Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mistral uten olje


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å kjøre uten olje er døden for alle forbrenningsmotorer, å kjøre med lite olje trenger ikke være kritisk men det er ganske elementært å sjekke oljenivå på peilestav eller kjørecomputer og toppe opp etter behov.

 

Atv har veldig klare serviceintervaller og tider det skal byttes olje på.

 

Om motor er skjært pga manglende olje er det tvilsomt mye håp.

 

Har du lite evt kritisk lite så bruk den for all del ikke før du har fått hatt på mer.

Lenke til kommentar

Utifra TS så er det muligens en totakter som er kjørt uten oljeblanding?

 

Du vil stort sett merke hvis den varmskjærer seg p.g.a dette, at den går dårligere og dårligere og til slutt stopper. - Normalt sett så vil det på en totakter stort sett medføre skader i sylinderne, og det er veldig individuelt hvor mye som er skadet, men som minimum må du regne med at stempelringer må skiftes og sylinderne hones. - Hvis stemplene i tillegg må byttes og sylinderne bores opp så snakker vi om en go del tusenlapper hvis du ikke kjenner noen. - I tillegg så er ikke dette noe som enkelt kan gjøres på noen av de moderne motorene p.g.a materialer og tykkelse på veggene, så det må du sjekke.

 

Edit; Hvis du ikke har merket noe, men oljelampa bare har lyst, så kan du stort sett gå utifra at det ikke har skjedd noe alvorlig - en 4-takter har ikke godt av å kjøre med lite olje for lenge, og oljelampa er en "alarm" om at nå må det fylles umiddelbart (da har det vært lite en stund) mens på totaktere så er vel bare oljelampa ett varsel om at tanken snart er tom og må fylles. - Mange totaktere med separat oljetank har også en alarmfunksjon som slår inn og setter motoren i nødmodus hvis den ikke har olje.

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...