Gå til innhold

Kaby Lake i7-7700K, i5-7600K-tråden


C64C

Anbefalte innlegg

Haha, så ikke steam chatten før nå. Fikk meg en god latter  :green:

 

Opplevde det samme når jeg deliddet min. Varsel lampe på CPU sokkelen begynte å lyse (sist den gjorde det var pinnene bøyd på et tidligere hovedkort). Fikk panikk med en gang og angret som faen og begynte å tenke over hvor dum jeg var som ikke bare kunne være fornøyd med det jeg hadde. Restartet maskinen og da funket alt som det skulle, og følgelig ble tankegangen om delidding en helt annen ("Høh, delidding er jo ingen problem. Bare pingler som ikke tør"). Men neste gang jeg delidder får jeg sikkert like noia igjen  :lol:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørs om jeg skal kjøpe meg noe CLU/CLP og få en delid igang. Pusse ned IHS heeelt smooth og satse på en 20-25'C decrease i temp. 

 

Men vil vente en stund, sjekke at CPU fungerer fint på stock osv. Mister jo all form for garanti med mindre jeg klarer å lime på IHS (upusset vel og merke).

 

Kan jo også sende den til SL, så gjør de det for 50 USD.

Endret av Snusmumr1kk1
Lenke til kommentar

Er jo veldig lett å gjøre det selv :)

 

Men ville vært forsiktig med å pusse ihs. Området som skal ligge over die burde ikke ha så mye som en ripe for da vil den kunne ripe opp die.

 

Det har skjedd på min, heldigvis uten at det skapte problemer. Når jeg skrapte av lim skled kniven mot midten og jeg fikk en liten ripe. Det i sin tur gjorde at die fikk en liten ripe på midten fordi ihs presses ned og litt bortover når man har deliddet. Den sklir jo ikke bortover hvis du limer den på igjen, men likevel burde du holde den flaten helt ren :)

Lenke til kommentar

Er jo veldig lett å gjøre det selv :)

 

Men ville vært forsiktig med å pusse ihs. Området som skal ligge over die burde ikke ha så mye som en ripe for da vil den kunne ripe opp die.

 

Det har skjedd på min, heldigvis uten at det skapte problemer. Når jeg skrapte av lim skled kniven mot midten og jeg fikk en liten ripe. Det i sin tur gjorde at die fikk en liten ripe på midten fordi ihs presses ned og litt bortover når man har deliddet. Den sklir jo ikke bortover hvis du limer den på igjen, men likevel burde du holde den flaten helt re

 

 

Viktig at du ikke pusser/polerer IHS invendig (som skal ligge mot die) skal du bruke CLU skal du rubbe litt for å få en sterkere binding mellom CLU og metallet. Er med stålull du skal rubbe med i CLU pakningen. 

 

Du pusser kun kantene på IHS ned slik at gap`et mellom DIE og IHS blir mindre. 

Endret av |SeVen|
Lenke til kommentar

Jeg kommer nok til å bytte til 7700K og Z270 fra 6700K og Gigabyte Z170 UD3 (den gamle riggen skal arves av noen som trenger en oppgradering).

 

Finnes det noe mellomklasse hovedkort som støtter høy OC på både CPU og RAM? Jeg har vurdert Asus Z270 E/G men vet ikke hva de duger til i praksis.

 

Grunnen til at jeg spør er at jeg hadde et sant h*lvete med å få klokket min 6700K på det gamle hovedkortet, gikk over 90C allerede på 4.5GHz og VCore målte jeg opp til 1.38 i HWInfo. Det har vært komplett umulig å få kontroll på spenningen uten kræsj/POST uansett hva jeg har mekket med i BIOS. Etter en av de siste BIOS oppdateringene kommer jeg ikke over 4.2GHz uten kræsj og nå er tempen like høy på den hastigheten. Jeg tror det er VCore som er problemet, som er like forbanna høy ennå, men når jeg googler problemstillingen så virker det som det er masse folk med Skylake som sliter med å få kontroll på spenningen...

 

Så kan jeg forvente å klare dette med Z270 eller er det noe hovedkort som kan garantere det, og må jeg isåfall opp i pris? 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-82pScT

Jeg kommer nok til å bytte til 7700K og Z270 fra 6700K og Gigabyte Z170 UD3 (den gamle riggen skal arves av noen som trenger en oppgradering).

 

Det der må være den dummeste oppgraderingen jeg har hørt om på lenge.

 

Så du skal bytte prosessor for å kunne overklokke litt til og få hva? Bittelitt bedre ytelse?

Lenke til kommentar

Mulig det ikke kom godt nok frem... men nei, jeg oppgraderer ikke for OC eller ytelse, men primært pga at noen andre som trenger det skal overta den. Men det var ikke rettferdiggjøring av oppgradering som var poenget her. 

 

Poenget var knotet med OC av min gamle plattform, og hva jeg kan forvente med et annet merke/modell. Googler man mitt gamle hovedkort får man mange treff angående kompatibilitetsproblemer med OC av minne, og problmer med OC generelt inkludert spenningen. 

 

Jeg vil bare ha litt info om erfaringer med Z270 kortene (de i mellomsjiktet) og OC spesielt med tanke på å kontrollere spenning, eller evt dere som har erfaring med OC av Skylake og Kaby generelt på andre kort og merker enn det jeg hadde. 

Lenke til kommentar

 

Ziff : Blir billigere for deg å prøve en RMA på det hovedkortet...

 

Det blir det nok, men det skal uansett inn i en annen setup.

 

Kortet klarer stock, så jeg har ikke antatt at det er noe fysisk galt med det, tror du det er sannsynlig? 

 

 

Vanskelig å si. Kan være noe feil med spenningsregulatorene eller BIOS.

Få deg et godt hovedkort nå da, som ASUS ROG Maximus IX Apex eller ASUS ROG Maximus IX Hero

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...