Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hvor mye innsyn kan man kreve i en straffesak man er involvert i?


skripis

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Min samboer ble nylig forsøkt svindlet via id-tyveri hos Klarna. Noen har bestilt en reise og betalt med Klarna-konto opprettet i hennes navn. For å få til dette må de minst ha hatt tilgang til personnummer.

 

Vi fikk tilsendt papirer til signering fra Klarna og har stoppet saken prompte, så hun kommer ikke til å motta krav derfra. De var meget profesjonelle og imøtekommende, men de kunne fortelle at reisen allerede var betalt for og mest sannsynlig benyttet.

 

Saken er politianmeldt. Vi har ingen "mistenkte" , og har heller ingen ide om hvordan noen kunne finne denne informasjonen om oss. Vi har ingen slike "luringer" i vår familie eller omgangskrets.

 

Jeg regner med at man enkelt vil finne noen mistenkte, da Klarna-kontoen har blitt brukt til å betale en reise med hotell, fly +++, mest sannsynlig registrert på navnet til synderen.

 

Vi er veldig opptatt av å finne ut dette. Hva kan vi kreve av opplysninger fra politiet mens de etterforsker? Jeg regner nesten som sannsynlig at saken blir henlagt etter hvert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er bare politiet som kan ha opplysninger om en sak, uansett om dere er de "rammede". Dette bl.a. fordi de ikke vil at dere skal begynne å etterforske selv og f.eks. få navnet til fyren og fly på døra og true han på livet, borgerpoliti og hva som verre er. Forstyrre etterforskningen rett og slett.

 

Du får se navnet til vedkommende hvis han blir tatt og du må vitne mot han i retten. Da står navnet i sakspapirene.

Endret av Bytex
  • Liker 1
Lenke til kommentar

I dette tilfellet regnes dere som fornærmet hva gjelder ID-tyveriet, men ikke bedrageriet. Fornærmede har rett til innsyn i saksdokumentene på etterforskningsstadiet i medhold av straffeprosessloven § 242 og påtaleinstruksen § 16-4.

 

Vilkåret for dokumentinnsyn er at det er ubetenkelig å gi innsyn (med hensyn på risiko for spredning, hensynet til etterforskningen, mv), og at det er nødvendig for at fornærmede skal kunne ivareta sine interesser i saken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...