Lynnedslaget Skrevet 28. september 2016 Del Skrevet 28. september 2016 Noen som har oppskrift på eget tacokrydder som kan putre med deigen i pannen? Eller oppskrift på tacosaus? Jeg liker ikke fabrikkmat. Vil lage selv. Lenke til kommentar
Lynnedslaget Skrevet 28. september 2016 Forfatter Del Skrevet 28. september 2016 Google? Joda, har sjekket litt rundt på google, men er ikke helt overbevist. Vil gjerne høre om det er noen her som har prøvd noe med hell. Jeg liker jo smaken på Old el paso og Satan Maria, men disse er prosessert og tilsatt diverse som jeg ikke kan fordra, som feks. maisstivelse. Sikkert annet lumskt også. Jeg vil ha litt kontroll på hva jeg kjører i meg. Liker best råvarer. Uprossesert. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 28. september 2016 Del Skrevet 28. september 2016 Eg har brukt desse oppskriftene ei stund. Spesielt salsaen er eg veldig nøgd med. Salsa: http://www.kidspot.com.au/kitchen/recipes/homemade-taco-sauce-3089 (Eg droppar ofte dei 125 ml sidan det kjem nok veske frå tomatene) Kryddermiks: http://allrecipes.com/recipe/46653/taco-seasoning-i/ Skal måltidet bli endå betre, kan ein til og med lage eigne tortillas med masa harina-mel og tortillapresse. Lenke til kommentar
zeebra Skrevet 28. september 2016 Del Skrevet 28. september 2016 (endret) Eget tacokrydder er helt supert. Laget det selv engang og det ble veldig digg faktisk. Laget det igjen en andre gang, men da ble det ikke fullt så bra. Har ikke bodd i Norge på lenge, så er ikke så bra med slike utrykk, men.. Paprikakrydder (ikke sterk variant) Hvitløkskrydder Oregano Kumin (nøkkelingrediensen) Salt Så kan du legge til sterk variant av paprikakrydder om du vil også, eller eventuelt sånne chili flakes eller bare chili pulver. (en av de 3 må inn i mixen). I tillegg bruker noen bruker også løkpulver. Jeg kan ikke gi deg mengdene dessverre, for de husker jeg ikke, men jeg husker at hovedingrediensene var paprikakrydder og kumin (ca 1/3 + 1/3 av totalmiksen), og at det er viktig å bruke riktig mengde hvitløkskrydder (ikke for mye/ikke for lite).. Jeg vil anbefale at du prøver deg frem og finner den smaken du liker. Du kan jo sammenlikne med butikkkjøpte også for å justere smaken. Mengde salt er noe du rett og slett må finne preferanse på, og for oregano var det en grei mengde, men langt mindre enn kumin og paprikakrydder. Så får du teste å legge til f.eks løkpulver i en separat mix, og se om du liker bedre med eller uten. Oppskriften var basert på en tacomix jeg kjøpte hos en krydderforhandler på et marked. Ingrediensene sto på pakken, så jeg testet basert på den. For min del var det greit, for jeg hadde også kjøpt en halvkilopose paprikakrydder og en rimelig stor pose kumin av samme krydderforhandler, så jeg hadde godt rom til å eksperimentere. Så ha nok ingredienser når du prøver! Endret 28. september 2016 av zeebra Lenke til kommentar
Thend 2.0 Skrevet 2. oktober 2016 Del Skrevet 2. oktober 2016 Bra kryddermix, det, zeebra. Selv liker jeg den med ganske mye chili i. Og så heter det spisskummen på norsk Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå