Svein_Jarle Skrevet 2. august 2016 Del Skrevet 2. august 2016 Heisann! Jeg sitter og planlegger neste års ferietur allerede nå (da årets ferie tok en dramatisk annerledes vending enn forventet), og sitter og lurer på hvordan jeg skal legge opp måltider og meny. Kort fortalt: jeg planlegger en lengre tur mot Nord-Norge på 1-2 uker, hovedsaklig i bil. Planen er å overnatte i bil og i telt et stykke fra bilen enkelte netter, og tenker da på hva slags mat som kan egne seg til å ha med. Jeg passerer butikker flere ganger, men ønsker å ha så mye som mulig klart før jeg reiser hjemmefra, og heller unntaksvis kjøre innom butikk og kjøpe biff, e.l. Jeg er glad i å lage mat, og tar med kniv, skjærefjøl og ellers stormkjøkken/primus. Så langt det lar seg gjøre ønsker jeg å lage skikkelig mat, og ikke støtte meg for mye på ferdige gryteretter og hermetikk. I bilen vurderer jeg å ha med kjøleboks, men denne kan da kun kjøres mens jeg kjører, så det er begrenset hvor nyttig denne vil komme til å være for meg. Det jeg tenker er at jeg har så mye tørrvarer som mulig klare hjemmefra, og så kjøper jeg inn varer med kortere holdbarhet f.eks. hver tredje dag. Å gå på butikken hver dag blir i utgangspunktet ikke aktuelt. Så jeg er altså ute etter forslag til retter/matvarer som egner seg for matlaging på tur, og gjerne alternative tilberedningsmetoder for "kjente og kjære" retter. Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 7. august 2016 Del Skrevet 7. august 2016 Spekemat. Skinke og spekepølse holder seg lenge, og det kan du kjøpe inn før du reiser. Tilbehør er litt etter hva du liker, men du kan lage eggerøre i panne, potetsalat bør kjøpes samme dag om du ikke har mulighet til å kjøle den ned, salat (isberg, tomater, agurk etc.) kan stå seg i noen dager. Brød evt. Loff står seg også i flere dager, men er best fersk. Smør på brød kan du jo kjøpe i små posjonspakker, evt. ta med noen fra en cafe e.l. Grillpølser i termos. Varm opp vann til det koker, tøm oppi en stor termos, ha noen pølser oppi. De kan spises om 30min eller om 4 timer. Sprøstekt løk holder seg lenge, ketchup/sennep holder seg lenge i romtemperatur. Pinnebrød. Lag ferdig deigen hjemme, del opp i stk, og pakk hver stk inn i folie. Ta frem antall stk du trenger når du lager mat. Kan lages på panne, men blir best på bål. Hvis du ser på "Gutta på tur" på TV2, så lager Arne Brimi mye mat ute i det fri, og kan være en god inspirasjon om du liker å lage mat fra bunn. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå