Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Fastlønn, provisjon og overtid?


Danda

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Overtid kan etter arbeidsmiljølova § 10-6 kun benyttast dersom det er eit særlig og tidsbegrensa behov for overtidsarbeid.

Det betyr at det i utgangspunktet ikkje er lov å legge opp til at det skal jobbast overtid. Dersom det er forutsigbart at det må brukast overtidsarbeid som ikkje er veldig tidsbegrensa så skal arbeidsgiver håndtere ekstraarbeidet på andre måtar enn bruk av overtid.

 

I forhold til lønn så har vi ikkje minstelønn i Norge. Det er derfor lovlig å avtale lav lønn med høg provisjon (det er også lov å avtale at lønna kun skal være provisjonsbasert), så lenge det ikkje totalt sett blir betalt så dårlig at arbeidstilsynets bestemmelser om sosial dumping og utnytting av arbeidstakarar kjem inn i bildet.

 

Gjennom arbeidsavtalen skal slike ting være avtalt, og det er også her detaljane er viktige.

Her er det med andre ord arbeidsavtalen som avgjer lovligheita av denne ordninga, kombinert av ei vurdering av kor lav fastlønna er, og kor mykje overtid som er mykje overtid.

 

Dersom du jobber ein måned utan å jobbe overtid (men fortsatt gjer ein brukbart god jobb), kva får du utbetalt då? Og korleis er dette lønnsnivået samanlikna med liknande type jobbar?

Er det heilt umogleg å få provisjonslønn utan overtidsarbeid for ein dyktig arbeidar?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...