ProphetSe7en Skrevet 29. august 2016 Del Skrevet 29. august 2016 Lager en del eltefritt brød for tiden, utrolig enkelt og ikke minst utrolig godt og langt rimeligere enn butikkbrød. Har til nå brukt lekue breadmaker, noe som fungerer greit nok men ikke er helt optimalt da jeg helst skulle hatt lokk på under steking den første halvtimen for å bevare fuktighet. Så jeg leter etter en jerngryte som tåler 250 grader i stekeovnen. Le Creuset blir jo anbefalt, men har ikke veldig lyst å betale godt over 1000 kroner for en gryte. Ser at Ikea har en jerngryte, men vil denne tåle 250 grader? Noen som har erfaringer med denne gryten eller andre alternativer som ikke koster en liten formue? Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 29. august 2016 Del Skrevet 29. august 2016 Lager en del eltefritt brød for tiden, utrolig enkelt og ikke minst utrolig godt og langt rimeligere enn butikkbrød. Har til nå brukt lekue breadmaker, noe som fungerer greit nok men ikke er helt optimalt da jeg helst skulle hatt lokk på under steking den første halvtimen for å bevare fuktighet. Så jeg leter etter en jerngryte som tåler 250 grader i stekeovnen. Le Creuset blir jo anbefalt, men har ikke veldig lyst å betale godt over 1000 kroner for en gryte. Ser at Ikea har en jerngryte, men vil denne tåle 250 grader? Noen som har erfaringer med denne gryten eller andre alternativer som ikke koster en liten formue? Burde takle stekeovn helt problemfritt. Det står "ovnsikker" under "vedlikeholdsråd". Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 29. august 2016 Forfatter Del Skrevet 29. august 2016 Ja det leste jeg, men det står ikke noe om hvilken temperatur den tåler. Ofte er det jo håndtakene eller "knotten" på lokket som ikke tåler høy temperatur. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 29. august 2016 Del Skrevet 29. august 2016 (endret) Når det står "- Kan også brukes i stekeovn siden den kun er laget av metall." så antar eg den tåler temperatur i alle fall opp til 250-300 C. Verken plast eller gummi på den der. Endret 29. august 2016 av Zeph 1 Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 29. august 2016 Forfatter Del Skrevet 29. august 2016 Haha, ja den delen gikk meg hus forbi Da blir det en slik 1 Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 Har den fra IKEA som det linkes til. Riktignok den ovale utgaven, men funker helt fett. Ikke noe som smelter der. Støpejern tåler vel for øvrig godt over 1000 grader før det smelter... Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 1. september 2016 Forfatter Del Skrevet 1. september 2016 Gikk for en hos Kitch`n. Modern House North til 699, men ved å melde meg inn i kundeklubben deres fikk jeg den til 499. Har fungert strålende så langt, og steker nå brød hver kveld. Overrasket over hvor mye en faktisk sparer på å bake brød fremfor å kjøpe til 35 kroner hver dag. Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 1. september 2016 Forfatter Del Skrevet 1. september 2016 Det kan du få, ikke veldig avansert. Jeg lager stort sett eltefritt brød da jeg synes det blir best. Når jeg steker ett brød setter jeg ny deig som står til neste kveld. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, men erstatter gjerne 150-200g av hvetemelet med fibra fullkornsmel. Tilsetter diverse korn, solsikkekjerner osv etter hva jeg føler for. Setter ny deig klokken 20-21 på kvelden, så er den klar til å brettes i 18-19 tiden dagen etter, lar den etterheve i 2 timer til 20-21 og klar for steking. Bruker du fullkornsmel slik jeg gjør må den stekes i 35 min på 250 grader, så tar jeg 12,5 minutt på 200 grader uten lokk. Det hele er ekstremt enkelt, vil anslå det er ca 15 minutters aktivt arbeid for å lage brød, og da inkludert oppvask i ettertid. 1 Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 No knead bread er fantastisk. Eksperimenterte litt med det forrige sommer. Å variere prosentmengde vann har faktisk en stor innvirkning på konsistensen. Bakte mine på 300c. Jo mørkere stekeskorpe, jo bedre. 1 Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 1. september 2016 Forfatter Del Skrevet 1. september 2016 Ikke prøvd høyere temperatur enn 250, men kanskje jeg skal prøve det i morgen. Vannmengde har jeg ikke noe fast mengde, bare går ut i fra ca 410 ml på 500g mel, så tilsetter jeg noe ekstra ved behov. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 (endret) Jeg bruker leirgryte til dette. Du finner dem på Fretex til en femtilapp iblant. Endret 1. september 2016 av Isbilen 1 Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 1. september 2016 Forfatter Del Skrevet 1. september 2016 Ja jeg vet at leirgryte kan brukes, men må jo fuktes i forkant og smøres for at gryten ikke skal sprekke og brødet ikke feste seg. 1 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 (endret) Neida. Jeg bruker olivenolje i stedet for mel til utbaking, er kanskje derfor jeg har slitt lite med innbrenning. Men det kan nok også ha noe med å gjøre at leirgryta blir litt "inngrodd" etter hvert. Vasker den jo ikke hver gang, for å si det sånn. Til å begynne med satt brødet fast av og til, nå gjør det det aldri. Fukting og smøring har jeg aldri brydd meg med, det viktigste er nok å varme opp godset med ovnen. Endret 1. september 2016 av Isbilen 1 Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 Har en jernkjele selv, men hvorfor ikke bare bruke en stålkjele? Jernkjelens primære fordel er vel varmefordeling ved bruk på komfyr, noe som burde ha lite å si i stekeovnen? Synsing fra min side, så arrester meg gjerne. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 (endret) Eg testa jerngryte og leirgryte utan å finne den heilt store forskjellen, så eg brukar mest jerngryta. Brukar 80%+ hydrering, så eg har litt rismel i botn på gryta for å unngå at det svir seg fast. Her går det i surdeigsbrød, utan knaing her òg. Litt meir arbeid, men betre resultat og betre for magen min. @Aiven: Fordi jerngryter har meir masse og magasinerer varme betre. Eg har laga brød med jernsteikepanne under og ei stor stålgryte opp-ned over, fungerte bra det òg. Endret 1. september 2016 av Zeph 1 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 Noen som har fete triks for å få litt luft i supergrovt brød? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 Noen som har fete triks for å få litt luft i supergrovt brød?Kva er supergrovt? Når du nærmar deg 100% fullkorn bør du gå over til å bruke form, ikkje gryte. Du kan prøve å variere på mengden veske. Fullkorn tar opp meir veske og du kan difor med fordel auke mengden vatn. 1 Lenke til kommentar
Aiven Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 @Aiven: Fordi jerngryter har meir masse og magasinerer varme betre. Eg har laga brød med jernsteikepanne under og ei stor stålgryte opp-ned over, fungerte bra det òg. Ja, den er jeg med på, men har det noe å si med mindre man skrur av ovnen? Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 1. september 2016 Del Skrevet 1. september 2016 (endret) Noen som har fete triks for å få litt luft i supergrovt brød?Kva er supergrovt? Når du nærmar deg 100% fullkorn bør du gå over til å bruke form, ikkje gryte. Du kan prøve å variere på mengden veske. Fullkorn tar opp meir veske og du kan difor med fordel auke mengden vatn. Leirgryten min er nesten som en form. Snakker 100% sammalt mel, ja. Har kjøpt litt rent hvetegluten for å få deigen litt seigere, men har ikke hatt så mye hell med dette enda. Kanskje jeg bruker for lite. Endret 1. september 2016 av Isbilen Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå