nonno96 Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Hei! Vil steke ris, fordi jeg syns det er godt og relativt raskt å lage om jeg finner en måte å oppbevare den kokte risen. Tenkte å koke en del ris og dele den i porsjoner så jeg enkelt kan steke den. Vet at jeg må ha den i kjøleskap og unngå romtemperatur. Kan jeg bare legge risen i plastposer/brødposer menst den er varm og deretter legge den i kjøleskapet? Tenkte på sanne små matbokser eller plastbeger, men har ikke det. Kan jeg ha det i brødposer? Holdbarhet? Skal jeg putte risen nedi varm? Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Legg den i plastposer fryseren, så holder den seg lenge. Sørg for at den er romtemperert før du legger den i fryseren, ellers så tiner den andre ting der inne. 1 Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 16. september 2016 Forfatter Del Skrevet 16. september 2016 I fryseren? Hvordan er det da å ta opp når jeg skal steke den? Steker jeg den fryst eller tar jeg den opp til tining? Og hvor lenge varer den der? Er vell ganske lenge i fryser. Takk for svar btw! Er ganske noob i matlaging, nylig flyttet ut som student? Lenke til kommentar
LMH1 Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 http://forum.kvinneguiden.no/topic/762318-fryse-kokt-ris/ http://forskning.no/mat-mat-og-helse/2012/01/helsefare-ved-feillagret-pasta-og-ris Sies her pasta\ris ikke bør varmes igjen. Så var jeg kun kok opp det du trenger nå, la resten være tørt. Fryser man pasta og ris blir kosistensen ofte våt og gummi\plast ligdene. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 (endret) Jeg bare tar den direkte i panna frossen. Ris tror jeg varer "evig" i fryseren. Det viktige er at du fryser den ned med en gang, og ikke lar den stå i romtemperatur i timesvis. Endret 16. september 2016 av Emancipate 2 Lenke til kommentar
Xmir Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Det er veldig ukult å bli dårlig av ris; det kan jeg skrive under på. Selv om du oppbevarer den i kjøleskap under ideelle forhold så har den relativt kort holdbarhet (2-3 dager dersom den settes i kjøleskap innen 2 timer og kjøleskapet holder 4 grader). Jeg ville derfor ikke laget mer enn du klarer å spise samme dag og dagen etter. Bruke fryseplass på ris synes også å være litt waste mtp innkjøpspris og tilberedningstid. Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 16. september 2016 Forfatter Del Skrevet 16. september 2016 Det er jo det at jeg vil ha stekt ris, og da må jeg koke den først og da blir det plutselig ikke noe rask mat, siden jeg må koke den i 13 min og så steke den. Hørte også at det var bedre å steke kald ris og ikke rett etter den var kokt, for da ble den lett grøtete. Tviler på de koker mye ris på steder som selger stekt ris heller, hørt de fryser ned mye kokt ris. Kan jeg fryse den ned eller ikke? Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 16. september 2016 Forfatter Del Skrevet 16. september 2016 Tenkte igrunnen bare å koke porsjoner for noen dager frem i tid, så jeg lett kan ta dem frem for steking i panne utover uken. Tenkte ikke å lagre det i måneder frem i tid Lenke til kommentar
LMH1 Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 (endret) Går vel ann å fryse den ned og så varme den i microbølgeovnen eller gryte som en del av suppe\gryte http://www.matbok.no/stekt-ris-med-kylling/ Men ville ikke anbefalt det å ha det fast løsning. Risen blir veldig fort svidd når den stekes i panne. Endret 16. september 2016 av LMH1 Lenke til kommentar
nonno96 Skrevet 16. september 2016 Forfatter Del Skrevet 16. september 2016 Stekt ris er jo en ting? Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 16. september 2016 Del Skrevet 16. september 2016 Kjøp heller boil-in-bag hurtigris, eller invester i en riskoker om du anser riskoking som en byrde. Som nevnt over så er det en dårlig idé å varme opp ris. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå