalle microsoft for snyltere også, fordi de utnytter ISPene? Det er jo ingen vesens forskjell på dette og ip-telefonien som Telio tilbyr. Personlig så finner jeg din holdning provoserende og jeg tror din lojalitet ovenfor arbeidsgiver har satt seg litt for godt i deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...