Gå til innhold

Loddestasjon, hva burde jeg kjøpe?


Anbefalte innlegg

Jeg lurer litt angående loddestasjoner, har kun brukt en billig loddebolt fra Clas Ohlson uten termostat eller noe nevneverdig av funksjoner fram til nå, og den har fungert helt greit, men er ute etter noe bedre. Jeg lodder ikke spesielt ofte men føler at jeg trenger noe litt bedre, for loddebolten jeg har bruker lang tid på å varmes opp og blir fort for varm om jeg ikke drar ut strømmen innimellom, siden den ikke har termostat.

 

Clas Ohlson selger en Weller loddestasjon, men jeg har hørt veldig mye blandet om den: http://www.clasohlson.com/no/Weller-WHS-40-loddestasjon/40-9376

Noen liker den, mens andre hater den, og det gjør meg usikker på om det er verdt å bruke såpass mye penger på den.

 

Har også hørt at Hakko er blant de beste produsentene av loddestasjoner, men at det er veldig mye kopier, spesielt i Europa fordi Hakko ikke har et ordentlig distribusjonsnettverk her.

 

Jeg fant denne nettsiden som selger Hakko FX-888D i Norge: http://www.emagenturer.no/?PageID=173&ItemID=14932

Jeg finner ikke mye om denne nettsiden på Google, og lurer derfor på om den er til å stole på, og om det de selger er ekte vare, og evt. om noen har noen erfaringer med denne siden eller har kjøpt Hakko produkter fra de før?

 

Evt. om det er noen andre alternativer som er verdt pengene og ikke koster skjorta, for som jeg har sett så kan loddestasjoner fort koste mange tusen, og det blir litt mye penger å bruke på noe jeg ikke kommer til å bruke regelmessig.

 

Jeg vil helst kjøpe fra en norsk side mtp. norske standarder på strømnett, men kan også kjøpe fra utlandet om det er originalt og fungerer med norskt strømnett.

Endret av Jdbye
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ble usikker når jeg leste alt det blandede om den billige Weller-loddestasjonen fra Clas Ohlson, så jeg lette videre. Endte opp med å kjøpe denne fra Farnell:

http://export.farnell.com/duratool/d00678/soldering-station-48w-240v-eu/dp/1498367?MER=sy-me-pd-mi-alte / http://no.farnell.com/duratool/d00678/soldering-station-48w-240v-eu/dp/1498367?ost=D00678&selectedCategoryId=&categoryNameResp=Alle%2Bkategorier&searchView=table&iscrfnonsku=false Selv om det står 240V, så tåler den 220-240V - se på databladet.)

 

Billig og mye bedre enn en vanlig loddebolt. Er knallfornøyd med den. Rart det går an å få såpass greit utstyr så billig.  :thumbup:

 

Se an bruken - lodder du mye så lønner det seg selvsagt å legge et par tusenlapper i en skikkelig en...

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

Jeg har Hakko FX-888D fra EM agentur. Det er ekte vare og er veldig fornøyd med den . Blir raskt varm og er god å holde i. Valgte å kjøpe herfra for å være sikker på at jeg fikk ekte vare siden det er mye kopier på ebay, og jeg vil ha en som er av god kvalitet. Kjøper du noe slikt så trenger du neppe kjøpe en ny med det første.


 

Lenke til kommentar

Takker for alle svar.

Jeg har en lignende loddebolt som den du linket Balthazar, den har jo forsåvidt fungert greit men jeg ønsker noe litt bedre, har jo planer om å drive med noen loddeprosjekter så det blir mer lodding i fremtiden, og da er det greit med ordentlig utstyr. Jeg kommer nok til å gå for den fra Em Agenturer siden folk sier det er ekte vare, og det virker som det er lite som overgår Hakko når det gjelder loddestasjoner. Sammenlignet med mye annet så er den ikke spesielt dyr heller, det er en av de billigere loddestasjonene jeg har funnet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...