Gå til innhold

Volte og Vowifi - Telenor og Telia


Anbefalte innlegg

Jeg har nå brukt Volte på min Samsung S7 Edge og iPhone 6S+ i en lengre periode og må si at jeg ikke kan se hvordan jeg kan kjøpe en mobil uten støtte for dette i fremtiden. Dette av to grunner, jeg har stort sett veldig god 4G-dekning der jeg oppholder meg til daglig og data fungerer helt uten trøbbel mens samtaler pågår som er en stor fordel når jeg bruker mobilen som wifi-tilgangspunkt til laptopen.

 

Det jeg syntes er merkelig er hvor mange modeller som ikke har støtte for Volte hos Telenor, jeg kunne gjerne vurdert å bruke HTC 10 eller kanskje en av de nyere Huawei'ene som P9 Plus o.l. om de hadde fått dette på plass. Selv om Telenor selv selger disse modellene via Swap-løsningen sin så har de ikke støtte for Volte per i dag.

 

Er det noen som kjenner til årsaken til at mange modeller som helt klart støtter Volte-teknologien ikke får det? Er det ganske enkelt noe som krever at hver enkelt modell får en oppdatering av programvaren som gir støtte for Volte fra Telenor? Jeg trodde i utgangspunktet dette var en generell standard, men jeg har jo sett at selv om Volte aktiveres på for eksempel Nexus 6P så fungerer det ikke med Telenor. Jeg har spurt Telenor ved to anledning (en gang via kundeservice, en gang via en kontakt som jobber med tekniske løsninger hos dem) og ikke fått et klart svar.

 

Vowifi er det enda mindre støtte for i skrivende stund ved at kun noen få Sony-modeller har dette, men Telenor skriver at det vil komme til iPhone og Samsung i løpet av 2016. Det er da noe.

 

Til slutt syntes jeg det er svakt av Telia å ikke ha kommet med denne teknologien enda, men mulig de kommer med støtte hos en del flere modeller når det først lanseres en gang i fremtiden. De oppgir til kunder som etterlyser Volte at det vil lanseres i løpet av 2016.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...