Gå til innhold

Kan skjermkort redusere lag?


Venuckt

Anbefalte innlegg

Heisann, per dags dato så sitter jeg med en NVIDIA GTX GeForce 660 som nå nærmer seg å bli en antikkvare, og merker at de nyere spillene lagger når jeg spiller. Jeg har også en Intel Core i7-3770K samt kun 8GB ram. Er veldig dårlig på pc, og lurer derfor på om det hjelper med et bedre skjermkort, og kan det redusere lag? Har hørt at det kun endrer farge og hastighet på skjerm osv, men er selv ikke sikker. 

 

Også, har nå 3 skjermer der 2 bruker DVI-D og 1 bruker HDMI, og ønsker å fortsette med det, endres dette med nytt skjermkort? Når jeg sjekker på skjermkort, så står det f. eks: DL-DVI-D, HDMI osv. Hva betyr det? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøp deg et GTX 1060 6gb. Dette kortet er superbillig hos Multicom, salget slutter ved midnatt, http://www.multicom.no/gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce/cat-p/c/p8917531

 

Maskinen din er mer en bra nok til å dra alle nye skjermkort. GTX 1060 er dobbelt så raskt som ett GTX 960 så fra GTX 660 så vil ytelsesforskjellen bli enorm.

 

Jeg benyttet meg forresten av tilbudet over og oppgraderer også fra et GTX 660.

Endret av vidarkri
Lenke til kommentar

Heisann, per dags dato så sitter jeg med en NVIDIA GTX GeForce 660 som nå nærmer seg å bli en antikkvare, og merker at de nyere spillene lagger når jeg spiller.

 

Hvis du med "lag" mener lav FPS så hjelper et nytt grafikkort. 660 var vel mid range for 4 år siden så noe sånt som et GTX 1060 6GB eller RX 480 8GB vil være en svært solid oppgradering for deg.

 

Akkurat nå er dette 1060 kortet på tilbud hos Komplett så det kan jo være noe å vurdere.  

https://www.komplett.no/product/894827/datautstyr/skjermkort/pci-express/asus-geforce-gtx-1060-6gb-strix-gaming

Lenke til kommentar

Er veldig dårlig på pc, og lurer derfor på om det hjelper med et bedre skjermkort, og kan det redusere lag? Har hørt at det kun endrer farge og hastighet på skjerm osv, men er selv ikke sikker. 

 

Også, har nå 3 skjermer der 2 bruker DVI-D og 1 bruker HDMI, og ønsker å fortsette med det, endres dette med nytt skjermkort? Når jeg sjekker på skjermkort, så står det f. eks: DL-DVI-D, HDMI osv. Hva betyr det? 

 

Kommer an på hva slags lag det er. Hvis det lagger i fps spill når du spiller over nett pga høy ping (hvor raskt man sier heisann til serveren og får heisann tilbake) så vil det ikke hjelpe.

 

Skjermkortet behandler informasjon fra spillet som skal vises på skjermen, hvis skjermkortet ikke klarer å behandle informasjonen kjappt nok så vil det bli lag pga det. Det er derfor man setter ned eller opp kvaliteten på grafikken basert på hvor bra skjermkort man har. Dette går på FPS, hvor mange bilder skjermkortet klarer å gi til skjermen pr. sekund. Hvis FPS'en varierer mye, hopper opp og ned, så blir det merkbar lag.

 

DVI, HDMI, DP etc er utgangene på skjermkortet. Hvis det er 1 HDMI og 2 DVI så kan du koble til 1 skjerm via HDMI og 2 skjermer via DVI uten overganger. Er det 2 HDMI og 1 DVI utgang på skjermkortet og du skal ha 2 skjermer koblet til med DVI så må du ha en overgang fra HDMI til DVI. Så du må nok kjøpe en overgang eller to hvis du skal ha et av de nye kortene, DVI og VGA tilkoblinger er på vei ut.

 

Jeg vet ikke om dette var helt forståelig, men prøvde å forklare det enkelt siden du skriver at du ikke er god på PC :) Det er bare å spørre mer, ingen spørsmål er for dumme og PC-folka her inne lever for å hjelpe andre :w00t:

Endret av SlikGårNoDagan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...